Juu mutta teoriat sen synnystä herättävät erilaisia ajatuksia ja lisäteorioita, joihin sitten eri tahot ovat reagoineet eri tavoin. Muistan esim. mun nuoruudestani sen kuinka jumalaa ei kuulemma nimenomaan voinut olla, koska alkuräjähdys. Jossa siis ei ole järjen hiventä, mutta näin se vaan oli.
Väittäisin, että olet kristyittyjen vähemmistössä, jos hyväksyt alkuräjähdyksen. Oman käsitykseni mukaan fundamentalisti ei tällaista hyväksy, eikä edes sitä, että maailma olisi yli muutamaa tuhatta vuotta vanhempi. Ehkä aiemmin kuvaamasi ateistit yrittävät todistaa, ettei Jumalaa ole, ja heidän "todisteensa" menivät hukkaan tuossa kohtaa. Jumalan olemassaolemattomuutta ei kuitenkaan voi todistaa. Raamatusta ja muista teksteistä voi kumota väitteitä tai heikentää niiden uskottavuutta, mutta joku keksii aina uuden tulkinnan ja kreationisti on valmis vaikka sitten sivuuttamaan tietyt asiat satuilunakin.
Jenkkilässä tällainen uuden ajan kristinusko taitaa olla kasvussa: Hyväksytään lähes kaikki suuret tieteelliset teoriat, mutta heitetään vaan sekaan, että kaiken kuitenkin teki älykäs suunnittelija, eli Jumala. Ei olisi tullut varmasti kuuloonkaan 200 vuotta sitten. Uskonto on pakotettu muovautumaan, kun sitä ajetaan nurkkaan, ellei halua sitten kieltää tiettyjä totuuksia. Tai no, eiväthän ne ole kuin teorioita, mutta silti todennäköisempiä, kuin vastaavat uskonnolliset väitteet. Aiemmin esitit eroosion faktana. Sekin on lopulta tieteellisesti todettu teoria. Tieteelle on ihan sama, onko se oikeassa jossakin. Jos joku pystyy todistamaan, että eroosio johtuukin jostain tuntemattomasta tekijästä, tai että maa on litteä, tiede ei ala haraamaan vastaan asiasta. Päinvastoin: Taas edettiin, koska saatiin enemmän tietoa.
Kuvaamasi ateistit luulevat, että tiede ja uskonto ovat jossakin ikuisessa kilpailussa ja että uskonnon voi jotenkin kumota tai "voittaa", mutta se ei ole mahdollista.
Joku näytti meille joskus jonkun kuu-taskulamppu -jutun.
Että kun taskulampulla osoittaa kuuhun ja laittaa kättä/sormea siihen valon eteen, niin varjo/pimeys onkin valoa nopeampi asia. Tai jotenkin tolleen.
Ei mitään hajua onko tuossa mitään järkeä, mutta silloin se tuntui ainakin hetkellisesti hämmästyttävältä asialta.
Varjoilla saa aikaan harhaanjohtavia mielikuvia ylivalonnopeudesta, mutta varjo ei ole kuitenkaan mikään oikea asia, vaan pelkästään valon puutetta. Jos valonnopeuden ylittävällä asialla ei voida välittää informaatiota, sitä "ei lasketa". On muitakin esimerkkejä, olikohan säteilyn aaltoliikkeen vaihenopeus tai vastaava yksi ehkä konkreettisempi esimerkki tästä. Sitten on kvanttifysiikan ihmeellisyydet, jossa lomittuneet kvantit voidaan viedä vaikka valovuoden päähän toisistaan ja toisen tila vaikuttaa toiseen täsmälleen samanaikaisesti. Tässäkin sama ongelma: Informaatio ei kulje. Nyt joku ehkä kysyy, että mikä se samanaikainen hetki on, jos ei voida määrittää mitään todellista aikaa näiden vertailupisteiden kesken: En tiedä, tai jos olen selityksen lukenut, en sellaista tähän hätään muista. Kvanttifysiikka on aivan käsittämätöntä tavaraa.