Dreamcast

hide

Big Boss
Ad Infinitum
Viestit
944

Maine:

Tässä ketjussa keskustelemme universumin parhaasta pelikonsolista: Sega Dreamcastista.

Julkaisusta lähtien olen ollut hyvin tyytyväinen Dreamcastin omistaja ja edelleen löytyy kaikki julkaisussa hankittu CIBattuna. Itsellä tulee ajoittain buumeja pelata hetki sitä sun tätä Dreamcastilla, ja onpahan DC-keräilykin ollut enemmän tai vähemmän aktiivista tässä useamman vuoden ajan. Kokoelmasta löytyykin jo käytännössä kaikki tärkeimmät (Skies of Arcadia, Grandia 2, Shenmuet, Headhunter) ja jäljellä on hieman rarempaa kamaa, sekä muutama peruspeli. Tällä hetkellä keräily on kyllä varsin edukasta ainakin täällä pohjolassa, ja monien tyyriimpien pelien hinnat on käytännössä romahtanut. Silloin tällöin tulee tsekattua huutoa ja toria mitä on tarjolla, mutta tarjonta on parhaimmillaankin hyvin niukkaa.
 

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
5977

Maine:

Jännä pelikonsoli siinä mielessä, että en ole koskaan edes törmännyt moiseen livenä. Jotain pelejä ja oheislaitteita olen joskus napannut kirpparilta, hypistellyt hieman käsissäni ja myynyt sitten eteenpäin.

Muut Segan "peruskonsolit" sitten kyllä löytyykin nurkista.
 

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
6068

Maine:

Mullakin oli pitkän aikaa, että en ollut nähnyt laitetta koskaan livenä, mutta jokunen vuosi sitten tuli nähtyä ja pelattuakin laitteella.
Nykyään sitten Saturn onkin noista "peruskonsoleista" ainoa, jota en ole kokeillut enkä livenä nähnyt (tai no kirpputorilla olen, mutta en käytössä).

Jossain vaiheessa omistin pari peliä, kun löytyi euron-parin kappalehintaan joltain hyväntekeväisyyskirpputorilta. Möin ne pelit muistaakseni about 20e kappalehintaan lopulta rahantarpeessa pois ja sinne meni samalla vähäisetkin haavekuvat laitteen omistamisesta. Sinänsä kyllä tuon aikakauden koneet on ne kaikkein vähiten kiinnostavat (tai no on tämä uusin ja sitä edeltäväkin hyvin turhaa lätinää ollut), mutta kyllä niistä laitteista Dreamcast on kevyesti kiinnostavin.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
12667

Maine:

Hmm, nyt kun Zilveri asiasta mainitsi, niin en oo muuten tainnu itekkään koskaan silmiäni kyseisessä koneessa lepuuttaa.

Melkein kaikki sen peleistäkin taidettu julkaista myöhemmin muilla koneilla, joten senkään puolesta en ole tätä osannut oikein koskaan himoita tai kaivata.

En näe itseäni koskaan hommaamassa tätä, jos nyt ei sitten kuriositeetiksi tai halvalla sattuu tulemaan vastaan.
 

AsbestiLapanen

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3517

Maine:

Kolme kappaletta löytyy konsolista jotka kaikki on pikkuisen eri malleja, ja sen lisäksi toki kasa ohjaimia ja VMU:uita joitain eri värisiä.

Jännä konsoli monestakin syystä, yksi on se että se on oikeastaan täysin sama kaikilla alueilla eli se sisältää kaikkien alueiden biosit ja niistä vaan jokin on sitten vakiona aktiivisena. Toinen on se miten osa varhaisista malleista oli ensimmäisiä konsoleita mitkä käytti lämpöputkia, tosta hyvin monesti kuuli aikoinaan virheellisesti "dreamcastissa on vesijäähdytys". Kolmannekseen pelitarjonta menee sekä aiemmin tulleiden genien että myöhemmin tulleiden laitteiden kanssa päällekkäin. Eli Dreamcast on pelitarjonnaltaan ja ajoitukseltaankin ikäänkuin viidennen ja kuudennen genin välimuoto. Toisaalta on niitä pelejä jotka myöhemmin tuli PS2:selle ja Xboxille japanissa, sitten on niitä joissa Dreamcast versio yleensä päihittää PS version joko yhdellä tai useammalla alueella, mut sitten on niitäkin jotka on ihan kuin PS tai N64 peli olisi vain heitetty Dreamcastille. Ja monesti se peli on vielä buginen ku s***ana

