Ärsyttävät asiat liikenteessä

Mikä on ärsyttävintä tieliikenteessä?

  • Auto ajaa kiinni takapuskurissa

    Äänet: 12 42.9%
  • Kiihdytyskaistalla/liittymässä matelu

    Äänet: 9 32.1%
  • Ohituskaistan alkaessa painetaan kaasua

    Äänet: 6 21.4%
  • Kaupunkiajossa ei anneta tilaa toisille / ahtaus

    Äänet: 1 3.6%
  • Auton vauhdin pysäyttäminen ennen käännöstä

    Äänet: 3 10.7%
  • Yleisesti huonot ajotaidot (auto sammuu tms)

    Äänet: 0 0.0%
  • Alinopeus maanteillä / letkaantuminen

    Äänet: 9 32.1%
  • Olen aina rauhallinen liikenteessä

    Äänet: 5 17.9%

  • Äänestäjiä yhteensä
    28
  • Äänestys suljettu. .

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
12095

Maine:

Tässä tullut taas hajoiltua auton ratissa, joten avataan ketju. Mitkä ilmiöt / tilanteet kiristää hihnaa liikenteessä? Enimmäkseen tarkoitan tätä autoilijan näkökulmasta (poll), mutta tähän voi avautua tietenkin pyöräilijät (pienellä varauksella) ja jalankulkijat sekä joukkoliikenteen käyttäjät.

Itse en pysty sietämään sitä, että kiihdytyskaistalla ei kiihdytetä. Siitä aiheutuu usein riskitilanteita kun autot liittyy moottoritielle alinopeudella. Toki moni muukin asia vituttaa, mutta tätä en ymmärrä sitten millään. Ihmettelen myös niitä kuskeja, jotka tieltä pois kääntyessään pysäyttävät auton vauhdin lähes kokonaan ja sitten kaartavat kuin hidastetussa filmissä tieltä pois. Hnnng.. eikö voi vaan vittu ajaa pois? Ei se auto nyt helvetti liusu tieltä ulos jos vauhtia on enemmän kuin 5km/h..

Saa avautua.
 
On tosiaan ärsyttävää, kun kiihdytyskaistalla ei kiihdytetä. Paljon näkee sitä että körötellään ~kuuttakymppiä ja mietitään miten mahdutaan liikenteen sekaan, kun muut ajaa ihan eri nopeuksia.

Vihaan myös sitä, että vilkkua ei käytetä. Sujuvoittaa liikennettä huomattavasti kun muutkin tietää mitä se urpo on tekemässä autonsa kanssa.
Mutta silti tuntuu että vilkun käyttämättä jättäminen vain yleistyy.
Tuntuu että osa ihmisistä ei edes ymmärrä vilkun tarkoitusta. Kaistojen vaihdoissa ja liikenneympyrästä poistuttaessa ei käytetä, mutta sitten kun seisotaan liikennevaloissa joista ei pääse kuin kääntymään suuntaan X, niin silloin pistetään vilkku päälle.

Paljon näkee myös sitä, että ihmiset kuvittelevat autonsa olevan isokin vekotin. Kääntyvien kaistalla olevat ottavat siihen mutkaan lisätilaa viereiseltä kaistalta että varmasti mahtuu kääntymään.

Sitten sellainen, että mulla on raskaan liikenteen ammattipätevyys. Sitä varten mun pitää käydä viiden vuoden välein 35h oppitunteja. Noiden tuntien sisältöä pystyy vaihtelemaan, mutta siellä käsitellään mm ennakoivaa ajoa, tieturvallisuutta, käyttäytymistä onnettomuuspaikalla jne. Eli periaatteessa kuin autokoulu, mutta paljon kattavammin ja yksityiskohtaisemmin. Ja tämä siis viiden vuoden välein ihmisille jotka työkseen ajavat isompaa kalusta.
Samaan aikaan sitten esimerkiksi taksikuskien ei tarvitse tälläistä käydä vaikka ajavat työkseen ja vieläpä ihmisiä kuskaavat.
Ja se mitä noita asioita kursseilla käyty, niin kyllä siellä on ihan semmoista asiaa mitä jokaisen autoilijan pitäisi säännöllisesti käydä kertaamassa.
Vaikka 10 vuoden välein joku päivän teoriakurssi missä kerrataan liikennesäännöt jne. Ja siis noi säännöthän muuttuu myös vuosien aikana.
Tämän näkee vaikka siinä kuinka harva vanhus osaa ajaa liikenneympyrässä, eli näyttävät joko vilkkua koko ajan johonkin suuntaan tai näyttävät vilkulla ennen ympyrää että mihin pyrkivät.

