Minkä kirjan luit viimeksi?

Rouhu

NES-Retro Master
Insider
Viestit
6514

Maine:

Philip Reeve: Kävelevät Koneet &
Kadotettu Manner

Teinihömppä steampunkia lukaisin pari kirjaa eli Kävelevät Koneet ja Kadotettu Manner. Vielä olisi kaksi kirjaa luettavana samaa sarjaa.

Ensimmäisestä kirjasta on muutama vuosi sitten tehty Mortal Engines leffa minkä vuoksi tämä sarja päätyi lukuun. Leffa oli mielestäni ihan ok mutta suht nopeasti unohdettava. Steampunk maailma oli hieno mutta juoni ei oikein kantanut. Ja kirjat lukemalla kyllä huomaa saman eli nämä tosiaan suunnattu nuorisolle. Ensimmäinen kirja oli suht menevä mutta toinen oli kyllä välillä tuskallisen hölmö. Lähinnä päähenkilöiden suhteen. Eiköhän loput osat tule kuitenkin luettua koska sen verran nopealukuista hömppää.
 
Viimeksi muokattu:
Туве Янсон: Шляпа волшебника
Eli Tove Jansson: Taikurin hattu, mutta venäjäksi.

Ei tästä nyt ihan hirveästi sanottavaa jäänyt käteen. Oon nyt yrittänyt lähinnä vaan lueskella venäjäksi jotain kirjoja, joista oon ehkä suunnilleen juonesta perillä. Silleen ihan hyvin tästä venäjäksi juonen kannalta oleelliset asiat ymmärsi, mutta paljon oli sanoja, joita ei ennalta tiennyt. Ei ole venäjän taidot vielä kyllä lähelläkään sitä, miten englanniksi voi lukea oikeastaan mitä vain niin että pystyy vaan kontekstista päättelemään sanojen merkityksen ja sitten sen sana jää siitä jotenkin samalla mieleen...
 
Keijo Leppänen: Keihäsmies - Tero Pitkämäen Elämä

Kirjastosta tarttui herätepikalainana mukaan. Suht nopealukuinen ja hyvin kattoi uran. Hieman olisi kyllä kaivannut vielä enemmän ihon alle menoa mutta ihan jees ja nopealukuinen. Lopussa oli hyvät infolistaukset myös mukana.
 

Liitetiedostot

124589C5-7A37-4620-B0C7-E1AB8CBFB5CA.jpeg C74E3E40-D7CB-44EC-A6DE-46D004AB2326.jpeg
Viimeksi muokattu:
Mika Nikkilä: Suomen Aavemetsästäjät

Kirjaston herätelainana hieman haamujengiä. Paranormal Investogations Group Finlandin tyypin aikalailla päiväkirjamainen kirja heidän tekemistään paranormaaleista tutkimuksista eri kohteissa. Osa omakotitaloissa ja osa tunnetummissa kartanoissa

Ihan mielenkiintoinen nopea lukaisu haamunmetsästys genreen. Alussa kerrottiin hieman infoa tavaroista ja ilmiöistä mihin myöhemmin viitataan. Enemmän tähän olisi kaivannut juuri infotekstiä ja taustatarinoita sillä yksittäiset sesssiot sen verran itseään toistavia. YouTube kanava ja fese mainitaan useamman kerran niin piti käydä katsomassa myös muutamaa videota että näkyykö niitä haamuja!


8EA7D543-4DD6-4365-BC07-A9690785383B.jpeg
 
Second Foundation - Isaac Asimov

Tää oli kyllä niin ristiriitainen lukukokemus taas, että mitähän_vittua. Kirja oli 60% epämääräistä uusien henkilöiden esittelyä ja niiden löyhää liittämistä Hari Sheldonin "pääjuoneen". 20% Kirjasta oli sotaa, ja siitä puhumista. Kun olin lukenut 80% melko väkinäistä stooria, päätin, että sai olla viimeinen Foundation kirja. Vaan niin kuin ensimmäisenkin kanssa, niin viimeisen 20% aikana tulikin semmoista plot_twistiä, että Lynchikin alkaa kalpeneen! HUH_HUH mitä ilotulitusta!