Itsellekin ylivoimaisesti se "vaikein" Segan konsoleista mitä lähestyttävyyteen tulee, tavallaan tiedän laitteesta aivan liikaakin, mut tavallaan se on jotenkin todella vieras. Pidän ihan älyttömästi VMU:n näyttöjen ideasta että esim Dino Crisistä pelatessa siitä näkee helat ja ammukset, mut siltikin se kaikki on jotenkin vähän vierasta. Kaikkein huvittavinta asiassa on vielä se että Dreamcast on Amigan lisäksi varmaan ainoa laite mille multa itseasiassa löytyy "just se peli joka tälle laitteelle pitää olla". Mut siltikin siinä on jotain vaikeasti lähestyttävää ja vierasta mitä ei oikein osaa selittää mitä se on.
 

mem0_ory

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1748

Maine:

Yks suosikkeja soundtrackkeja tässä pelissä


Segan konsolit tullut kaikki enimmäkseen missattua henk. koht valitettavasti, mutta tälleen sivummalta seurattuna ja pelejä hieman pelattua Dreamcast on Saturnin jälkeen se kiehtovin näistä. Jotain omituista hohtoa vaan tossa laitteessa ja taustatarina kiinnostavaa. Pelitarjonta aika erikoista ja oudosti sekä viidettä että kuudetta generaatiota, kuten jo mainittua. Vähän kuin koko laite peleineen ois skitsosti näitten ulottuvuuksien välisessä limittäisessä todellisuudessa. Molemmat aikakaudet kyllä lähellä sydäntä.
 

HYB

Assumed Legend
Ad Infinitum
Viestit
596

Maine:

Dreamcast <3. Muutama peli puuttuu vielä niin ois kaikki tarvittavat mitä itelle haluaa, Samba de Amigo tuli onneksi hankittua aikoinaan (ja pölyttynyt hyllyn päällä viimeiset 10v).

Onhan tälle myös toinen top 1 ropeista eli Skies of Arcadia <3. Siitä pitäs vielä napata se japsien limited boksi, niinkuin Jet Set Radiosta ja Space Channel 5 Part 2:sta. Space Channel 5 on toki paras rytmipeli ikinä.
 

Ed-Die

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
902

Maine:

Melkein kaikki sen peleistäkin taidettu julkaista myöhemmin muilla koneilla
Uskopahetta!

Ite ostin Dreamcastin käytettynä vuonna 2002 keväällä ja mukaan tuli esim. Shenmue, House of the Dead 2, Crazy Taxi sekä Chu Chu Rocket. Tuosta päivästä lähtien kyseinen konsoli ollu oma lemppari, melkeimpä vaan sen takia että tuolle löytyy läjäpäin arcadepelejä! Ensimmäinen peli jonka hankin oli Phantasy Star Online ja sitähän tuli tuolloin väännettyä netissä julmetun paljon. Onneks jo tuolloin oli tiedossa että DreamKeytä ei kannata käyttää, vaan käytössä oli poltettu NetKey (korjatkaa nimi) jolla pysty käyttää ilmasia modeemiliittymiä. Ite käytin MTV3 Liittymää ja hyvin skulas. PSO:n pelaaminen loppu tyystin siihen, kun joku GameShark/ActionReplay äijä tuli ja tappo mut kesken grindailun = peli kaatu ja kun käynnistin pelin uusiks niin saven tilalle oli tullu joku lvl 4 paska ja kaikki itemit oli hävinny.

Viimeks TÄNÄÄN aamulla fiilistelin YouTubesta, kuinka jengi edelleen pelaa tota netissä. Tekis mieli hankkia noi välineet (RaspPi + vermeet) jolla sais koneen nettiin ja pääsis vääntää vaikka Out Triggeriä täysillä muna huurussa!
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
12667

Maine:

Voi olla, mutta semmonen mielikuva mulla on ainakin, että suurin osa olis saanu käännöksen, mutten ole asiaan perehtynyt.

