Kulkupelisi (kuvien kanssa)

Varmaan ootkin tietonen, että huoltohistoria kannattaa olla aikalailla täpösen täynnä, noista 2.7:sta kun tuppaa kalahtelemaan muuten kk -laakerit jo 150tkm jälkeen.

Muuten kyllä hieno peli!
 
Suurin osa noista 2.7 ongelmista taitaa koskea vesipumppua joka on kätevästi lohkon SISÄLLÄ ja vuotaessaan vedet ja öljyt menee heti sekaisin. Sitä pitäis vaihdella tasaisin välein. Vaikka 300C onkin tosi hieno (varsinkin toi facelift), niin Sebringin kone oli ainoastaan Euroopan tuontiohjelmassa ja ei ehkä tarjoa ihan parasta kyytiä noin painavaan autoon koska se edeltäjän (300M) 3.5 litrainen millä noita on pääosin myyty on myös vähän alitehoinen. Toinen ongelmakohta on alusta mikä osin koostuu Väyrys-Mersun (W210) pohjalevystä. Se mikä hyvä puoli noissa käsittääkseni on, että mukana ei ole Mersun Airmatic alustaa mikä on kohtalaisen arvokas korjattava. Mutta ei nyt dissata enempää, hieno auto toi on ja toivotaan pitkää ikää kun kilsojakin noin vähän.
 
IMG_20210316_182222.jpg
IMG-20210316-WA0012.jpg


Tuli päivitettyä ajokalustoa! Vastuullisuus ja ekologisuus edellä, huippu mukava ajettavuus ja aivan tajuton sound system eivät ratkaisseet. Mutta eipä nää mitään maksa, 2010 2.7 136tkm ja alle 9k.
Tämmöstä farmaria kattelin diisselinä jossain kohtaa mutta vähän ajettua järkihinnoilla ei tahdo löytää. Konehan niissä kestää kestää mutta montaa tonnia mistään puol miljoonaa ajetusta ritsasta:ei kiitos.
 
Tämmöstä farmaria kattelin diisselinä jossain kohtaa mutta vähän ajettua järkihinnoilla ei tahdo löytää. Konehan niissä kestää kestää mutta montaa tonnia mistään puol miljoonaa ajetusta ritsasta:ei kiitos.
On siinä koneessakin (OM642) omat ongelmansa. Lähinnä jakoketjun venyminen ja öljynlauhduttimen silmälasitiivisteen vuotaminen jolloin öljy vuotaa lohkojen V-haaraan missä kätevästi sijaitsee imusarjan läppämoottori joka tekee tiltin uituaan tarpeeksi pitkään ja läpät herkeää liikkumasta. Lähes kaikissa noista V-dieseleistä vuotaa joku paikka, jossei öljynlauhdutin, niin sitten turbon tai bensansuodattimen letkut. Kuitenkin siinä mielessä varma kone, että ketju ei pääse venyessäkään katkeamaan ja Mersulla ei varmaan ikinä ole ollut dieseliä joka ei olisi jostain kohti märkä. Öljytilavuuskin on yli 8 litraa, että saa sitä vähän vuotaakin eikä vielä menoa haittaa. Alle 300 tkm kantsii vielä katella, sen jälkeen täytyis noita letkuja ja tiivisteitä vaihdella jo vähän enempi.
 
IMG_20210321_115725.jpg
Ford C-Max, vm. 2013, ajettu n. 89 000 km

Tammikuun lopussa tuli hommattua eka oma auto. Ykslitranen Ecoboost-moottori. Todella mukava ajaa ja tilava. Olen toistaiseksi ollut tyytyväinen hankintaan.

Vieressä on Toyota Yaris, vm 2007. Olisko ajettu joku 160 000 km. Avovaimon auto, jonka se hommasi vuosi sitten. Tuli aika paljon itekin ajettua tällä ennen omaa autoa. Sen jälkeen en ole metriäkään ajanut, enkä halua. 😬

IMG_20210321_114620.jpg

ROCKRIDER-polkupyörä. Kiinasta ostettu Decathlon-urheiluliikkeestä yli 10 vuotta sitten. Ostin tän äitiltä viime vuonna 50 eurolla.

