Dreamcast-pelihankinnat

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
30769

Maine:

Dreamcast-pelihankinnat tähän ketjuun. HUOM. myös laitteistot kyseiselle alustalle.
 
Korkataas tämäki lanka!

En tosiaan ole juuri keksinyt pelattavaa DC:lle, mutta pyssypelit Arcadessa aina kiinnostaneet, niin katsotaan jos nyt löytys tällekkin konsolille pelattavaa!

House Of The Dead 2 - (Dreamcast Gun bundle + extra ase) CIB

Tarkoitus siis lyödä DC Blast Cityyn kiinni ja pelata sen 29" CRT:ltä tämä. Alkuun vedän varmaan yksin tai ;TYTYN kanssa läpi, mutta myöhemmin ajattelin pitää jonku kaljottelu_illan (kunhan tää coronapaska sallii) jossa voidaan sitten porukalla ammuskella zombeja!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_94f4.jpg

Ostopaikka Ebay ja tulleineen kaikkineen jotain 110€ pintaan.
 
Ai perkele, mutuna, tälle muuten tais olla aika paljon noita Light Gun pelejä ihan exclusivena jopa?

Mainitkaas näitä, että oisko tää jopa ihan ostamisen arvonen kone pelkästään sen takia.
 
OK, muistin siis vähän väärin.

Mutta onko ne niin hyviä, että olis jopa konsolin oston arvosta tavaraa ja exclusiveja?
 
No tää House Of The Dead 2 ainakin pitäis olla täysin Arcade perfect ja veikkaan että Virtua Cop 2 myös! Nuo kaksi muistan ainakin itse pentuna pelihalleista ja tais virtual cop olla myös uimahallin aulassakin.

Lisäksi on japsien jotain Death Crimson OX ja se kakkososa, josta en osaa sanoa mitään. Ja tottakai myös Confidential Mission missä pääsee bondeileen! Vaan itse ostin noiden kahden ylimmän takia tän, kun ovat käytännössä samat pelit kuin Arcadessa ja näitä saa melko edullisesti. Peleistä tuskin tarviaa kahta kymppiä köyhtyä (tai itse poltan CD:lle nuo muut, kun Dreamcastissa ei oo mitään kopiosuojausta) ja pyssytkin saa melko halvalla.

En oo vielä ehtinyt testaan kun mulla on tuo cabini nyt palasina pitkin olohuoneen lattiaa, mutta koitan vähintään BVM:llä testata tässä viikonlopun aikana, että miten nuo skulaa!
 
Äärimmäisen tarkan harkinnan alla kyllä nyt, kun noikin periaatteessa riittäis jo...

Kun ei tää nyt mitään miljoonia maksa.
 
Tuli viime viikolla jännitettyä yhtä DC-pelipakettia huudossa, mutta hinta karkasi oman tämänhetkisen maksukyvyn ulottumattomiin, niin sitä itkiessäni törmäsin pienempään (ja kusisempaan) pakettiin, jonka osta heti hinta oli erittäin kelvollinen. Elikkäs 40e hinnalla posteineen lunastin nämä pelit:

- Chu Chu Rocket
- Dead or Alive 2 (takakansipaperi puuttuu)
- Walt Disney World Quest: Magical Racing Tour (mint)
- Worms Armageddon (kotelo aivan päreinä)
- Ecco the Dolphin: Defender of the Future (mint)
- MDK2 (boxed)
- Unreal Tournament
- Coaster Works (loose, todella naarmuinen)

Levyjen kunnot on aika laidasta laitaan, mutta tärkeimmät näyttävät kelvollisilta (Ecco, MDK2 ja UT) ja case donoreiksi kelpaavia osia löytyy tästä läjästä. DOA:lle duunaan varmaan joku päivä "repro-takakansipaperikopion", kun löytyy kuitenkin hyllyssä minttinä entuudestaan. Alkais noita tuplia, jne. lihoiksi pistettäviä olemaan hyllyssä ihan kohtuullinen määrä, niin täytyy katsella jos laittaisi hyvää kiertämään.

