LEGO - Tanskan lahja maailmalle

RetroUkko

Jones in the Fast Lane
Ad Infinitum
Viestit
1853

Maine:

leggo.jpg

Tähän topikkiin turinat LEGOista, hienoista seteistä ja miksei hankinnoistakin(?).

Hyödyllinen sivusto puuttuvien palasten ja osalistojen hankintaan: Bricklink
LEGO kasausohjeet: LEGO Instructions

Itselle tuli jostain ihme motivaatio tehdä pientä inventaariota sekä järjestelyä legojen kanssa. Oikeastaan motivaatiopiikki tuli tuosta yhdestä huoneesta, joka on aivan helevatun sotkuisessa kunnossa ja tilaa pitää saada kaappien päälle jne. Legot ovat siellä täällä palasina ja pakko ne on saada jotenkin järkkään, ennen kuin alkaa paloja häviämään ihan urakalla. Valmiita settejä on jonkin verran ja nyt tarkoitus on paloittaa ja lajitella setit minigrippusseihin/laatikoihin. Ostin paikallisesta halpahallista (Säästötalo Latvala, Lohja) eri kokoisia muovilaatikoita kannella (eivät olleet hinnalla pilattuja ja ihan hyvälaatuisiakin vielä) ja alan purkamaan Calondran kanssa settejä niihin sekä kirjoitetaan dymolla päälle mitä on missäkin. Osa seteistä on niin pieniä, että ne mahtuvat minigrip-pusseihin, jotka sitten laitetaan laatikoihin (= mahtuu enemmän, eikä mene sekaisin samassa laatikossa eri setit). Homma on jo eilen aloitettu ja tänään jatkuu hakemalla lisää laatikoita (ja minigrip-pusseja).

Tässä excelissä on nyt lista, jotka pitäisi laatikoida/pussittaa. Hajanaiset irtopalikat ovat olleet jo vuodesta nakki omissa laatikoissaan (värilajiteltuina). Saapahan samalla wanted-listan Bricklinkkiin päivitettyä.

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Viimeksi muokattu:
Spermario lego alotussetti tuli kummitytölle joululahjaksi hankittua. Oli kyl varsin siisti kun sitä oikeesti pystyi tabletin avulla pelaamaan. Hyvin myös toimi, mieleen tuli että oispa itselläkin. Täytynee hänelle synttäreiksi ostaa jatkoa tuohon ja vähän pelailla!

Legot kyl kovuutta. Lapsena tuli paljon kasailtua ja vanhemmilla vieläkin löytyy hirvittävät määrät irtolegoja mistä saa kasattua ihan hervottomia settejä. Eiköhän nuo kummitytöille mene tässä kun nuorempi on vähän vanhempi.
 
Spermario lego alotussetti tuli kummitytölle joululahjaksi hankittua. Oli kyl varsin siisti kun sitä oikeesti pystyi tabletin avulla pelaamaan. Hyvin myös toimi, mieleen tuli että oispa itselläkin. Täytynee hänelle synttäreiksi ostaa jatkoa tuohon ja vähän pelailla!
Poika sai myös Pokey-aavikkosetin joululahjaksi, mutta kun ite Mario puuttui, niin haettiin vielä tuo aloitussetti (54,90€) ja kolme hahmopakkausta (à 3,90€) kylkeen, niin saa kunnolla leikit käyntiin.

Oispa ollut omassa lapsuudessa (vaikka samapa tuo, kun ite sain nämä kuitenkin kasata. :rolleyes: )

20210102_002230.jpg
20210102_002344.jpg
 
Itteä vähän ärsyttää että jokaisesta nuorempien suosimasta pelistä ja leffasarjasta tai vastaavasta tulee Legoja.
Kivaahan se muksuille on, itselläkin on ihan kohtuullisesti Star Wars -settejä, mutta itselle on muodostunut sellanen mielikuva että originaalit Legot on jäänyt vähemmälle.
Jos hyllystä löytyykin ihan mihinkään perustumaton Lego niin se on joku LEGO City -sarjan tekele mitkä ovat semisti tylsiä verrattuna aiemmin mainittuihin vanhoihin piraatti-, ritari- ja avaruussetteihin.

Toki hyvin harvoin tulee hyllyjä katsottua ja rajallisen tilan takia niihin laitetaan ne lasten suosimat Minecraftit, Marvelit ja Mariot.
Eli kaipa jossain isommassa lelukaupassa ehkä voisi olla vähän parempaa valikoimaa tai voi olla että mielipiteeni on täysin väärässä ja en vaan ole tutkinut hyllyjä tarpeeksi tarkkaan.

LEGO Friends -sarja myös ärsyttää yli kaiken.
 
Avovaimon muksu sai noita Super Mario legoja kans. Tuntuu tykkäilevän, mutta kyllä ite olisin hienompana pitänyt, jos nämä olisi ihan normaaleja legoja ollut. Mutta toisaalta, kuka minä olen valittamaan, kun kyse on lasten leluista ja ne tuntuu pitävän.

Omalle pojalle on tullut ostettua Speed Champions -sarjan autoja. Nämä ei ole pahan hintaisia, ei liian vaikeita edes 5-vuotiaalle ja ainakin omasta mielestäni nämä on ihan hemmetin hienoja. Uusimpana Audi Quattro, jonka väsäily on vielä kesken:

81lIWmw+KtL._AC_SX425_.jpg
 
Aijaijaijai!

Vihdoinkin tunkki on hallussani. Pitkään himoittu Black Seas Barracuda (6285-1) saapui kotia. Osien tsekkaus, pesu ja nyt kuivaus menossa.

