BB-koodit

• [B], [I], [U], [S] - Lihavoitu, Kursivoitu, Alleviivattu, Yliviivattu

Tekee sisällytetystä tekstistä lihavoidun, kursivoidun, alleviivatun tai yliviivatun.
    Esimerkki:
    Tämä on [B]lihavoitu[/B] teksti.
    Tämä on [I]kursivoitu[/I] teksti.
    Tämä on [U]alleviivattu[/U] teksti.
    Tämä on [S]yliviivattu[/S] teksti.
    Lopputulos:
    Tämä on lihavoitu teksti.
    Tämä on kursivoitu teksti.
    Tämä on alleviivattu teksti.
    Tämä on yliviivattu teksti.
  • [COLOR=väri], [FONT=fontti], [SIZE=koko] - Tekstin väri, Fontti, Koko

Muuttaa sisällytetyn tekstin väriä, fonttia tai kokoa.
    Esimerkki:
    Tämä on [COLOR=red]punainen[/COLOR] ja [COLOR=#0000cc]sininen[/COLOR] teksti.
    This is [FONT=Courier New]Courier New[/FONT] text.
    Tämä on [SIZE=1]pieni[/SIZE] ja [SIZE=7]iso[/SIZE] kirjaisinkoko.
    Lopputulos:
    Tämä on punainen ja sininen teksti.
    This is Courier New text.
    Tämä on pieni ja iso kirjaisinkoko.
  • [SUB], [SUP] - Alaindeksi, Yläindeksi

Tekstin sijainti (ylhäällä vai alhaalla).
    Esimerkki:
    Tämä on [SUB]alaindeksi[/SUB].
    Tämä on [SUP]yläindeksi[/SUP].
    Lopputulos:
    Tämä on alaindeksi.
    Tämä on yläindeksi.
  • [URL], [EMAIL] - Linkitys

Luo linkin käyttäen sisällytettyä tekstiä kohteena.
    Esimerkki:
    [URL]http://www.esimerkki.fi[/URL]
    [EMAIL]esimerkki@esimerkki.fi[/EMAIL]
    Lopputulos:
  • [URL=link], [EMAIL=address] - Linkitys (kehittynyt)

Linkittää sisällytetyn tekstin määriteltyyn nettisivuun tai sähköpostiosoitteeseen.
    Esimerkki:
    [URL=https://www.esimerkki.com]Siirry sivustoon esimerkki.com[/URL]
    [EMAIL=esimerkki@esimerkki.com]Laita minulle sähköpostia[/EMAIL]
    Lopputulos:
  • [USER=ID] - Profiilin linkitys

Linkittää käyttäjän profiiliin. Tämä yleensä lisätään automaattisesti kun käyttäjä merkataan.
    Esimerkki:
    [USER=1]{nimi}[/USER]
    Lopputulos:
  • [IMG] - Kuva

Näyttää kuvan, käyttäen sisällytettyä tekstiä URL:nä.
    Esimerkki:
    [IMG]https://nesretro.com/x/data/assets/logo/NESRetroMetadataL2.png[/IMG]
    Lopputulos:
  • [MEDIA=site] - Upotettu media

