Auton-/koneenkorjaustriidi (myös hankinnat)

Milloin auton lämmitykseen liittyvät osat vikaantuvat todennäköisimmin? Totta kai silloin, kun niitä kipeimmin tarvitsisi.

Aamulla auton polttoainekäyttöinen lisälämmitin lähti nätisti päälle, mutta kun oli aika lähteä, ihmettelin kun ikkunat olivat vielä jäässä. Normaalisti tuosta lähtee lämpöä niin, että sisään voisi hypätä t-paidalla ja shortseilla.

Huomasin sitten, että puhaltimen moottori ei pyöri millään asetuksella. Kylmää kyytiä siis luvassa. Puolikin tuntia kun posotti autolla 20 asteen pakkasessa ilman lämmitystä, niin oli siinä jo sormet ja varpaat aivan valmista amputointikauraa.

No, kun pääsin töistä, suuntasin Motonetiin (jestas että sekin reissu oli kylmä) ja kävin hakemassa tuollaisen moottorin (luojan kiitos Turusta löytyi) 90 €:lla, ja sitten kotiin päästyäni ryhdyin kohmeisin, mustunein Mt. Everest -sormin asennuspuuhiin niin ikään 20 asteen pakkasessa. Homma kesti onneksi vain tunnin, eikä räsähtänyt kuin yksi muovilista paskaksi. Pahemminkin on käynyt, kun on pakkasilla tehnyt autoremonttia (esim. takavuosina lämppärin kennon vaihto Jetta '89:iin, jossa piti purkaa lähes koko kojelauta, että pääsi siihen käsiksi).

1638907155336.png

Seuraava projekti ranchilla on puolilämmin tila autolle :unsure: ?
 
Tämmönen öljynlisäyspurkki tuli haettuu Motonetista 14,90e. Auto ilmoitti että tarkasta, mittatikku puolessa välissä, laitoin puol litraa ja mittatikku pysy samassa.

Perus VAG että kuluttaa hitusen öljyä, nyt ajeltu itse 4500km ja öljyt vaihdeltu 18tkm sitten. Eipä ole mainintoja tuolta väliltä. Pitänee seurata

Auto kuulemma Skodan mukaan opiskelee noita vaihtovälejä ja ollaan nyt ajettu n.2kk sama mitä edellinen ajoi edelliseen 6kk :rolleyes:Myöskin heidän mukaan on ihan normaalia että vie 1l/10tkm. Ohjekirjassa oli jopa 0.5l/1000km. Myöskin näillä pakkasilla saattaa hieman ilman moottorinlämmitystä hörästä moottoriöljyä. No sitäpä se on ollu ennen joulukuun 1.pv ku vasta sillo sai lämmitystolpan, kun oli koko pysäköintialue remontissa.

Mut ai että on mukavaa, muistaa vaa lohkarin johdon laittaa, kiinni ja kotisohvalta sitte vaa naputtelee ajastuksen :love:

Mulla iki-ihana Passat hörppi öljyä tasan litran tuhannella. ALT-moottori onkin tunnettu tästä automaattisesta öljynvaihdostaan.
 
@RetroUkko kantaa jo kaikkea roinaa pois sen minkä ehtii, eikä sekään meinaa riittää :D

Just viime viikolla kannoin duunin labrasta joku 12kpl uusia jarrusatuloita (VW, Audi), jotka oli tullu värimalleiksi ja valmistaja ei halunu niitä takas enää. Ei niissä oo mäntiä tai mitään tiivisteitä mutta hei, ILMAISEKSI sain!

Kuuden vuoden päästä varmaan kärrään niitä kaatopaikan metallikeräykseen :emt:
 
Just viime viikolla kannoin duunin labrasta joku 12kpl uusia jarrusatuloita (VW, Audi), jotka oli tullu värimalleiksi ja valmistaja ei halunu niitä takas enää. Ei niissä oo mäntiä tai mitään tiivisteitä mutta hei, ILMAISEKSI sain!

Kuuden vuoden päästä varmaan kärrään niitä kaatopaikan metallikeräykseen :emt:

Onks niissä vwn varaosanumerot :unsure:
 
Onks niissä vwn varaosanumerot :unsure:

Kylhän niissä valuissa näytti jotain numeroita olevan. En siis tiedä, onko nuo tuotannossa hylättyjä kappaleita, mutta ihan ehjiltä näyttivät. Ja olivat toki maalattujakin.
 
Olin niin tohkeissani eilen Pleikkareista sun muista, että unohdin kirjoitella:


Meinas olla hiukan jännät paikat ja paskat housussa eilen, että pääsenkö kotiin asti Kuopion moottoritiellä.

Almera alko yhtäkkiä nykiä ja pätkiä sekä ihan hetikohta sammui kokonaan. Eikun vaan auto sivuun ja hätävilkut päälle sekä kauhunsekaisin tuntein miettimään, mikä vittu sille nyt tuli.