En tiiä perkele, ehkä se pitää se kolmas näistä vanhoista nyt sitten vielä lukea, mutta jo valmiiksi masentaa se politikoinnin ja muun turhan draaman määrä minkä joutuu kahlaan, että pääsee taas johonkin timattiseen loppuhuipennukseen.

Arvosanaksi 3 miinus.
 
Dan Brown - Murtamaton linnake (Digital Fortress)

Viimeisin kirja jonka muistan lukeneeni, ei oo tullu luettua kirjoja aikoihin. Ihan jees jännitysromaani, juonesta en kerro muuta kuin että se liittyy USA:n kansalliseen turvallisuuspalveluun NSA:han ja koodien murtamiseen.
 
Douglas Adams
So Long, And Thanks For All The Fish
1984

Adamsin Linnunrata -sarjan neljäs osa on ehkä tylsin osa tähän mennessä.
Kirja keskittyy aika paljon Arthuriin ja kaikki galaktinen sekoilu jää vähille vaikka Adamsin humoristinen kirjoitustyyli edelleen onkin viihdyttävää luettavaa.
Loppua kohden tarina alkoi taas menemään totutun tyyliseksi ja tarinakin alkoi taas kiinnostamaan enemmän.

Voi olla tosin että hieman unohdin millainen kirja oli alkupuolella sillä jätin sen kesken ja meni n. 4kk että aloitin sen uudelleen.

Vaikka periaatteessa kirja on hieman parempi, tätä ei oikein ole mielenkiintoa lukea uudelleenkaan joten arvosanaksi täytyy antaa
3/5
 
Raamattu

Suosittelen niille, jotka haluavat luopua uskosta. (Koronavuoden sivutuotteena alkoi lukuharrastus, joka on lähtenyt vähän käsistä.)
Mutta eikö se Vanha Testamentti ole aika tiukkaa fantasiaa?
 
Mutta eikö se Vanha Testamentti ole aika tiukkaa fantasiaa?
Onhan se osittain, mut siinäkin melkein parhaat palat on heti ekassa kirjassa, mitä nyt jotain sankaritarinoita tulee myöhemmin. Kyllä ne villeimmät setit tulee kuitenkin sitte ihan lopuksi Johanneksen ilmestyksessä UT:n puolella. Tuota lukiessa meni sellaiseen tiettyyn mielentilaan ja täytyy sanoa, että se oli aika vaikuttava lopetus projektille.
 
Raamattu

Suosittelen niille, jotka haluavat luopua uskosta.

Tään voi tulkita kahdella tavalla.
Sillai että tota lukemalla uskosta luopumaan haluava pystyy luopumaan uskosta helpommin.
Ja sillai että tota lukemalla uskosta luopumaan haluava luopuu ajatuksestaan luopua uskosta koska todistusvoima on valtava ja siksi kehotetaan lukemaan, jottei luopuisi uskosta.

Itse tietenkin tulkitsen tuolla jälkimmäisellä tavalla :)
 
Tään voi tulkita kahdella tavalla.
Sillai että tota lukemalla uskosta luopumaan haluava pystyy luopumaan uskosta helpommin.
Ja sillai että tota lukemalla uskosta luopumaan haluava luopuu ajatuksestaan luopua uskosta koska todistusvoima on valtava ja siksi kehotetaan lukemaan, jottei luopuisi uskosta.

Itse tietenkin tulkitsen tuolla jälkimmäisellä tavalla :)
Nnnnnnnnnnnnnnnnnnd let’s be positive.
 
Trevor Noah - Laiton lapsi: Värikäs nuoruuteni Etelä-Afrikassa

Moni on tätä kehunut ja pitihän se sit itsekin lukea. Melko helppoa luettavaa ja hyvää kuvausta arjesta. Itseä kiinnosti erityisesti tuon arjen lisäksi tapahtumapaikkojen kuvaukset, joita myös ihan kivasti tuli. Kirjan lopetus oli rutistettu turhan tiukkaan ja jäi fiilis, että oli vähän hätiköidysti tehty siltä osin.

