Cyberpunk 2077

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
23114

Maine:

Joo joo, muutetaan otsikko, pitää vähän härnätä ensin. :devilish:


Mut joo, tää tapaus vaatii oman ketjunsa ja tänne kaikki keskustelu aiheesta.

Onhan tää aivan erikoisen helvetin hyvä peli bugeista huolimatta.

Häiritsevimpänä bugina koen tuon tekstuurimössön, kun tykkää joskus latailla myöhässä noita autoihin tai ihmisiin ja särkee "kivasti" immersion:
 
Viimeksi muokattu:
Edelleen itsellä ei juurikaan ole teknisiä ongelma ollut pl. kaatuilu ja semisti notkahtava framerate silloin tällöin. Tietää, että peli on kaatumaisillaan kun kuva ja äänet jäätyy ja parin sekan kuluttua heittää Xbonen päävalikkoon. Quicksave on tämänkin takia kovalla käytöllä.

Oon nyt käytännössä joka ilta pelannut sen 2–3 tuntia One X:llä.

Mutta sitten ajatuksia itse pelistä.. hmm, no, aikaa on mennyt lähinnä sivutehtävien parissa ja ihan noita erilaisia kartalta löytyviä aktiviteetteja hoidellessa. Pääjuonen haaroja edistänyt aina silloin tällöin stepin tai pari.

Vaikka olisi teknisesti 100 % toimiva, niin en mä silti tätä välttämättä Witcher 3:n ohi nostaisi ainakaan tämän hetken fiiliksillä. Siinä oli peli, jossa kaikki oli much bueno tunnelmasta musiikin kautta maailman luontiin ja tehtäviin, pieniä yksityiskohtia myöten. Tässä taas välillä tulee hiukan semmonen fiilis että kulissikaupungissa tässä vaan liikutaan ja hoidetaanpa nyt taas kerran vastaan tuleva nn.:es assault/crime scene alta pois.

Mutta aika (ja päivitykset) näyttää!
 
No saatana, tätähän mie vähän pelkäsinkin, että tapahtuuko näille save gameille jotain jossain vaiheessa.

Tosin ajattelin lähinnä että ne hajoais jonkun päivityksen tai bugikorjauksen yhteydessä.
 
Toi savejen korruptoituminen kuulostaa huolestuttavalta, mut se ei käytännössä ole niin helposti tapahtuva kuin mitä annetaan ymmärtää.

Tota 8 megan rajan, tai edes 5 megan rajan saavuttamista ei tapahdu jos vähänkään käyttää järkeään, savejen korruptoituminenhan löytyi sitä kautta että porukka keksi että tiettyjä esineitä craftaamalla ja purkamalla saa enemmän takaisin materiaaleja kuin kuluttaa, ja todennäk tota ei ollut paikattu siksi ettei tekijöilläkään käynyt mielessä että joku voisi oikeasti craftata kymmeniä tuhansia esineitä kerralla.

On esitetty arvioita (ja vaikuttais järkeenkäyvältä) että peli huomiois kaikki esineet mitä pelaajalla on inventoryssä tai stashissa niin että se pitäis ikäänkuin journalointia niistä ja päivittäis sen tietyin väliajoin jolloin myydyt, käytetyt, poistuneet yms katoaa "tilastosta". Eli kunhan ei pidä mukanaan aivan kaikkea mahdollista mitä vaan saa revittyä irti, eikä säilö joka ikistä limsatölkkiä tai alkupään vaatekappaletta mitä ei oikeasti tarvitsis niin saven kokoa ei saa kyllä kasvatettua liikaa maltillisella craftailullakaan.

Viimeks kun varmuuskopsasin omat savet niin aikaa oli kulunut 70+ tuntia ja saven koko oli 3.9 megaa, pidän inventoryn suht siistinä ja craftaan sellasen ehkä 10 esinettä silloin tällöin, paitsi jos teen parantavia lisää niin sitten aina se sata kerralla jos entiset on lopussa. Ainiin ja tossa 3.9 megan savessa joitain craftausmateriaaleja on 6000, joitain 2000, joitain 500 jne

Se mitä kautta toi "bugi" tarkalleen ottaen ilmenee vaikuttais olevan enemmänkin enginen rajoitus kuin bugi, mutta siinä on kieltämättä mokattu ettei ole kehitelty jonkinlaista failsafea. Peli voisi esimerkiksi ilmoittaa että nyt on niin paljon esineitä ettei enempää voi kerätä/tehdä ennenkuin myy entisiä pois jo ennenkuin "asiat menee rikki".
 
