Anime

mem0_ory

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1780

Maine:

Triton of Sea lukemisen alla. Ozamu Tezukalta en oo mitään aiemmin lukenu, vaikka kuinka keskeinen äijä olisi.
YouTubesta on saksadubattuna VHS-rippinä Phoenix-anime katseltu, liekköhän vielä siellä. Siinä oli teknodystopiaa ja avaruusseikkailua ja huomas paljo kaikkea mistä moni myöhempi ottanu vaikutteita niin että näki monia animekliseitä joita luullu syntyneen vasta joskus myöhemmin muitten sarjojen myötä.

Hyvällä tavalla monen lapsuuteni vanhemman tuotannon muinaismuisto-animen tunnelmaa Tritonissa. Paljonku kaikkia actionin hektisiä ysärin pintaliitosarjoja viime aikoina ahminu ni tää tuntuu lähes raskaan sarjan romaanilta tai leffalta, verkkaisesti etenee ja tappelua ei ole joka sivulla vaan voi olla kymmeniä sivuja rauhallisempaa välissä.
Mikä siinä on että kaikki maailmassa ylipäätään karkeasti ennen jotai kasarin loppua tuntuu niin jumahtaneelta?

Itsehän rauhallisesta seikkailusta ja maailmanrakennuksesta tykkään että on vähä taustalorea leivän päällä eikä vaan huomionhakuisia taikatyttöjä ja näyttämisen haluisia actionjonneja sekä pahiksia kilpailemassa siitä kuka eniten varastaa shown ja tässä justiinsa paljo samaa mitä vaikka jossain 30-luvun Gottfreddsonin Mikki-seikkailussa(paskaMikki on raiskannut kunnon Mikin maineen, parhaimmillaan ollu hyvää seikkailua ja yksityisetsivän hommia Hiiren jutut) jollasista Disneyn jutuista Tezuka vaikutteita ottikin ja Disneyn tyypit vuorostaan otti Tezukalta vaikutteita myöhemmi.
 

Lassi

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2186

Maine:

Pakko mesota tähän et mulla on toi nauhalla...


.. Sony BVU-150 U-maticissa
En tiedä yhtään mikä U-matic on mutta sattumalta kuuntelen juuri tätä videota:
Ja juuri ennenkuin pistin pauselle ja rupesin lukemaan viestiäsi niin James mainitsi U-matic nauhat (34:20 kohdassa) :D
 

Pelkone

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
468

Maine:

Tuli eilen katsottua loppuun Ghost Stories ja ensimmäistä kertaa sitten Death Noten, josta animenkatseluni alkoi kauan sitten, englanniksi.

Wikipedia it, bro

Alkujaan pliisusta sarjasta tehtiin enkkudubbikäsittelyssä epäkorrekti farssisirkus, ja ääninäyttelijät saivat käytännössä improvisoida hahmoilleen pientä "maustetta". Päähenkilö on uudelle paikkakunnalle muuttava tyttö nimeltä Satsuki "Principals always look like lesbians... MOM!?", ja mukana seikkailevat pervoileva shonen-boi Hajime "I'm too young to die, the only person I've had sex with is my babysitter!" kiintiönörtti Leo, josta tehtiin samalla juutalainen "And while I'm apologizing, I'm sorry for this erection I got." Momoko, josta tehtiin dubissa kiihkokristitty "Let's sing! Jesus loves me- COME ON YOU KNOW THE WORDS!" sekä Satsukin pikkuveli Keiichiro, josta tehtiin dubissa vammainen "[Itkuista mölinää]".


Voi sanoa että dubbi on aikansa tuote, ei tällaista enää tehtäisi. Siinä kun päähenkilöposse etsii taksin takapenkiltä kummittelevan tytön vanhaa sormusta ja Hajime toteaa "What do you think you're gonna find back there, a spare turban?" tietää että nämä loiston päivät eivät enää palaa. 10/10.
 

mem0_ory

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1780

Maine:

Digimon edenny jo vähän, vahva tunne että pitää ettiä sitä Agapion duppaamaa suomiversiota, sillainhan tää on parhaimmillaan ku tulee niitä hienoja pahiksia ölisemään.

Lisäksi tässä enkkudubatussa ei ole suomi- ja japanitunnaria, vaan lyöty tilalle halvinta hiphoppia kylkeen. Ysäri on aikaa joka samaan aikaan ihastuttaa että purjottaa.

Kuitenkin mukava katella sarjaa uusiks nyt 20v+ jälkeen taas! Aijai kun menee jännittäväksi kuhan parista ekasta yksinkertaisesta tappelujaksosta etenee.
Hyviä kyl tässäkin aikansa "dramaattiset" häivytykset mainostauoille sekä jaksojen lopun cliffhangereihin, dramaattinen musa pauhaa ja apua selviääkö ne nyt ku silta romahti, sitku jatkuu ni ne selviää siitä sekunnissa.
 

Pelkone

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
468

Maine:

Ainoa sarja tällä kaudella seurannassa on Made in Abyssin toinen kausi. Mielettömät visuaalit ja musat yhdistettynä kiehtovaan maailmaan ovat tehneet tästä sarjasta itselleni yhden kenties kaikkien aikojen henk.koht. suosikeista.

Kupletin juoni on siis sellainen, että muuan saarella sijaitsee "The Abyss" - nimensä mukaisesti jumalaton kraaterimainen monttu, joka johtaa kartoittamattomiin syvyyksiin. Abyss notkuu kaikenlaista tuntematonta eläintä ja kasvia, sekä tietysti mystisiä artefakteja ryövättäväksi. Abyssillä on selittämätön vetovoima, joka kutsuu ihmisiä syvyyksiin tutkimaan sitä silläkin uhalla etteivät nämä koskaan pääsisi palaamaan. Kuilusta ylös tuleminen onkin vähän vaikeampi homma, sillä vaikka Abyssiin laskeutuminen on näennäisesti vaivatonta (kaiken maailman petoja lukuunottamatta), siellä ylöspäin nouseminen tuottaa ihmiskeholle kaikenlaista ikävää sivuvaikutusta. Syvemmältä on aina vaikeampi kohota ylös, eli pinnan tuntumasta nousu teettää lähinnä huimausta, diipimmältä palaaminen tuo muuassaan krapulat, ripulit ja muut pikantit oireet. Syvimmistä syövereistä nousemaan lähtijälle on tiedossa "ihmisyyden menetys", ja tähän mennessä vihjeitä on annettu siitä mitä tuo tarkoittaa.

Suosittelen sarjaa! Hahmot näyttävät perunoilta mutta sarja on kyllä hemmetin raaka, ja ihan ehtaa bodyhorroriakin löytyy.

Made_in_Abyss-cover.jpg
 

Pelkone

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
468

Maine:

Ylös Bottom