Nyt menossa David Mason - Matkaopas historiaan: Etelä-Afrikka

Noin puolet oon lukenu ja päässyt 1800-luvun lopulle. Muutamia uusia juttuja oon oppinut ja muutenkin hyvä opas Etelä-Afrikan tiedettyihin vaiheisiin.
 
Tään voi tulkita kahdella tavalla.
Sillai että tota lukemalla uskosta luopumaan haluava pystyy luopumaan uskosta helpommin.
Ja sillai että tota lukemalla uskosta luopumaan haluava luopuu ajatuksestaan luopua uskosta koska todistusvoima on valtava ja siksi kehotetaan lukemaan, jottei luopuisi uskosta.

Itse tietenkin tulkitsen tuolla jälkimmäisellä tavalla :)
Nooh, ehkä tossa mun kommentissa oli vähän huumoria mukana. Onhan tuossa tosiaan tulkinnanvaraa ja ristiriitoja, mistä voi sitten valita mieleisiään "totuuksia". Itseä kiinnosti aika paljon kuolemanjälkeinen elämä ja helvetti (joista ei VT:ssä ole käytännössä mitään) ja toisaalta kaikki nykyajan politiikassakin pyöriteltävät naispappeudet ja vähemmistöihin suhtautumiset. Ehkä en nyt kuitenkaan lähde avaamaan omia tulkintojani tässä, lähtee helposti off-topiciksi koko threadi.
 
Raamatun voisikin lukea taas pitkästä aikaa, Vanhan Testamentin lähinnä. Kiehtova sekoitus oikeaa pronssiajan historiaa ja juutalaisten heitäkin edeltäneiltä sumerilaisilta omaksumaa vanhempaa mytologiaa. Ja mitään kuolemanjälkeisen elämän ja utopian käsitettä ei tosiaan ollut vielä olemassakaan, ainoastaan manala jonne kuolleet sielut vaipuu vaikertamaan loppuiäksi, kuten vaikkapa kreikkalaistenkin vanhassa mytologiassa.

Onko kukaan muuten lukenut Koraania? Mulla jäi aikoinaan kesken, se kun tuntui lähinnä puisevalta lakitekstiltä ja samojen juttujen loputtomalta jankuttamiselta. Raamatun Vanha Testamentti on sikäli paljon viihteellisempää että siinä seurataan myös jonnekuninkaiden seikkailuja, haaremielämää, homoromanttisia tendenssejä ja sankaritekoja keskellä muinasen Lähi-idän kuumaa paahdetta. Profetiat ja enkelien kuvaukset on myös jokseenkin psykedeelistä anime mindfuck-osastoa.

Pitäis kyllä lukea tuo Koraanikin loppuun joskus, islamilainen kulttuuripiiri on jäänyt kovin vieraaksi ja mystiseksi aina niin sitä mentaliteettiä tekis mieli ymmärtää paremmin.
 
Onko kukaan muuten lukenut Koraania? Mulla jäi aikoinaan kesken, se kun tuntui lähinnä puisevalta lakitekstiltä ja samojen juttujen loputtomalta jankuttamiselta.
Tuli luettua sekin tuossa syksyllä. Sehän on tosiaan enemmänkin sitä lakia ja "tiukkaa asiaa", kaikki kertomuksetkin ovat aika pitkälti samaa kamaa kuin VT:ssä. Eipä siitä lopulta tarvisi lukea kuin muutama tärkein suura, koska siinä alkaa jossain kohtaa tulemaan sitä toistoa toiston perään, ja oikeaoppisesti uudemmat tekstit kumoavat vanhat (spoiler: lait muuttuvat aggressiivisemmiksi). Lopultahan se on kuitenkin aika lyhyt ja suht helppolukuinenkin, jos samoja asioita ei hoettaisi kyllästymiseen asti.
 
