BLACK SABBATH

triVile

NES-Retro Novice
Viestit
147

Maine:

Sabbath löysi tiensä levylautaselleni kun olin lukiossa, about vuonna 1998. Sabbath Bloody Sabbath levy kolahti lujaa ja se on mielestäni vieläkin SE paras Ozzyn aikainen levy. Silloin myös kuvittelin, että kaikki muu Sabbath on silkkaa paskaa, enkä edes suostunut kuuntelemaan edes Dion aikaista materiaalia. Todella kypsää. En muista tarkalleen, koska lopulta kuuntelin Dion aikaiset levyt, mutta muistan sen tapahtuneen ehkä 25-vuotiaana about, muutama vuosi give or take. Ja voi jessus sitä tunsi ihminen itsensä tyhmäksi: omaan makuun kummatkin Dion laulamat levyt peittosivat kokonaisuutena minkä tahansa muun Ozzyn aikaisen levyn. Tai no Sabbath Bloody Sabbath, hmm, on se kyllä edelleen tajuttoman kova levy, noh anyway. Mob Rules on näistä Dioista oma valintani jos tarttee rankata Heaven and Hellin ja sen välillä.

Mutta antakaas olla, vasta kaksi vuotta sitten tutustuin Headless Cross levyyn ja meillä on voittaja: aivan jäätävän kova albumi, helvetin hyvä tuotanto, Tony Martinin soundi ja vahva biisimateriaali. Liekö tässä on jotain uutuuden viehätystä vielä vai miksi tää tuntuu niin tuoreelle, mutta juuri tuossa pääsiäisen pyhinä kun kuuntelin taas jälleen levyä, niin on se vaan ihan törkeän hyvä.

 

Anna Huikka

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3715

Maine:

27.04. tulee kuluneeksi 43 vuotta siitä kun John Osbourne sai kenkää bändistä.
The entire band were abusing both alcohol and other drugs, but Iommi says Osbourne "was on a totally different level altogether".The band would come up with new song ideas but Osbourne showed little interest and would refuse to sing them.Pressure from the record label and frustrations with Osbourne's lack of input coming to a head, Iommi made the decision to fire Osbourne in 1979. Iommi believed the only options available were to fire Osbourne or break the band up completely. "At that time, Ozzy had come to an end", Iommi said. "We were all doing a lot of drugs, a lot of coke, a lot of everything, and Ozzy was getting drunk so much at the time. We were supposed to be rehearsing and nothing was happening. It was like 'Rehearse today? No, we'll do it tomorrow.' It really got so bad that we didn't do anything. It just fizzled out."
"Alcohol was definitely one of the most damaging things to Black Sabbath. We were destined to destroy each other. The band were toxic, very toxic."
 

Anna Huikka

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3715

Maine:

Seuraavaksi sitten varmaan Dion levyt.
Juuh elikkäs tässä tulee. Jätän livelevyt nyt kokonaan pois tästä.

Homma meni siis suunnilleen niin, että John Osborne hankki itselleen fudut bändistä liiallisen sekoilun ja päihteilyn seurauksena (höh, mikä syy tuo muka oli?) mutta tosiasiassa muut jäsenet on myöntäneet, että kyllä siinä itse kukin oli aika hemmetin kujalla useita vuosia jatkuneen rännäyksen seurauksena. Eli syyttivät Ozzya kaikesta, ja osin syystäkin mutta kyllä siitä saatiin mukavasti syypää myös muiden jäsenten demoneille.
Sabbath's line-up was in a state of chaos as the band prepared to enter the studio to record what would become Heaven and Hell. Not only had the band replaced its longtime vocalist, but drummer Bill Ward was battling personal issues that would see him also leave the band within months and longtime bassist Geezer Butler was going through a divorce and his future with the band was in question. Ward has stated that, due to his alcoholism, he has no memory at all of the period in which the album was recorded.
Jokatapauksessa Black Sabbath sellaisena kuin se oli syntynyt Osbournen, Wardin, Butlerin ja Iommin tuloksena oli Ozzyn lähdön myötä siis lopullisesti kuollut. Tästä eteenpäin selkeää yhtenäistä linjaa ei enää löytynyt kuin ehkä viimeisimmällä stuiolevyllä (13) vuosikymmeniä myöhemmin.
Personal issues aside, drummer Bill Ward was not completely happy with the direction Black Sabbath was moving in creatively. "Heaven and Hell for me wasn't a turning point," he recalled. "Heaven and Hell was the beginning of a new band of which I had no idea what band I was in.
Oli miten oli bändiin liittyi muuan Ronnie James Dio (muistaakseni ensin basistiksi ja sitten) vokalistiksi. Yhteistyö tuotti hedelmää kahden levyn (Heaven & Hell 1980, Mob Rules 1981) verran. Omasta mielestä Mob Rules on parempi levy mutta useat tahot ovat eri mieltä. Kuunnelkaa itse (Children on Heaven & Helliltä ja Southern Cross Mob Rulesilta).


Vinny Appice muuten soittaa rumpuja Mob Rulesilla Bill Wardin sijaan, joka taas kahden Dion laulaman levyn jälkeen perusti laulajan kanssa uuden bändin nimeltään "Dio" (siis Appice ja Dio perustivat), mutta ei siitä sen enempää. Vaikka kumpikaan Dion laulamista levyistä ei yllä alkuperäisen Black Sabbathin "golden sixin" tasolle niin noin yleensä levyt ovat kuitenkin laadukkaampia kuin Technical Ecstasy ja Never Say Die! (bändin seitsemäs ja kahdeksas Ozzyn laulama levy).
No, jokatapauksessa Dion ja Appicen lähdön jälkeen Black Sabbath oli yhtäkkiä ilman rumpalia, laulajaa ja basistia, joten Butler ja Ward palasivat bändiin mukanaan Deep Purplen laulaja Ian Gillan. :D Välillä naurattaa koko show, samat äiät soittelee kuka milloin missäkin bändissä ja kaikki myy jonkun 20 miljoonaa levyä vuodessa vetääkseen viinaa ja huumeita. "Uusien" jäsenten myötä syntyi Born Again (1983), joka on mielestäni bändin ehkä huonoin levy. Soundit on tuhnut (HUOM! In July 2021, guitarist and founding member Tony Iommi confirmed that the long lost original master tapes of the album had been finally located, and that he was considering remixing the album for a future re-release) ja laulu melko meww, mutta soitto on tiukkaa ja varsinkin bassot tällä levyllä todella kovat.
The project was originally intended to be a new supergroup, and the members of the group had no intention of billing themselves as Black Sabbath. When the band heard the final product, they were horrified at the muffled mix.
Nimibiisi on myös kova ja levyn kansi mutta ei niillä vielä kuuhun mennä.
SabbathBorn.jpg

 
Ylös Bottom