Viimeksi muokattu:
Oma melkeen 40h tallennus om 3,15Mb mutta itse en ole melkein ollenkaan craftaillut. Toki olen purkanut kamaa ja materiaaleja löytyy ja säilön hieman tavaraa mukana ja stashissa on vähän jotain.

Itse pelistä kuitenkin: kyllähän tuo on maistunut vaikkei lunastakaan kaikkia odotuksiaan. Tai siis muiden odotuksia.
Jotkut piti tätä jonain ihme jumalapelinä joka nostaa videopelit uudelle olemassaolon tasolle ja joillain oli täysin epärealistisia kuvitelmia sen suhteen mitä pelissä voi tehdä (esim. jokaiseen pelin rakennukseen ja huoneeseen voi mennä) ja jotkut odottivat täysin eri genren peliä (esim. GTA-tyylistä toimintapeliä).
Omat odotukset oli luokkaa "Fallout 4 paremmilla grafiikoilla ja syvemmillä RPG-mekaniikoilla" ja tämä on kohtuu hyvin toteutunut vaikka kyseessä onkin selkeästi itseään toistavampi kokemus. Vähän liikaa tehtävät ovat vaan ammuskelua tai hiipimistä, ei ole oikein käytetty samaa mielikuvitusta suunnittelussa mitä RPG:ssä normaalisti voi käyttää.
Toki olen myöskin koko 40h pyörinyt pääosin samoilla parilla alueella niin sekin varmasti vaikuttaa osittain tuohon toistuvuuden tunteeseen.
Olihan toki Witcher 3:kin erittäin toistuvaa settiä kun ei pelattu päätarinaa eli siinä ei ole mitään yllättävää. Ykkös- ja kakkososa olivat huomattavasti monimuotoisempia sivusisällön suhteen koska pelit olivat lineaarisempia ja pelialueet paljon pienempiä. Eipä tuo olisi haitannut jos tämäkin olisi ollut enemmän niiden tyylinem täysin avoimen maailman sijaan.

Bugeihin en ole itse törmännyt melkein ollenkaan ja ne pari ei ole haitannut yhtään mihin olen.
Pahimmassa tapauksessa olen tallentanut ja ladannut saven uudelleen mihin menee se parikymmentä sekuntia.
Grafiikatkin on erittäin nätit eikä niiden suhteen ole myöskään ollut melkein mitään ongelmaa ja peli pyöriikin hyvin.

Loppupeleissä kyseessä on kuitenkin selkeästi osittain keskeneräinen ja kiirehditty peli.
UI:ta ei ole ehditty miettimään ja testaamaan kunnolla ja pelissä on muitakin quality of life -ongelmia.
Osa sisällöstä on ihan varmasti jouduttu jättämään pois koska aikataulut (enkä puhu esim. autojen kustomisaatiosta josta ei koskaan puhuttukaan) ja luultavasti tehtävien itsensä toistaminen on myös tästä perua.
Uskon kuitenkin että tammi- ja helmikuun isot kunnon patchit tulevat joitain asioita lisäilemään korjauksien lisäksi ja peli saattaa vuoden päästä olla selvästi erilainen eli sopivasti toista pelikertaa varten.

Ei olisi haitannut jos peli olisi julkaistu vasta vuoden päästä mutta toki sen alkuperäisen julkaisupäivän olisi voinut laittaakin vasta sinne eikä tämän vuoden alkuun.
Kaikesta huolimatta kuitenkin hyvä peli joka paranee mitä pidemmälle pääsee ja on varmasti vielä parempi patchien jälkeen.
Ja eiköhän jatko-osa sitten viimeistäänkin tule olemaan jo loistava peli kun on saatu suoritettua tämmöinen massatesti ja selvitettyä mikä kaikki olisi voitu tehdä toisin eikä tarvitse tehdä enää kaikkea alusta alkaen.
 
Tämä alkaa olla jo aikamoista Fallout 76 kamaa... Aika pahasti kustu tämä julkasu.