Ja liikenneympyröistä kun nyt puhutaan, niin on myös perseen paskaa, että suojatiet ovat suoraan liikenneympyröistä poistuttaessa.
Tämä aiheuttaa helposti peräänajoja sekä muita vaaratilanteita. Liikenneympyrässä oleva auto on etuoikeutettu muihin autoihin nähden, joten siellä voi ajaa surutta hyvää vauhtia, mutta auta armias kun sen mutkan takaa paljastuukin edellä oleva parkissa, kun on pysähtynyt antamaan tietä kevyelle liikenteelle.
Eli se suojatie olisi kaikkien kannalta parempi olla vaikka 50-100m jälkeen sen ympyrän ulostulon.
 
Vihaan myös sitä, että vilkkua ei käytetä. Sujuvoittaa liikennettä huomattavasti kun muutkin tietää mitä se urpo on tekemässä autonsa kanssa.
Mutta silti tuntuu että vilkun käyttämättä jättäminen vain yleistyy.
Tuntuu että osa ihmisistä ei edes ymmärrä vilkun tarkoitusta. Kaistojen vaihdoissa ja liikenneympyrästä poistuttaessa ei käytetä, mutta sitten kun seisotaan liikennevaloissa joista ei pääse kuin kääntymään suuntaan X, niin silloin pistetään vilkku päälle.

Vilkulla ei käännetä ja ajokortilla ei ajeta, KJEH RÄH!
 
Turussa huomannut että nää tykkää ajaa ohitustietä/vastaavaa kaksikaistaisena. Käsitykseni mukaan kyseessä on normikaista ja ohituskaista, ei mikään ison maailman satakaistainen moottoritie.
 
Kännykän räplääjät/puhelimeen puhujat. Voisko vaikka keskittyä siihen liikenteeseen, kiitos.

99,9999% tapauksista ei varmasti ole mitään niin oleellista, mitä ei voisi perillä katsoa tai pysähtyä tien sivuun katsomaan. Aina vituttaa jos kaupungilla näkee jonkun ajavan puhelin korvalla. Jossain tyhjällä valtatiellä nyt voi ehkä just ja just puhua ajon aikana. Tosin hands free on keksitty jo varmaan ennen puhelinta, niin miksei voi sitä käyttää sitten.
 
99,9999% tapauksista ei varmasti ole mitään niin oleellista, mitä ei voisi perillä katsoa tai pysähtyä tien sivuun katsomaan.

Helvete jos tulee push-ilmotus Retrosta kesken ajon niin sillon katsotaan mistä on kyse ja katsotaan vasta jälkeenpäin että törmättiinkö johonkin vai ei.
 
Kännykän räplääjät/puhelimeen puhujat. Voisko vaikka keskittyä siihen liikenteeseen, kiitos.

Tämä on mielestäni aika outo lisäys uuteen tieliikennelakiin:


Liikennevaloihin pysähtynyt autoilija saa jatkossa pidellä matkapuhelinta kädessään esimerkiksi viestien naputtelua tai puhelujen soittamista varten.
 
Aika lyhyitä puheluita, sit vaan heti punasta luuria kesken lauseen kun valo vaihtuu.
Voihan sen yhteystiedon kaivaa sieltä esiin liikennevaloissa ja sitten puhua kaiuttimessa. Ihan järkevä juttu koska 90% ihmisistä kaivaa sen puhelimen liikennevaloissa käteen, eipä tarvitse poliisien kytätä tollasta turhanpäiväistä asiaa.
 
Venäläiset liinenneympyrät vituttaa ja pelottaa aika usein. Venäjällä näkee tosi paljon tosi tyhmiä ohituksia taajama-alueilla. Aina on kamala kiire paitsi silloin kun liikennevalot vaihtuu vihreiksi, silloin nukutaan.

Näiden lisäksi tietty varmaan ärsyttävintä on se kiihdytyskaustalla hidastelu.

Itellä on kyllä aikalailla lehmän hermot. Ei mua paljo mikään liikenteessä ärsytä ainakaan kauaa. Ei siellä saa pitkävihainen olla.
 
Takaisin
Ylös Bottom