Tämä on se setti, mitä en pienenä koskaan saanut, mutta aina leikittiin kaverilla, jolla tämä oli. Melkoisen iso kapistus valmiina.

Harmillisesti osapuutteita on, mutta se olikin huomioitu hinnassa ja kaikki onneksi saa Bricklinkin kautta. Ilokseni huomasin, että tuo on ekan sarjan eli 1989 vuoden setti, eikä 2001. Sinänsä ei itselle merkitystä, mutta parempi näin.

IMG_20210107_202556.jpg
 
Mulla oli sellainen sanko täynnä huolella kerättyjä LEGOja ysäriltä, mutta ne kaikki jäivät eksälle, kuten ysäri-Kinder-munayllätyksetkin.
Tämä on surullista kuulla :(

Nyt se myy niitä kinderyllätyksiä jossain faceryhmässä kovaan hintaan?
 
Aiemminkin mainittu Speed Champions aiheutti meikäläisellekin paluun tämän muovisen crackin pariin. Nykyään löytyy tuon tuotelinjan vuodet 2017, '18 ja '19 kompliitteina ja loput 2020-setit pitäis vielä hankkia ennenkuin häviävät kauppojen hyllyiltä. Autot muuttuivat leveämmiksi viime vuonna ja harmillisesti 2020 jäikin SC:n viimeiseksi vuodeksi. GT40 on henkilökohtainen lemppari tästä teemasta ja varmaan pähein minifigu-skaalan auto, mitä Lego on ikinä tuottanut (Senna tulee ehkä kakkosena).

Legoista nyt vois turista sivukaupalla, noita tuli rakennettua aikanaan tuhansia tunteja ja nyt taas aikuisena palikoista riittää iloa kun on vähän enemmän käyttövaluuttaa ja tervettä itsetuntoa käyttää liksat muovipalikoihin. Modernit Legohankinnat rajoittuu lähinnä autoihin, muutoin nostalgia on voimakkain hankintojen taustalla vaikuttava voima. Vuosituhannen vaihteen molemmat puolet on sitä omaa kultaisinta aikaa mitä Lego-muistoihin tulee.

Joululahjaksi itelle tuli hommattua tommoinen Defender. Halusin jonkin vaikeamman Technicin. Vaihdelaatikon löytyminen oli vaatimuksena settivalinnalle. Tämän piti kuulemma olla vaikeammasta päästä kasattavia, mutta mä en kohdannut mitään vaikeuksia missään kohtaa.
 

Liitetiedostot

24337.jpg
Aijaijaijai!

Vihdoinkin tunkki on hallussani. Pitkään himoittu Black Seas Barracuda (6285-1) saapui kotia. Osien tsekkaus, pesu ja nyt kuivaus menossa.

Tämä on se setti, mitä en pienenä koskaan saanut, mutta aina leikittiin kaverilla, jolla tämä oli. Melkoisen iso kapistus valmiina.

Harmillisesti osapuutteita on, mutta se olikin huomioitu hinnassa ja kaikki onneksi saa Bricklinkin kautta. Ilokseni huomasin, että tuo on ekan sarjan eli 1989 vuoden setti, eikä 2001. Sinänsä ei itselle merkitystä, mutta parempi näin.

IMG_20210107_202556.jpg

Voidaan kohta perustaa Black Seas Barracuda Boys ala-klubi retroon, kun tarpeeksi moni on jo korjannut tämän lapsuuden vääryyden hankkimalla moisen botskin! Vähän niinku joku huvivenekerho! :cheers:
 
Verkkokaupasta vähän Tahvoo ja Retua.
Miksi ihmeessä nämä täytyy pakata paperipussiin. Ihme kun ei ollut osotelappua liimattu suoraan lootaan.

Varmaan koska suurin osa menee ihan ihmisille jotka kasaa ne ja heittää laatikot roskiin.

Onko siinä vielä sellanen toivekenttä mihin ois voinut kirjata että tulee keräilyhommiin ja pitää pakata hyvin?
 
Tämähän piti vihdoin oikeasti tilata, kun ei näytä Suomen kauppoihin asti tulleen enkä halua missata. Eli suoraan Legon omasta verkkokaupasta Ghostbusters™ Ecto-1-auto ja bonuslahjana ilmainen luistelurata-setti kaupan päälle. Hintaa 199 eikä posteja tällä hinnalla.

Vähän huvittaa kun Huutiksessa parikin tyyppiä myy tätä n. 350 euron hintaan. :D Ei tää vielä ihan niin RARE ole kuitenkaan.

Nyt sitten vielä pitäs se '89 Batwing ehtiä napata jossain välissä.

ecto1.jpg
 

Speed Champions ei olekaan kuollut! Espanjalainen nettikauppa spillasi pavut ja paljasti, että tämän vuoden SC-setit ovat tulossa vuoden jälkimmäisessä aallossa, ja tästä syystä autoja ei bongattu loppuvuodesta vuotaneista 2021-katalogeista.

Tarkkoja malleja ei ole vielä tiedossa, mutta autojen valmistajat mainittiin settinumeroiden yhteydessä. Koenigsegg tarkoittaa käytännössä varmuudella Jescoa, McLaren on luultavasti Speedtail tai mahdollisesti Elva, vaikkakin jälkimmäinen tulee tänä vuonna pienenä polybagina. Toyotan suhteen peukut ois tällä suunnalla pystyssä Mirain puolesta, mutta enpä oikeen usko. Jenkkipellit tulee olemaan mitä on, toivottavasti parempia kuin vuoden 2020 Dodge 2-päkki. Aika voisi olla kypsä uudelle Camarolle...
 
Takaisin
Ylös Bottom