Kuvassa myös pojan BMX POWER -pyörä, joka on mun vanha pyörä. Joskus 90-luvun puolivälissä Hobbyhallista tai jostain vastaavasta tilattu. Isäni toimesta kunnostettu pojalle.
 
IMG_20210316_182222.jpg
IMG-20210316-WA0012.jpg


Tuli päivitettyä ajokalustoa! Vastuullisuus ja ekologisuus edellä, huippu mukava ajettavuus ja aivan tajuton sound system eivät ratkaisseet. Mutta eipä nää mitään maksa, 2010 2.7 136tkm ja alle 9k.
Lohjalla pyörii tämmöinen musta farkku rekkarilla TOM-111. On kyllä jäätävän kokoinen laitos. Kaverilla oli myös aikanaan tuollainen musta farkku ja kyllähän sinne tavaraa meni. Mitään ihmeempää vikaa ei muistaakseni ollut tekniikkapuolella. Oisko kuskin sähkölasi aina silloin tällöin temppuillut, mutta veikkasin itse katkaisijassa kosketushäikkää (pätki aina silloin tällöin nousu ja lasku).

Sisustasta ehkä nykypäivän standardeilla hieman vanhahtava esim. mittariston osalta. Aina hymyilytti ne vihreät pikselisetit ja minimaaliset fontit ja tuli mieleen joku vanhempi sonyn vahvistin ja kidenäytöt mieleen :D

Kerro toki miten auto pelittää käytössä ja jaa kokemuksia tänne..
 
Pitkään harkitsin tämän viestin postaamista, mutta ehkä tässä vaiheessa voisi vähän avata arkkua. Olen pitkään etsinyt ja himoinnut ekan korimallin Jeep Wrangler:ia. HARMILLISESTI nämä ovat nykypäivänä käytännössä kalliimpia kuin aikanaan uudet vastaavat ja kuntoluokkia on järkyttävän paljon. Eikä näitä ole oikeastaan Suomessa juurikaan myyty, vaan enemmän näiden markkinointi ja myyntikohde oli USA. Sinänsä hauska, että tämän korimallin (joka tunnetaan lyhenteellä YJ) edeltäjä on toisen maailmansodan ajalta ja tunnetaan nimellä CJ tai "Willys" paremmin. Eli juurikin se ikoninen pelkistetty jenkki"maasturi" jota yleensä sotaelokuvissa nähdään. YJ korimalli esiteltiin ensimmäisen kerran -85 ja tuotanto aloitettiin muistaakseni -86. Ekat myyntiautot ovat siis 1987 vuosmallia ja tätä korimallia tehtiin vuoteen -95 saakka. Sen jälkeen sen korvasi mallinimellä TJ oleva Wrangler. Suurin muutos oli pyöreät etuvalot ja vähän siloteltu ulkonäkö. Tämä YJ-mallin Wrangler on niillä kantikkailla lampuilla ja moni ei pidä sitä tästä syystä "oikeana" jeeppinä.

YJ on tullut tutuksi kasari/ysäri ajoilta mm. MacGyverin kulkupelinä. Sarjassa jeeppi oli riisuttu mm. ovista kokonaan ja yleensä avomallina ilman mitään toppia. Toinen mistä tämä malli tuli "kuuluisaksi" oli legendaarinen Jurassic Park ja nämä toimivat puiston kulkupeleinä mm. Ford Explorerin kanssa (kyllä, se turisteille suunniteltu lasikattoinen maasturi).