Upottaa viestiisi mediaa hyväksytyiltä sivustoilta. On suositeltavaa, että käytät editorin työkalurivin mediapainiketta.
    Yhteensopivat sivustot: ABC News, Acast, Amazon Product, Anchor, Apple Music, Apple Podcasts, Audioboom, Audiomack, Audius, Bandcamp, BBC News, BitChute, Bleacher Report videos, Brightcove, Castos, CBS News Video, Clyp, CNBC, CNN, CNNMoney, CodePen, Comedy Central, Coub, Dailymotion, Democracy Now!, dumpert, 8tracks, ESPN, Facebook, Falstad Circuit Simulator, Flickr, Fox News, Funny or Die, Gamespot, Getty Images, Gfycat, Gifs.com, GIPHY, GitHub Gist, Global News, GoFundMe, Google Drive, Google+, Google Sheets, Hudl, Hulu, IGN, IMDb trailers, Imgur, Indiegogo, Internet Archive, İzlesene, JSFiddle, JW Platform, Kaltura, Kontinental Hockey League (КХЛ), Kickstarter, Libsyn, Liveleak, Livestream, Mail.Ru, Medium, Megaphone, Metacafe, Mixcloud, MLB, MRCTV, MSNBC, National Geographic Channel, National Geographic Video, NBC News, NBC Sports, NHL Videos and Highlights, NPR, The New York Times Video, Odysee, Orfium, Pastebin, Pinterest, Podbean, Prezi, Reddit threads and comments, Rumble, Rutube, Scribd, Sendvid, SlideShare, SoundCloud, Sporcle, Sportsnet, Spotify, Spreaker, Steam store, Stitcher, Straw Poll, Streamable, Streamja, Team Coco, TED Talks, Telegram, The Atlantic Video, The Guardian (obsolete), The Onion, TikTok, TMZ, TradingView, Trailer Addict, MyDailyFreedom, Tumblr, 247Sports, Twitch, Twitter, Ustream, VBOX7, Veoh, Vevo, Video Detective, Vimeo, Vine, VK, Vocaroo, Vox, Washington Post Video, Wavekit, Wistia, WorldStarHipHop, The Wall Street Journal Online, GameClips.io, Gamer DVR, Youku, YouMaker, YouTube
    Esimerkki:
    [MEDIA=youtube]oHg5SJYRHA0[/MEDIA]
    Lopputulos:
    Upotettu youtube-soitin näkyisi tässä.
  • [LIST] - Luettelo

Näyttää luettelon tai numeroidun luettelon.
    Esimerkki:
    [LIST]
    [*]Numeroimaton 1
    [*]Numeroimaton 2
    [/LIST]
    [LIST=1]
    [*]Merkintä 1
    [*]Merkintä 2
    [/LIST]
    Lopputulos:
    • Numeroimaton 1
    • Numeroimaton 2
    1. Merkintä 1
    2. Merkintä 2
  • [LEFT], [CENTER], [RIGHT] - Tekstin tasaus

Muuttaa sisällytetyn tekstin tasausta.
    Esimerkki:
    [LEFT]Vasemmalle tasattu[/LEFT]
    [CENTER]Keskitetty[/CENTER]
    [RIGHT]Oikealle tasattu[/RIGHT]
    Lopputulos:
    Vasemmalle tasattu​
    Keskitetty​
    Oikealle tasattu​
  • [QUOTE] - Lainattu teksti

Näyttää tekstin, joka on lainattu toisesta lähteestä. Voit myös nimetä lähteen.
    Esimerkki:
    [QUOTE]Lainattu teksti[/QUOTE]
    [QUOTE=Hlö X]Jotain mitä he sanoivat[/QUOTE]
    Lopputulos:
    Lainattu teksti
    Hlö X sanoi:
    Jotain mitä he sanoivat
  • [SPOILER] - Spoilereita sisältävä teksti

Piilottaa spoilereita sisältävän tekstin niin, että tekstiä on klikattava sen nähdäkseen.
    Esimerkki:
    [SPOILER]Yksinkertainen piilotus[/SPOILER]
    [SPOILER=Piilotuksen otsikko]Piilotus otsikolla[/SPOILER]
    Lopputulos:
    Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
    Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
  • [ISPOILER] - Rivinsisäiset spoilerit

Piilottaa spoilereita sisältävän tekstin niin, että tekstiä on klikattava sen nähdäkseen.
    Esimerkki:
    Sinun täytyy klikata [ISPOILER]sanaa[/ISPOILER] nähdäksesi sisällön.
    Lopputulos:
    Sinun täytyy klikata sanaa nähdäksesi sisällön.
  • [CODE] - Ohjelmointikoodin näyttö