Kovia pelejä sille kyllä julkastiin ja just Arcadea nimenomaan, josta itekkin satun pitämään.
 

nassekova

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3956

Maine:

Ite ostin Dreamcastin jokunen vuosi sitten kun Oulussa oli CIB japsikonsoli halvalla myynnissä. Siinä se sitten pölyttyi jonkun kuukauden kytkettynä, kunnes laitoin sen takas laatikkoon. Gunbird 2 oli lopulta se ainoa peli mitä oisin sillä halunnut pelata, mutta siinä ei toiminut ne paremmat graffat niin ei toiminut OSSC kanssa. Nykyään löytyy oikeena arcadelankkuna sekin, niin ei oo enää sitäkään tarvetta. En tiiä, en vaan oikeesti löytänyt pelejä mitä oisin sillä halunnut pelata, vaikka käytännössä koko pelivalikoima on käsillä, kun tuo syö poltettuja levyjä semmoisenaan. Eipä sillä, en mää PC-enginelläkään ole pelannut kun Rondon läpi ja vähän yhtä toista CD peliä. Käytännössä ostin sille ihan turhaan everdrive "kortin", eli ei ole ainoa konsoli mille en vaan löydä pelattavaa...
 

waqu

E-waste hoarder
Ad Infinitum
Viestit
3646

Maine:

Onko kukaan Dreamcastiin Everdriveä hommannut? Itsellä ollut aikeissa. Lähinnä kun ei pelejä hirveästi ole ja toisaalta ei ole inspistä haaliakkaan hirveästi. Käsittääkseni suhteellisen helppo homma korvata CD-asema flashin lukijalla.
 

hide

Big Boss
Ad Infinitum
Viestit
944

Maine:

Olisi sinänsä mielenkiintoinen, mutta ainakin niin kauan kuin ainoa nurkista löytyvä konsoli on oma og laite, niin sitä en rupea modailemaan mitenkään. Joskus kun eteen osuu sopivalla hintalapulla, niin poistan konsolin tai kaksikin modailuja varten. Lisäksi oma DC on MIL CD-laite, niin siitä en todellakaan poista levyasemaa. Tuolla GDEMUlla ilmeisesti myös pelien latausajat putoaa roimasti, ja olisihan se mukava kun pöytäsirkkelin äänikin jäisi kokonaan pois pelailuista.
 

Ed-Die

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
902

Maine:

ja olisihan se mukava kun pöytäsirkkelin äänikin jäisi kokonaan pois pelailuista.
Heeei, täähän kuuluu asiaan! Joskus vuosia sitten mulla oli striimissä Dreamcast mikitettynä katsojille! Kyllä sitä mielummin kuuntelee kuin esim PS4:n julmettua hurinaa! :D
 

GreeDy

NES-Retro Novice
Ad Infinitum
Viestit
28

Maine:

Onhan tää Dreamcast edelleen, sellainen joka on lähellä sydäntä ja mieltä. Tiukka arcade-kone, hyviä porttauksia älytön läjä. Myöskin niit hyviä yksinoikeuspelejä löytyy, toki osa on jo portattu eteenpäin uudemmille koneille. Homebrew scene on huikee, just tänä vuonna saatiin noi Atomiswave -arcadeboardin pelit pyörimään Dreamcastilla, ei voi kuin hattua nostaa.

Oikeastaan ainut miinus on normi ohjaimen d-pad ja toi et VMU:t piippaa niin perkeleesti ilman pattereita, kun laittaa koneen päälle ja toki toi sirkkeliltä kuulostava cd:n lukupää toki kuuluu siihen pelielämykseen :D

Noist ns. everdrive vaihtoehdoista oon harkinnu TerraOnionin MODE:a, jonka saa toimiin myös Saturnilla, että Playstation 1:llä (vaatii tosin jotain juotoshommia PS1:n knssa). Mut ainakin täl hetkellä estelee hankintaa sen, et firma pitää puljuaan Andorrassa, joka ei oo EU aluetta, et tullilt mätkähtää sellaset maksut tuon hankinnan hinnan lisäksi, et alta pois.
 