IMG_20210224_172239.jpg
 
Oheinen Dreamcast-kaapeli saapui. Kaico Labs HDMI Adapter for Dreamcast, konvertoi VGA-signaalin HDMI:ksi joten tällä ei toimi pelit jotka eivät tue VGA:ta, joita ei onneksi ole kovin montaa. Kaapeli maksoi 27 puntaa, mutta postikulut ja tullimaksut (koska brexit) nosti hintaa mukavasti. Kokeilin nopeasti Chu Chu Rocketilla ja vaikutti pätevältä :)


1614928524951.jpeg
 
Retro Fighters StrikerDC - moderni näkemys Dreamcastin peliohjaimesta. Ostin kuukauden päivät sitten noita ohjaimia eri värisinä (dragonbox.de, lähempää ei löytynyt). Tuntumaltaan jotain Xbox One ja Switch Pro -ohjainten välimaastosta. Alkuperäiseen DC:n ohjaimeen verrattuna todella paljon miellyttävämpi kädessä ja painikkeet tuntuvat hieman täsmällisemmiltä. Tatti on aavistuksen verran herkempi ja myöskin kovera. Ja ohjaimen johto lähtee yläreunasta :) Ainiin, lisäksi tuossa on liipaisimien kaverina olkanapit ja turbotoiminto.

Kokonaisuudessaan tuntuma ei ole aivan parhaimpien Xbox, PS, Nintendo -ohjainten tasoa ja lievänä miinuksena b-painike jumiutui välillä pohjaan hetkellisesti.

Kuitenkin tosi hyvä ohjain, omasta mielestäni paras Dreamcastin ohjain (vertailukohtana alkuperäiset ja muutamat wanhat tarvikeohjaimet).

Kuvassa originaali vs. StrikerDC:

original_vs_retrofighters.jpg
 
Dreamcast SD card adapter. Tulipa hommattua saksan amatsoonista (myyjänä joku Yantan) tuollainen Dreamcastin sarjaporttiin tökättävä SD-adapteri, kun alkoi muistikorttien tallennustilan puute ahdistamaan. Tuon adapterin avulla saa käytännössä loputtomasti tallennustilaa (ja paljon muutakin).

SD-kortin hallinnointi ja muu siihen liittyvä toiminta hoidetaan DreamShell 4 -nimisillä käyttiksellä, joka bootataan levyltä.

Käytännössä SD-kortin käyttäminen pelitallennusjemmana on hieman kömpelöä, koska savet pitää loppupeleissä kuitenkin olla VMU:lla, joten tuo SD on vain eräänlainen varmuuskopiovarasto. Mutta kaikesta huolimatta suosittelen hankintaa, koska DreamShell + SD -kombo tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia, johdattaen Dreamcast-kokemuksen korkeammalle tasolle ;)

dc_sd.png
 
Toimiva, mutta käytetty VA0 Dreamcast laseri omaan konsoliin kun siitä hajos moinen. FB:n retro console modders ryhmästä KÄNÄDÄSTÄ asti tuli. 26 känädän dollaria oli hintaan total, eli ei paljon paskaakaan. En jaksa ottaa kuvaa, mutta se on siis koko laseri läskeineen. Katotaan jos viikonloppuna ois jo sen verran parantunu, että jaksais näitten kans tuuskata.
 
Suht pitkään ollu tämäkin kiikarissa, koska Cool Boarders 2 on yks parhaita snoukkapelejä joita on tehty! Tämä siis samojen tekijöitten ja tän piti olla Cool Boarders, mutta syitähän on monia että miksi ei ole! 4,5e huudosta ja CIB! Aiai!

snowsurf.jpg
 
Kirpparilta 35€:

- Sega Dreamcast

Eli ihan vain loose konsoli. Oli ensimmäinen kerta, kun tällaiseen kirpputorilla törmään, joten piti napata mukaan ihmeteltäväksi.

Ainakin AV-piuha pitää vielä hankkia, että pääsee vähän syvemmin perehtymään. Virtajohdoksihan käy universaali "mankkapiuha".

20220628_195755.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kirpparilta 35€:

- Sega Dreamcast

Eli ihan vain loose konsoli. Oli ensimmäinen kerta, kun tällaiseen kirpputorilla törmään, joten piti napata mukaan ihmeteltäväksi.

Ainakin AV-piuha pitää vielä hankkia, että pääsee vähän syvemmin perehtymään. Virtajohdoksihan käy universaali "mankkapiuha".

20220628_195755.jpg

Suosittelen myös ohjaimen hankkimista.
 
Takaisin
Ylös Bottom