Näyttää tekstin jollakin monista ohjelmakielistä, korostaen syntaksin mahdollisuuksien mukaan.
    Esimerkki:
    Yleiskoodi:
    [CODE]Yleinen koodi[/CODE]

Väritetty yleiskoodi:
    [CODE=rich][COLOR=red]Rich[/COLOR]
    code[/CODE]

PHP-koodi:
    [CODE=php]echo $hello . ' world';[/CODE]

JS-koodi:
    [CODE=js]var hello = 'world';[/CODE]
    Lopputulos:
    Yleiskoodi:
    Koodi:
    Yleinen koodi

Väritetty yleiskoodi:
    Rich (BB code):
    Rich
    code

PHP-koodi:
    PHP:
    echo $hello . ' world';

JS-koodi:
    Koodi:
    var hello = 'world';
  • [ICODE] - Rivinsisäinen ohjelmakoodin näyttö

Mahdollistaa koodin näyttämisen samalla normaalia tekstiä näyttävällä rivillä. Syntaksia ei korosteta.
    Esimerkki:
    Koodin näyttäminen tekstin yhteydessä on [ICODE]kätevä[/ICODE] tapa sisällyttää koodia tekstiin.
    Lopputulos:
    Koodin näyttäminen tekstin yhteydessä on kätevä tapa sisällyttää koodia tekstiin.
  • [TABLE] - Taulukko

Taulukoiden näyttämiseen.
    Esimerkki:
    [TABLE]
    [TR]
    [TH]Otsake 1[/TH]
    [TH]Otsake 2[/TH]
    [/TR]
    [TR]
    [TD]Sisältö 1[/TD]
    [TD]Sisältö 2[/TD]
    [/TR]
    [/TABLE]
    Lopputulos:
    Otsake 1Otsake 2
    Sisältö 1Sisältö 2
  • [HEADING=kokoluokka] - Otsikoiden kokoluokat

Helpottaa tekstin luettavuutta.
    Esimerkki:
    [HEADING=1]Iso otsikko[/HEADING]
    Iso otsikko artikkelin pääkohtien erottamiseen.

[HEADING=2]Pieni otsikko[/HEADING]
    Pienempi otsikko artikkelin pääkohtien jakamiseen.

[HEADING=3]Pienin otsikko[/HEADING]
    Pienin mahdollinen otsikkokoko.
    Lopputulos:

Iso otsikko​

Iso otsikko artikkelin pääkohtien erottamiseen.

Pieni otsikko​

Pienempi otsikko artikkelin pääkohtien jakamiseen.

Pienin otsikko​

Pienin mahdollinen otsikkokoko.
  • [INDENT] - Tekstin sisennys

Sisentää sisällytetyn tekstin.
    Esimerkki:
    Tavallinen teksti
    [INDENT]Sisennetty teksti
    [INDENT=2]Enemmän sisennetty[/INDENT]
    [/INDENT]
    Lopputulos:
    Tavallinen teksti
    Sisennetty teksti
    Enemmän sisennetty​
  • [PLAIN] - Pelkkä teksti

Poistaa käytöstä BB-koodin käännöksen sisällytetyssä tekstissä. Voit käyttää myös perinteisiä hymiöitä alemman esimerkin mukaisesti.
    Esimerkki:
    [PLAIN]Tämä ei ole[B]lihavoitua[/B] tekstiä.[/PLAIN]
    :) [PLAIN]:)[/PLAIN]
    Lopputulos:
    Tämä ei ole[B]lihavoitua[/B] tekstiä.
    :) :)
  • [ATTACH] - Liitteen lisäys

Lisää liitteen määriteltyyn kohtaan. Jos liite on kuva, lisätään esikatselukuva tai täysikokoinen versio. Tämä yleensä lisätään klikkaamalla asiaankuuluvaa painiketta.
    Esimerkki:
    Pikkukuva: [ATTACH]123[/ATTACH]
    Täysikokoinen: [ATTACH=full]123[/ATTACH]
    Lopputulos:
    Liitetiedosto näkyisi tässä.
Ylös Bottom