Doom – maailman paras FPS

Sera

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2337

Maine:

1489702554_Logo_doom.png

Miten Doom on vaikuttanut omaan elämääsi? Itse pelasin sitä ja Final Doomia ensimmäistä kertaa PS1:llä, jonka versio tulee nostalgiasyistä olemaan itselleni aina se legendaarisin. PS1:n versiossa grafiikat eivät olleet kummoiset ja joitain juttuja olikin riisuttu (mm. Arch-vile), mutta Aubrey Hodgesin luoma synkkä dark ambient -tyylinen musiikkimaailma alleviivaa sitä, että olet ihan oikeasti nyt yksin, eikä toivoa tunnu olevan. Esim. Mt. Erebus -kentän parahduksilla ja vauvan itkulla höystetty pahaenteinen sielunpolttokappale oli jotain aivan käsittämättömän kuumottavaa pienenä yksin pimeässä pelatessa:Myöhemmin on Doomia tullut pelailtua mm. Nokian kommunikaattoreilla, GBA:lla, tietokoneella, Nintendo 64:llä ja SNES:llä (emulaattorilla toki). Yhden porttauksenkin tein HP Jornada 690 -kämmentietokoneelle aikoinaan:


Doom on ollut itselleni yksi parhaimmista peleistä pitkän aikaa, eikä sen pelaamiseen koskaan kyllästy. Niitä kenttiä voisi sahata ihan loputtomiin.

Ketju ei myöskään ole pelkästään retro-Doomeille, vaan muutkin Doom-universumin pelit kuuluvat tänne toki, jos niikseen tulee.
 
Viimeksi muokattu:

100 nakkia

tiedän sitä sun tätä näistä fasistisioista
Ad Infinitum
Viestit
3765

Maine:

Tämän takia tuli varmaan saatua eka oma tietsikka, ettei aina tarttis koulun ATK-luokassa ja mutsin työkoneella hakata.

Tykkäsin myös kolmosesta!
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
19596

Maine:

Doomin ( kakkosen ) disketit ( shareware ) oli jo kauan aikaa ennen ensimmäisen tietokoneen ostamista valmiina odottamassa!

Niitä kuolasin ja kattelin ja hypistelin sitten siinä odotellessa. Niitten koneeseen tyrkkääminen oli kyllä jotain infernaalista parhautta ja tuli pelattua ihan helvetisti, eli on kyllä jättäny Doomit 1 ja 2 meikäläiseen lähtemättömän jäljen!

Aivan mainioita pelejä, jotka tuntuvat vielä nykypäivänäkin piristävän tuoreilta ( ? ) kaikkien hidastempoisempien tuotteiden rinnalla.

Originaalit soundtrackit myös tiukkuutta!


Doom 2016 oli huikea, mutta ei ihan kuitenkaan alkuperäisten tasolla.

Eternal oli vitun jees kans.
 

Sera

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2337

Maine:

Mulla on kaikista vielä Eternal pelaamatta; siihen ei varmaan nykynäyttis vielä kykene, kun 2016-vuoden versiossakin alkoi yskiä tappelullisimmissa kohdissa. Kuulemma kova ja pelattava peli kuitenkin kaiken perusteella, eli annan pari vuotta odotella ennen kuin käyn kiinni uuden näyttiksen kanssa.
 

tursel

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2036

Maine:

Paras DOOM kappale:Ensimmäisen episodin (= sharewaren) viimeinen taso on muutenkin super jees. Hissillä parin Hell Baronin eteen, ainoa kerta kun moisia vihollisia näkee kyseisessä episodissa ja ensimmäinen kerta koko pelissä. Siihen vielä ympärillä pörräävät Spectret ja lopuksi teleporttaus pimeään huoneeseen, jossa kuolee automaattisesti.

DOOM 2016 ja Eternal ovat aika keskinkertaisia, Eternal suorastaan roskaa johon ei mielenkiinto riittänyt tuntia pidempää.
 

Sera

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2337

Maine:

Hissillä parin Hell Baronin eteen, ainoa kerta kun moisia vihollisia näkee kyseisessä episodissa ja ensimmäinen kerta koko pelissä.

Nämä kaksi kaverusta ovat muuten nimeltään bruiser brothers epävirallisesti:
"The Barons were known as the "bruiser brothers" internally to id because of the first encounter with them and as a parody of the Hammer Brothers in Super Mario Brothers."
 

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
8013

Maine:

Itsellä on jäänyt aika vähille Doomin peluu, koska en juurikaan perusta FPS:istä. GBA:lla pelasin aikoinaan ykkösen tai kakkosen läpi ja myöhemminkin olen jotain testaillut PC:llä, eli välttävä yleissivistys on hankittu.

Doomin vaikutusta tai merkitystä peliteollisuudelle en kuitenkaan vähättele tippaakaan.

Ja onhan nuo Doomin porttailut lähes mille tahansa laitteelle aina hienoja projekteja seurattavaksi. :D
 

Jarskimo

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1627

Maine:

Jokunen vuos sitte tuli ostettua Doom OUYA konsolille. Taitaa olla sama versio ku Androidilla, mutta vähäb paremmin tolle koneelle portattuna. Tuli sitten pelailtua se läpi ihan vaan sen takia että voi sanoa että on pelannut sen läpi. Ihan mukava peli pelata vaikka ajan hammas on puraissut aika paljon tätä
 

mem0_ory

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2674

Maine:

Doom II taisi tietokoneella olla se eka kokemus näistä. Vähän liian nuori olin silloin syventyäkseni siihen tarkemmin, mutta kyllä Tuomiosta välittyi se hieno fiilis mikä vastaava oli vaikkapa ekaa kertaa saatanallis-teemoisia VHS-animuja katsellessa, eli että jonkun todella sairaan ja pahan asian äärellä ollaan.

Myöhemmin sitten kaverilla oli GBA:lla Doom, niin sitä sitten kurkki olan yli ja pelaili itsekkin koulun välitunneilla ja bussimatkoilla.

Edit: Heh, GBA SP oli onneksi kaverilla.
 
Viimeksi muokattu:

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
8013

Maine:

Myöhemmin sitten kaverilla oli GBA:lla Doom, niin sitä sitten kurkki olan yli ja pelaili itsekkin koulun välitunneilla ja bussimatkoilla.
Itellä oli GBA SP, mutta voi niitä raukkoja, jotka joutuivat pelaamaan taustavalottomalla orkkis-GBA:lla. Siitä taisi olla pelilehdissäkin aikoinaan juttua, ettei pelaamisesta tule tummien tekstuurien vuoksi yhtään mitään.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
19596

Maine:

SNES:in DOOM oli kans melkosta kökköä, kun näistä vähän huonommita porteista keskustellaan.

Helvetin ruma ja kuva oli kutistettu postimerkin kokoiseksi, mutta silti FPS oli luokkaa 2 ja joka paikkaa oli karsittu rankalla kädellä, mm. vihollisia tais olla poistettu kokonaan ja muuta kivaa.
 
Ylös Bottom