Ja nyt päästäänkin siihen aiheeseen, mitä olen tässä sulatellut monet vuodet. Tarkoitus olisi siis tehdä JP-Jeep eli elokuvareplica Jurassic Parkin jeepistä. Suomessa ei -tietääkseni- ole yhtään vastaavaa, vaikka jenkkilässä (ja jopa Ruotsissa muutama) näitä on tehty paljon. Itse elokuvassa käytettiin -92 vuoden Wrangleriä, joka HARMILLISESTI oli Sahara-edition eli tähän kyseiseen editioniin kuuluu oman värinen sisustansa, lisävalot, puoliovet ja muutama lisämauste elokuvaa varten. Ei sinällään ongelma, mutta esim. Suomeen ei ole tiettävästi myyty yhtään yksilöä puoliovilla ja niiden hinnat + rahdit jenkkilässä ovat.. hmm.. maukkaan hinnakkaita. Myös alkuperäisten penkkien metsästys tulee olemaan käytännössä mahdotonta, koska näissä oli oma kuviointi ja lisätaskut, joita ei muissa malleissa ole (saatikka löytää nyt 30 vuotta vanha sisusta, joka olisi mintissä kunnossa = not gonna happen). Eli verhoiluhommia hyvin pitkälti sitten. Myös nämä puoliovien vinyylitaskut ovat mallin erikoisuus, mutta niitä onneksi valmistetaan muutaman hepun voimalla uudistuotantona jenkkilän suunnalla. Itse maalaus/raidoitus jne koriin teen tietysti itse ja tähän löytyy varsin hyvä sivusto nimeltä Jurassic Park Motor Pool eli tällainen "kerhomainen" yhdistys, jossa ihmiset ympäri maailman jakavat tietoa ja esittelevät omia tuotoksiaan. Tulen varmasti itsekin tuohon sitten liittymään ajan kanssa, kun homma saadaan käyntiin.

Ja sitten päästään aiheeseen eli mistä se aihio = auto tätä varten? Ja tässä kohtaa itsellä kävi pieni tuurikin jopa. Muuan hyvä lapsuuden tuttava sattui ostamaan vuosia sitten HUUTOKAUPASTA näkemättä tälläisen 1990 vuosimallin Wranglerin. Auto on erittäin hyvässä kunnossa ottaen huomioon, että sillä on menty 241tkm ja SUOMEN oloissa. Ihan pientä pintaruostetta parissa kohtaa, mutta muutoin hitsaamaton/kolaroimaton yksilö (okei, konepellin päälle on joskus historiassa kaatunut pieni puunrunko, eli vähän oikomista vaatii). Nämä Wranglerit ovat rungollisia autoja eli kopan pystyy erottamaan rungosta ja katsastuksessa kopassa saa olla nyrkin mentäviä reikiä, mutta runko pitää olla "virheetön". Ja tässä tapauksessa rungosta löytyy muutamia pintaruostekohtia, mutta muutoin erittäin hyvä yksilö. Nämä Wranglerit ovat surullisen kuuluisia runkojen mätimisineen, koska JEEP/Chrysler ei aikoinaan osanut laitta vedenpoistoreikiä oikeisiin kohtiin saatikka ollenkaan = paska pääsi rungon sisään ja mädännytti sen sisältä päin.

Itse tulen tekemään tämän alusta loppuun "niin hyvin, kuin pystyn" eli tämä tarkoittaa kopan nostamista rungosta, rungon hiekkapuhallus ja maalaus jne hommia eli tehdään autosta "kuin uusi"-mentaliteetin laitos.

Tällä hetkellä jeeppi ei siis vielä ole omassa tallissa, vaan tuttavan kylmässä maakellari-tyyppisessä tallissa. Ja pienimuotoinen ongelmakin eli auto ei tällä hetkellä käy kovinkaan hyvin, saatikka lähde käytännössä käyntiin. Tämä tosin fiksataan nyt tulevan kevään aikana ja otan auton omistuksiin pienimuotoisella rahasummalla. Mikä parasta, kaveri ei todellakaan pyydä markkinahintaa, vaan auto vaihtaa suhteessa markkinoihin melko sopuisella hinnalla omistajaa. Tälläkin hetkellä auto korjataan käyntiin niin, että minä ostan osat ja niiden hinta miinustetaan nyt sovitusta kauppahinnasta. Suomessa harvinaisuudesta puhuu hyvin se, että esim. nettiautossa näitä Wranglereitä on vain pari kpl myynnissä ja niissä hinnat 10k€ +.

Se mikä toki tässä tulee olemaan isoin ero elokuvamallin autoihin on moottori. Saharamallit elokuvassa oli varustettu 4.0L "high output" rivikuutosen koneilla, niin tämä kaverin auto on 2.5 litrainen rivinelonen. Ei sinällään ongelma, mutta itse en tule näillä näkymin vaihtamaan tekniikkaa eikä se nyt olekkaan se juttu, vaan että visuaalinen ulkonäkö versus leffa-auto olisi jämpti.

