Avaruus ja astronomia

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
11702

Maine:

P.S. Se että asioista spekuloidaan, ei liity oikeasti uskoon tai uskonasioihin yhtään mitenkään.

Toki silti hölmöä väittää että joku asia on todennäköinen, jos sille ei ole mitään muuta näyttöä kuin että aiheesta on esitetty spekulaatioita.

Juuri näin, ei sillä ole uskomisen kanssa mitään tekemistä jos ajattelee matemaattisen todennäköisyyden pohjalta jonkin olevan mahdollista. Sillä Ramin postaamalla videollakin mulla särisi aivoon aika pahasti siinä kohtaa kun käytettiin sanaa "faith" tähän asiaan liittyen, se tuntui ikäänkuin halvalta käänteispsykologiselta aseelta koska aavistelen että se on punainen vaate tämän tyylisiä asioita ylipäätään pohtiville ihmisille. Että ahaa olet tiedeukko ja USKOT johonkin, HÄHÄÄ sehän on sama kuin enkelit ja sielut.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
28613

Maine:

Se että asioista spekuloidaan, ei liity oikeasti uskoon tai uskonasioihin yhtään mitenkään.

No kyllä se suoraan sanottuna voi liittyä, uskovaiselle voi olla vaikea lähteä katsomaan asioita siltä kannalta ettei raamattu olekaan koko totuus.
 

Snake Plissken

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
16258

Maine:

Missäs se hiirirullagiffi nyt taas olikaan.


Ei vaan, kyllä minä olen tässä leirissä joka ajattelee avaruudessa olevan muutakin elämää kuin ihminen. Mutta kuten @Wiizeli aiemmin sanoi, onko se sitten jotain avaruusameebaa, ulottuvuusaaveita tai mitä, never know. Toista ihmislajia tuolla tuskin painelee missään.
 

Wiizeli

Kuolemaa odottava paskanaama
Ad Infinitum
Viestit
22026

Maine:

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
28613

Maine:


Hiljattain löydetty komeetta saattaa olla nähtävissä paljaalla silmällä lähiviikkojen aikana ensimmäistä kertaa yli 50 000 vuoteen, kertovat yhdysvaltalaiset astronomit.

Osuispa muhun niin ei tarttis mennä töihin.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
11702

Maine:

Huh miten hienoja kuvia Plutosta!

nh-apluto-wide-9-17-15-final_0.png

nh-apluto-mountains-plains-9-17-15_0.png


 

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
8660

Maine:

Huh miten hienoja kuvia Plutosta!

nh-apluto-wide-9-17-15-final_0.png

nh-apluto-mountains-plains-9-17-15_0.pngTää kuva tuolla näyttää ihan joltain salaliittotubevideon previkkakuvalta:

salaliitto.jpg
 

Wiizeli

Kuolemaa odottava paskanaama
Ad Infinitum
Viestit
22026

Maine:Seti (Search for Extraterrestrial Intelligence) on organisaatio, joka on vuodesta 1984 etsinyt jälkiä Maan ulkopuolisesta elämästä. Käytännössä se tapahtuu skannaamalla avaruudesta tulevia radiosignaaleja.
Tähän saakka tuloksetta.

Toronton yliopiston opiskelija Peter Ma yhdessä Setin tutkijoiden kanssa pisti tekoälyn analysoimaan jo olemassa olevaa radiodataa.

Tekoälyä parannettiin koneoppimisen avulla tunnistamaan sellaisia signaaleja, jotka näyttävät siltä, että ne eivät ole syntyneet ”luonnollisesti”. Käytännössä signaaleissa on jotain outoa, jälkiä jonkinlaisen tekniikan käyttämisestä.

Tällaisia signaaleita löytyi kahdeksan, kerrotaan Setin tiedotteessa. Man ja muun ryhmän analyysin tulokset on julkaistu myös Nature Astronomy -tiedelehdessä.

Kapea taajuuskaista


Ma kertoo, että hän opetti tekoälyn algoritmia 480 tunnilla radioteleskooppien dataa, joka oli vuodelta 2016. Algoritmi löysi kahdeksan aikaisemmin huomaamatta jäänyttä signaalia, jotka saattavat olla peräisin älykkäistä sivilisaatioista avaruudesta.


Signaalit olivat taajuuskaistaltaan kapeita, vain muutaman hertsin. Kuten Seti huomauttaa, luonnon ilmiöistä johtuvat signaalit ovat yleensä taajuudeltaan laajakaistaisia.

Kahdeksassa signaalissa oli myös havaittavissa muutos aaltoliikkeen taajuudessa tai vaiheessa (Doppler-ilmiö), joka johtuu aaltojen lähteen ja havaitsijan liikkeestä toisiinsa nähden.

Tärkein kriteeri toki oli, että signaalit eivät ole ihmisen toiminnan seurausta ja tämä pystyttiin sulkemaan pois.

Mitään takeita ei luonnollisestikaan ole siitä, että nyt löydetyt kahdeksan signaalia olisivat peräisin toisesta sivilisaatiosta.

Seuraavassa vaiheessa Ma kollegoineen analysoi signaaleja tarkemmin. Sen jälkeen päätetään, tutkitaanko niitä avaruuden alueita tarkemmin, mistä nyt löydetyt mystiset signaalit ovat peräisin.

Juttu on julkaistu alun perin Tekniikka&Talous-lehdessä.
 
Ylös Bottom