Toki pakkasta oli kivasti ja kaikki kaverit, jotka olis voinu tulla hinaamaan, ihan kivan matkan päässä. Toki kyydissä myös ostoksia, jotka ei ois oikein kylmästä tykänneet.

Noh, siinä sitten pieni hetki odoteltiin ja koetin uudestaan käyntiin, josko olis jäätäny jotain vähäsen ja huhhuh, lähtihän se vielä käyntiin, tosin hiukan huonosti ja pätkien, mutta jatkoin ajamista hätävilkut päällä tien sivussa ja kohta auto alkoikin taas toimia kohtuullisesti. Pääsin sitten sentään huoltoaseman pihaan asti ja ajattelin antaa vaan olla vähän aikaa, josko se siitä.

Noh, sehän siitä sitten, kun tulin takaisin, auto toimi taas niinkun mitään vikaa ei olis ollukkaan.


Epäilen vian aiheuttajaksi jäätynyttä bensansuodatinta, kun en oo ainakaan oman omistuksen aikana sitä vaihtanu.
 
Toki oisin selviytyny itte siellä pakkasessa, kun mulla on auton takakontissa pakkassaappaat ja haalari sekä paksu villapaita, just in case. Aikojen saatossa vanhoilla paskoilla ajaneena sen oppinu, että muuten kannattaa.

Mutta kuitenkin, olis vituttanu ja saattanu ostokset vähän kärsiä.


Ja toki kotia ajellessa jännitti, rupeaako uudestaan temppuilemaan, mutta ei mitään. Eli jäätyminen on nyt se ykkösepäily ainakin.
 
Mini kanssa epäilyttää vähän pakkasilla. Pyrin aina saamaan lämmitykseen, mut tossa suht kylmänä kun kerran käynnisti niin oli kierroslimitit päällä ja kulki jotain max 40km/h hetken :D Sit satasta kun ajelee niin rupee lämmitysilma viileneen pikkuhiljaa, mut ei vielä ainakaan mitään isompaan. Chryslerihän vastaa haasteeseen polttamalla enemmän bensaa vaan.
 
E30M3 Meihemin koeajossa:



Arvostan loppupään monologin kommentteja ihan vitusti!

On pitäny kattoa jo pitkän aikaa, mutta nyt vasta sain aikaiseksi.


Tätä saa lainata, tämän takia nykyautot on vähän tylsiä:

In soviet modern world, the car drives you.

Ihan itte keksin just. Älykkyysvoimamafantasti, eikun iataso, eiku Ä-LYK-KYYS-VOI-MA-FAN-TA-SI-A TA-SO: :weightlifter:
 
Viimeksi muokattu:


Miettikääpä, vm. 2006.

2006

E:
ei vittu, ei mitenkään mahdollista, känni heitti. :rolleyes:

Ajattelin vuotta 1996 vähän uudempana, heh. Goddamn, kaikkea sitä känni teettää.



Ei helvetti, vielä muistan itekkin, kun näitä Iisalmessa seisoi uutena rivissä ja piti ihan sisällä asti käydä kysymässä, että onko vittu näin? No olihan se, ihan UUSIA Ladoja perkele rivi menossa asiakkaille, eli ilmeisesti olivat jo myytyjä ja en tiedä, olisko vielä voinu itellekkin tilata.

Huhhuh.

Noh, muutama vuosi eteenpäin ja ajattelin, että onpas hienon näkönen Niva otettu kauppaan, varmasti joku legacyvehje, istuin sisään ja aivan kauhea mädän kalan ja en tiedä minkä sekoitus nenään tulvahti, mutta huhhuh. Ratti näytti kuitenkin ihan modernista vehkeestä repäistyltä.

Menin sitten kysymään, että mitän vuosimallia kyseinen Niva oli, niin myyjä vastasin "tämä vuoden, laitetaanko"

........................................................................:ohgawd::ohgawd:
:ohgawd::D:trollface: :troll::win:

........ehhh, täh? "että, laitetaanko?" (toki virne naamalla jo)

Siinä sitten pienen tuokion jälkeen päästiin siihen lopputulokseen, että se OLI OIKEASTI UUSI Lada Niva.

Hintaa oli jo yli kymppitonnin, että ei sitä kukaan selväjärkinen ainakaan olis ostanu enää siinä vaiheessa, mutta tais sen joku silti ostaa sieltä, koska se kuitenkin hävisi jossain vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:
Tätä saa lainata, tämän takia nykyautot on vähän tylsiä:

In soviet modern world, the car drives you.

Mut onhan se nyt mukavaa arkiajossa ku lyö päälle ACC (Adaptive Cruise Control) ja Travel Assist (autopilot) nii ei tarvii ite ku pitää ratista kiinni nii auto tekee loput. Pitkät valotki vaihtuu iteksee pois ja päälle nii ei tarvii siitäkään huolehtia.

Tosin vastapainona pitää olla harrasteautoja, niillä kyllä ei mielellään kaikkia arkiajoja tee mut silloin tällöin kiva fiilistellä
 
Takaisin
Ylös Bottom