Ei likimainkaan. Jengi ei selvästikään muista, että Fallout 76 oli käytännössä vuoden kokonaan pelikelvoton ja uusia pelin tappavia bugeja ja glitchejä paljastui vähintään parin viikon välein. Tälläkin hetkellä vielä Fallout 76 on yhtä buginen ja täynnä glitchejä kuin mitä Cyberpunk.
 
Päälle 40h jaksoin pelata ja nyt 4 pelaamattoman päivän jälkeen uskallan sanoa, että en luultavasti tule koskemaan peliin ennen isompia (XSX) päivityksiä. Paljon muutakin pelattavaa tällä hetkellä, enkä jaksa uskoa että tämä ainakaan huonompaan suuntaan menisi ajan myötä.
 
Täytyy sanoa, että itsekkin odotin kyllä enemmän siltä, että rakennuksiin ja muihin pääsis enemmän sisälle jne. joten jouduin kyllä jonkun verran pettymään sen suhteen.

En nyt toki tietenkään ihan niin epätodennäköstä osannu toivoa, että jokaiseen rakennukseen tai huoneeseen pääsis, mutta odotin kuitenkin enemmän, mitä sitä nyt on tarjolla.

Itsellä on nyt ollu sattuneista syistä kesken, mutta alottelen tässä joku päivä taas jatkon parissa.
 
Täytyy sanoa, että itsekkin odotin kyllä enemmän siltä, että rakennuksiin ja muihin pääsis enemmän sisälle jne. joten jouduin kyllä jonkun verran pettymään sen suhteen.

En nyt toki tietenkään ihan niin epätodennäköstä osannu toivoa, että jokaiseen rakennukseen tai huoneeseen pääsis, mutta odotin kuitenkin enemmän, mitä sitä nyt on tarjolla.
Itekin kieltämättä tätä odotin enemmän kun CDPR mainosteli sitä että kartta ei ole niinkään suuri halkaisijaltaan mutta sen vertikaalisuus tekee siitä oletettua isomman.

Onhan tuolla toki noita hissejä tullut jonkin verran vastaan mutta siellä huipulla ei välttämättä ole mitään muuta kuin kovat näkymät.
Toki en tiedä jos muualla päin karttaa päin on enemmän korkeuksissa tapahtuvia asioita, olem kuitenkin peliajasta huolimatta kohtuullisen alussa vasta.

Siinä mielessä tosin kartta on vertikaalinen että varsinkin tuplahypyn kanssa pääsee kivasti kiipeilemään moniin paikkoihin mistä pääsee kivasti yllättämään vihollisia ja osa noista paikoista on selkeästi siihen suunniteltukin.
Samalla on myös tullut ruvettua tutkimaan karttaa ihan katsomalla mihin kaikkialle pystyy kiipeämään ja se on jostain syystä ihan helvetin hauskaa vaikkei päätepisteessä mitään ihmeellistä olisikaan. Tätä samaa olen tehnyt mm. Bethesdan peleissä mutta CDPR:llä on selkeästi arvattu että ihmiset tekevät näin ja yllättävän hyvin kaupunki toimiikin siihen tarkoitukseen. Vielä ei ole harmillisesti tosin tullut vastaan mitään easter eggejä tai legendaarisia aseita jotka olisi tarkoituksella piilotettu.
 
Siinä mielessä tosin kartta on vertikaalinen että varsinkin tuplahypyn kanssa pääsee kivasti kiipeilemään moniin paikkoihin mistä pääsee kivasti yllättämään vihollisia ja osa noista paikoista on selkeästi siihen suunniteltukin.
Tämä on mukavaa myös siinä mielessä, että ainakin omaan coolia ja reflexejä yhdistelevään pelityyliin on tullut koko ajan enemmän ja enemmän sniperöinti mukaan. Ja kun alkaa olla tarpeeks tehokas tarkkuuskivääri fölissä, niin on aika iisiäpiisiä pistää isompikin vihollislauma matalaks ilman että tulee yhtään osumaa itelle.
 
Tämä on mukavaa myös siinä mielessä, että ainakin omaan coolia ja reflexejä yhdistelevään pelityyliin on tullut koko ajan enemmän ja enemmän sniperöinti mukaan. Ja kun alkaa olla tarpeeks tehokas tarkkuuskivääri fölissä, niin on aika iisiäpiisiä pistää isompikin vihollislauma matalaks ilman että tulee yhtään osumaa itelle.
Onko tullut vastaan snipua tai precision rifleä mihin saisi vaimentimen kiinni? Ite sniputtelen vaimennetulla rynkyllä kun ei ole tullut. Tech precision riflellä laittelen vihollisia sitten matalaksi jos spottaavat jolloin en saa enää damage bonusta.
 