Sen verran olen miettinyt valmiiksi, että tulen ehkä jopa oman YT-kanavan tälle tekemään, johon dokumentoin projektin etenemistä vaihe vaiheelta. Se että kiinnostaako ketään vai ei, on mulle se toissijainen juttu. Lähinnä se dokumentointi ja jälkeenpäin katselu, kun auto on joskus valmis. Ja tietty, jos joku joskus rakentaa vastaavan, niin vinkit siitä sitten saapi, tai ainakin jeesiä rakenteluun. Tämä tulee varmaan olemaan useamman vuoden projekti, koska oma talli on kylmä talli ja talvella ei hirveästi siellä kiinnosta hieroa -20 asteen pakkasessa mitään.

Tässä vielä sivusto, jota tulen käyttämään rakentelun apuna: JP MOTOR POOL

Niin ja miksi haluan tämmöisen rakentaa? Aikoinaan elokuvateatterin ensi-illassa Jurassic Park teki niin lähtemättömän vaikutuksen itseen, että olen ollut leffan fani aina. Ehkä hiljainen fani, mutta fani kuitenkin. Edelleen olen sitä mieltä, että elokuvan CGI oli aikaansa rutkasti edellä ja miinoittaa monen nykypäivän efektit mennen tullen!

Tuosta muutama kuva loppuun (MacGyverin auto ja JP-Jeep). Näillä mennään!

mäkkyyverijeep.JPG
jpjeeppi.JPG
 
Hieno laitos varmasti kesällä, talviajosta voi olla montaa mieltä? :D

Täältä Virosta noita saa alle kymppitonnin välillä, tuu hakee; https://www.auto24.ee/used/3471457
Ei hätiä, en maksa markkinahinnoista puoltakaan, eli nuo Vironkin kulkupelit ovat "kalliita" omassa kategoriassaan :DD

Mutta JR, annan sulle tehtävän sharppitason tehtävän (josta palkitaan avokätisesti). Eti mulle sieltä Viron jostain romiksilta tms tuollaset puoliovet, niin autat projektissa eteenpäin menemistä :devilish:

Joo, tällä autolla ei tulla ajamaan talvella, saatikka räntä/lumisateessa eikä myöskään vesisateella. Kuten ymmärrettävää, Suomeen ei ole ollut paljon mahdollisuutta myydä kuin koko-ovista ovi-mallia. Edes jonkinlainen lämpö saatu pysymään cabinissa pakkasilla :D
 
Tääl on tuo yks firma kyllä jossa ois nytkin muutama Wrangleri pihalla; (pitäis ite mennä hakee varmaan Rustangiin osia kans)


Tais vaa olla uudempaa vaikka oiskin Sahara-sisustuksella;

Kiitos JR!! Vaikka tuo TJ-korimalli on harmillisesti sen verran eroava, että puoliovet kyllä menee tuohon YJ-korimalliin, mutta pieniä hiuksenhienoja eroja on mm. tuulilasin karmin sovituksen kanssa, niin sisustan puolesta taas erot ovat kuin yöllä ja päivällä, eli en mielellään sovita tuon mallin puoliovia tähän projektiin. YJ mallin kori on tosiaan taas sen verran harvinaisempi nykypäivänä versus TJ, että kun rupeaa kunnolla etsimään, niin huomaa kokoajan tulevan "luuta kouraan".

Mutta pitää tallentaa tuo sivusto kyllä itselle, jos sinne joskus ilmestyy YJ-korimalleja!

Eli edelleen, haku on päällä :D
 
Lohjalla pyörii tämmöinen musta farkku rekkarilla TOM-111. On kyllä jäätävän kokoinen laitos. Kaverilla oli myös aikanaan tuollainen musta farkku ja kyllähän sinne tavaraa meni. Mitään ihmeempää vikaa ei muistaakseni ollut tekniikkapuolella. Oisko kuskin sähkölasi aina silloin tällöin temppuillut, mutta veikkasin itse katkaisijassa kosketushäikkää (pätki aina silloin tällöin nousu ja lasku).

