Avaruus ja astronomia

Onko nää muuten vihdoin ihan OIKEITAoikeita värikuvia, eikä HUIJAU_värikuvia, eli jälkeenpäin väritettyjä, niinku aiemmat avaruuskuvat on ollut?

Mutua heitän kehiin nyt.
Mutta olen siis itse käsittänyt, että ton James Webbin idea olisi jossain määrin siinä, että se kerää ja vahvistaa valoa joka auttaa noiden kuvien ottamisessa.
Eli sen perusteella voisi olettaa, että kyseessä on aitoa tavaraa.

Mutta mistä minä mitään tiedän.
 
Onko nää muuten vihdoin ihan OIKEITAoikeita värikuvia, eikä HUIJAU_värikuvia, eli jälkeenpäin väritettyjä, niinku aiemmat avaruuskuvat on ollut?

"Kusetusta" ovat:


Webbissä on neljä erilaista havaintolaitetta, joihin valo ohjataan suuresta pääpeilistä. Ideana on hajoittaa valoa osiin ja tutkia eri aallonpituuksia tarkasti. Valokuvat otetaan eri suotimien läpi, jolloin tuloksena on useita hieman eri infrapunaisen aallonpituusalueilla olevia kuvia. Niitä yhdistämällä saadaan paljon tietoa kohteesta. Kuvia käsittelemällä saadaan myös komeita "tavallisia" kuvia – kuten esimerkiksi nyt julkaistavia komeita värikuvia.
 
Ekaa Artemis laukasua ois tänään, jos vaan olosuhteet sallii.
Nasan livelähetys alkaa klo 15:



EA:n ja NSF:n livelähetykset alkaneet jo aamulla:



Hyvin lähti homma tulille.


Yksi SLS Block 1 -kantoraketin neljästä suuresta RS-25-rakettimoottorista ei toiminut niin kuin piti. Moottori ei paineistuksen yhteydessä saanut polttoainetta oikeassa lämpötilassa, jolloin polttoaineen virtaama moottoriin jää suunniteltua hitaammaksi.

Kantoraketin happi- ja vetysäiliöt yhdistävän kappaleen lämpösuojauksessa on lisäksi havaittu murtuma.
 
Hyvin lähti homma tulille.

Juu, jotain ongelmia oli odotettavissa. Laukaisuikkuna jäljellä kuitenkin pari-kolme tuntia, joten kattellaan. Todennäköisesti siirtyy perjantaille.
 
Takaisin
Ylös Bottom