Onko tullut vastaan snipua tai precision rifleä mihin saisi vaimentimen kiinni? Ite sniputtelen vaimennetulla rynkyllä kun ei ole tullut. Tech precision riflellä laittelen vihollisia sitten matalaksi jos spottaavat jolloin en saa enää damage bonusta.
Overwatch. Siinä on sisäänrakennettu vaimennin.
 
Tossa tulikin vähän aikaa sitten patchi 1.06 jonka pitäis korjata nämä saveongelmat. Eli eikun vaan ostamaan/keräämään varustekaavoja, craftaamaan, ja hankkimaan autoja.
 
On kyllä maistunut tämä peli GTA:n ja Falloutin ystävälle, kuten minä. Series X:llä pelailen ja kertaakaan ei ole peli kaatunut, mutta bugeja toki löytyy. Mm. Junkitemejä, joita ei saa kerättyä ja välillä tekstuuripiirrot aiheuttaa tuota mössöilyä. Itse juuri siivosin about 200 asetta, itemiä inventaariosta ja nykyään puran lennosta kaikki ylimääräset, kun rahasta ei tunnu olevan pulaa. Eka alue eli Watson tuli siivottua kaikista tehtävistä ja tästä näköjään sai achievementinkin erikseen. Mikään tehtävä ei ole glitchaillut ja peli on itseasiassa ihan pelattava jos vertaa esim. surkuhupaisaan FO76 julkaisuun..

Yhtään en ole katsonut pelikelloa, mutta veikkaisin jotain 30-40h peliä takana.

Päivityksiä odotellessa pikkubugeihin..

En sanoisi tosiaan, että tämä mikään maailman paras peli on, mutta maistuu vallan hyvin itselle.
 
Eihän tässä pelissä edes auton renkaat rikkoonnu.
Eikai ne enää kumia ole herran vuonna 2077?

Nojoo, toi auton damagemallinnus on kyllä aika helvetin surkee tässä pelissä. Toivottavasti päivittävät yksityiskohtaisemmaksi joskus..
 
Eihän tässä pelissä edes auton renkaat rikkoonnu.
Sinänsä tää kyllä ärsyttää että en voi ampua vihollisten renkaita mutta eivätpä voi tehdä samaa minulle.

Siitä kyllä tykkään että jos auto hajoaa tai vahingoittuu niin juoksen vaan pois sen luota ja kutsun sen niin se on maagisesti korjaantunut, vaikka siinä ei toki ole mitään järkeä.
Kivaa myös että moottoripyörällä voi ajaa huoletta ilman että jokaisesta törmäyksestä lentää sarvien yli ja kuolee vaikka onkin vähän huvittavaa että kolarissa pyörä pyörii ympäriinsä V kyydissä ja matkaa voi jatkaa ilman kuin mitään olisi tapahtunut.
 
Mnjooh, tuli eilen yöllä nyt vedettyä tämä läpi ja yksi monista lopuista tuli nähtyä.

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Loppupeleissä ei tosiaan kovin pitkä peli, jos vaan vetää mainquestia pitkin. Tosin erilaiset loput saakin sitten vetämällä eri sidequesteja läpi.

Jatkan ehkä seuraavan kerran peliä, kun tulee ne "massiiviset" päivitykset uusille konsoleille, tai sitten vaan hyörin ja pyörin Night cityssä ja siivoan alueita.

Jos trophyjä/achievementtejä hunttaa, niin peli on käytännössä vedettävä 99% läpi. Joitain muutamia sidequesteja ei tarvitse tehdä. Ja perseenpaskaa on, että pelistä löytyy missableja (yllätyitkö?). Itse olen nyt yhden tyrinyt, kun katsoin listaa läpäisyn jälkeen. I hate those.. mutta tämä on aina tietoinen valinta, kun peli on läpäistävä aina ensin, jonka jälkeen katson vasta achi/trophy-listan.. näyttää olevan 1:1 trophy vs achi tässä pelissä (en tiedä onko aina näin?).
 
Jätän tämän vaan tähän
 
Takaisin
Ylös Bottom