Pioneeri

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2176

Maine:

Mä en ole vielä koskaan elämässäni tainnut Dreamcastilla pelata. Kiinnostusta kyllä konsolin peleille olisi, joten jos sitä joskus saisi aikaiseksi aloittaa Dreamcast pelien lätkyttelyn.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
8367

Maine:

Aika vähälle pelailulle jäänyt DC itellä. Kone on ollut kyllä jo hyvän aikaa. Oulun Paljekirppikseltä tein uskomattoman hyvän löydön vuosia sitten. Oli konsoli, johdot, kaksi ohjainta ja pelitarjontaa Shenmue, Sega Rally 2, joku Virtua Fighter ja Resident Evil Code Veronica. Hyllystä löytyi jo aiemmin lahjana saatu DC:n Shadow Man! Shadow Man onkin näistä eniten pelaamani peli, kun olen sen jopa läpi asti päässyt. Sega Rallyä varmaan toiseksi eniten. Ei ihan yllä ykkösen tasolle, mutta hyvää viihdettä silti.

Täytyy kyllä ainakin tuo Shenmue saada aikaiseksi pelailla sitten, kun taas muuttaa joskus Suomeen.
 

Pitka_Masa

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
814

Maine:

Ollut itsellänikin joskus, mutta ei sillä jaksanut pelata. Kun ei arcade-pelit, shmupit ja tappelupelit miellytä niin ei siinä paljoa jää sellaista, mitä ei muille alustoille saisi.
 

Bitis

NES-Retro Novice
Viestit
28

Maine:

Dreamcast on löytyny talosta 12 vuotta kun tuli tuolloin ostettua torista kohtuuhinnalla talteen. Kauheasti en pelejä sille ole ostanut kun hintataso on ollut hyvin vaihteleva vuosia. Pelivalikoima on ehkä hieman rajoittunut omaankin makuun, mutta ne mitä löytyy niin ovatkin sitten erittäin hyviä. Soul Calibur, Street Fighter 3rd Strike, Shenmue ja House of the Dead 2 löytyy tähän mennessä. Tatti häiritsi vakiohjaimessa pitkään kunnes kaverilta jäi setti PS4 tatteja ylimääräiseksi niin ihan pienellä hiomisella meni nätisti paikalleen ja peukalokin tykkäs.
 

Kaappis

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2742

Maine:

Mulla oli Dreamcast hetken aikaa. 2006 hankin koneen. Ostin ja pelasin itteäni kiinnostavat pelit ja sitten 2009 möin kaiken pois.

Erittäin hyvä laite. Tykkäsin kaikesta; konsolin ulkonäöstä, ohjaimesta (vaikka napit oli ehkä semi-tunnottomat verrattuna nykypäivän ohjaimiin), peleistä, jopa koteloissa oli oma kiva fiiliksensä sinisen värinsä kanssa (jos ei oteta huomioon niiden paskaa laatua).

Miksi sitten möin pois?

Mulle ei syntynyt mitään "tunnesidettä" konsoliin. Se vaan oli yksi kulutuslaite, joka hoiti tehtävänsä mallikkaasti, mutta mulla ei ollut enää sille käyttöä.

Mä tarvitsen jonkun nostalgia-arvon tai vastaavan, että haluaa alkaa keräilemään laitteelle sen enempää. Mm. SNES koki aikoinaan saman kohtalon. Ei vaan kiinnosta säilyttää konsoleita nurkissa muuten vaan.

Virtua Tennis oli mun lempipeli. Oon yrittänyt löytää sen jälkeen uudemmista tennispeleistä sitä samaa fiilistä, mutta mikään ei ole tuntunut samalta.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
17755

Maine:

Virtua Tennis oli mun lempipeli. Oon yrittänyt löytää sen jälkeen uudemmista tennispeleistä sitä samaa fiilistä, mutta mikään ei ole tuntunut samalta.
Mulla on ihan sama homma tennispelien suhteen. Ei vaan lähde mikään muu samalla tavalla.
 
Ylös Bottom