Sun Tzu
Sodankäynnin taito

Ei mikään mielenkiintoisin aihe itselle, mutta tuli luettua ihan pelkän vahvan klassikkostatuksen takia. Kirjahan on vain luettelo "itsestäänselvyyksistä", joita sodassa kannattaa pitää mielessä. Alussa oli myös ainakin tässä versiossa kerrottu kiinalaisesta sodankäynnin historiasta, mikä auttoi ymmärtämään varsinaisen teoksen merkitystä paremmin. En ihmettele, kun sanotaan, että kirja on edelleen ajankohtainen, mutta mitään mullistavaa siinä ei ollut nykyihmiselle. Tilanne on varmasti ollut toinen 2500 vuotta sitten. Sen verran helppolukuinen ja lyhyt kirja, että pläräsihän tuon läpi ihan mielellään.

Karl Marx - Friedrich Engels
Kommunistisen puolueen manifesti

Laitetaan nyt tämäkin, kun meni tuossa sivussa. Mokomaa läpyskää voi hädin tuskin laskea edes kirjaksi ja jätti aika neutraalin fiiliksen. Joskus harkinnut Pääoman lukemista, mutta tekstiä taitaa olla kahden Raamatun verran ja jos se on samaa maata kuin manifestissa, saa jäädä vielä odottamaan. Pitäisi varmaan lukea seuraavaksi jotain vähän kevyempää.
 
Yuval Noah Harari: Sapiens - Ihmisen lyhyt historia

Tämä on varmasti Top5-listalla kaikista lukemistani kirjoista. En milloinkaan ole kokenut yhtä montaa ahaa-elämystä niin lyhyessä ajassa kuin ensimmäisellä lukukerralla, pidin tästä kuitenkin niin paljon, että nyt tuli toinen lukukerta alle kaksi vuotta ensikerrasta. Tämä teos selittää loistavalla tavalla miksi ihminen on niin paska kuin on, mutta paljon kaikenlaista muutakin erittäin mielenkiintoista tietoa. Ehdottomasti 5/5 ja suositukset tälle.
 
Yuval Noah Harari: Sapiens - Ihmisen lyhyt historia

Tämä on varmasti Top5-listalla kaikista lukemistani kirjoista. En milloinkaan ole kokenut yhtä montaa ahaa-elämystä niin lyhyessä ajassa kuin ensimmäisellä lukukerralla, pidin tästä kuitenkin niin paljon, että nyt tuli toinen lukukerta alle kaksi vuotta ensikerrasta. Tämä teos selittää loistavalla tavalla miksi ihminen on niin paska kuin on, mutta paljon kaikenlaista muutakin erittäin mielenkiintoista tietoa. Ehdottomasti 5/5 ja suositukset tälle.
Harvemmin kirjat herättää mielenkiintoa, mutta tän vois äänikirjana kuunnella.
 
Yuval Noah Harari: Sapiens - Ihmisen lyhyt historia

Tämä on varmasti Top5-listalla kaikista lukemistani kirjoista. En milloinkaan ole kokenut yhtä montaa ahaa-elämystä niin lyhyessä ajassa kuin ensimmäisellä lukukerralla, pidin tästä kuitenkin niin paljon, että nyt tuli toinen lukukerta alle kaksi vuotta ensikerrasta. Tämä teos selittää loistavalla tavalla miksi ihminen on niin paska kuin on, mutta paljon kaikenlaista muutakin erittäin mielenkiintoista tietoa. Ehdottomasti 5/5 ja suositukset tälle.
Helvetin hyvä kirja! Etenkin alkupuoli ihmisen varhaishistoriasta oli mielenkiintoista. Tykkäsin niin paljon, että luin heti perään saman kirjailijan Homo Deus: Huomisen lyhyt historia ja 21 oppituntia maailman tilasta. Ikävä kyllä, nuo kolme kirjaa menevät vähän ristiin ja toistelevat samoja asioita.
 
Takaisin
Ylös Bottom