Sisustasta ehkä nykypäivän standardeilla hieman vanhahtava esim. mittariston osalta. Aina hymyilytti ne vihreät pikselisetit ja minimaaliset fontit ja tuli mieleen joku vanhempi sonyn vahvistin ja kidenäytöt mieleen :D

Kerro toki miten auto pelittää käytössä ja jaa kokemuksia tänne..

Joo, farkkua tuli kans katseltua, mut ei natsannut kilsojen ja kunnon suhteen oikein ne. Sedanista ehkä enemmän pidänkin, mut oishan se farkkukin ollut komea :D On melkosen kontti siinä, mutta kyllä tonne sedaninkin perään pari ruumist mahtuu. On tosiaankin melkosen iso auto, tuota edeltävä Sebring ei ollut pieni, mutta ihan eriluokkaa kun tämä. Katoin nuo mitatkin, Sebring oli 12cm lyhempi ja 3cm kapeampi. Äkkiseltään kuulostaa hyvinkin pieneltä erolta, mutta ratissa tuntuu ihan toisen kokoluokan autolta.

Sisuta tuossa mielestäni pirun hieno (tätä varmasti selittää entinen autoni Sebring, jossa oli TODELLA muovinen sisusta). Tässä taas mustaa nahkaa, jalopuuta ja hyvin asiallisen näköistä. Täysin sama kello kuin Sebringissä ja radiokin on täysin sama kuin siinä! Tässä vaan se Boston Audio ja 300w digitaalinen vahvistin, ihan järjettömän hyvä äänentoisto ja Sebringissäkin se oli hyvä joka kestää vertailun uusiin eurooppalaisiinkin. Ajotietokone on tosiaan hyvinkin klassinen ledinäytöllinen :D Sama EVIC tuossa on kuin Sebringissä, mutta tässä jo päivitys, eli parempi tarkkuus siinä ledinäytössä :D Perin erikoista tuo 2010 vuoden autossa ja samoin Bluetoothin puute, se ollut lisävaruste niin kuin se kosketusnäytöllinen radiokin. Tähänkin radioon saisi pelkän BT:n lisäyksenä. Toisaalta ihan siistiä ettei sitä kosketusnäyttöä ole, mut hauska miten edessä vanha kunnon nännimankka tyylinen ratkaisu ja takapenkillä sit kosketusnäyttöhässäkät. Tuommoisen kosketusnäyttöradion vois toki ebaysta tilata, jos sen saattaminen toimintakuntoon ei ole vaikea temppu ja harvemmin jenkeissä on. Sit hauska ettei ole BT:tä, mut mm sähköinen ratinsäätö ja sähköpenkit kahdella muistipaikalla. Sebringissä oli kanssa sähköpenkki, mutta ilman muistia. Olisin tuon muistin kyllä BT:hen vaihtanut.

Tosiaan, tämä nyt neljäs Chrysler itsellä. Stratus ja pari Sebringiä ollut. Kaikki palvelleet erittäin hyvin ja vikoja ollut melko vähän. Stratus oli myydessä 300tkm ajettu lousku jo kylläkin ja tällä viimeisellä Sebringilläkin oli se 260tkm rullailtu. Tukivarsia saanut vaihtaa (ja tähän saa vaihtaa yhtälailla) ja jarruremppaa tehdä suht usein. Osat tosiaan pirun halpoja ja aika yksinkertaista tekniikkaa. Ruostevikaa on ollu kaikissa paitsi keskimmäisessä Sebringissä. Tai siinäkin kupli konepellin reuna niin kuin noissa mk3 sebringeissä pakkaa, uudemmassa se ostaessa hiottiin maalattiin. Helmoja saa laittaa, tämä uusin suht vähän ajettu ja niin hienossa kunnossa, että ehkä ruostesuojausta vois harkita. Renkaita näistä ei mikään syö kun kolmiotukivarret edessä ja takana. Tai syö renkaat tasaisesti.

Tämä 300C:hän on rakennettu Steyrin tehtaalla Itävallassa. Merua näkee ainakin cruisen viiksessä (tykkäsin Sebringissä sen sijoittelusta enemmän) tässä siis se pitkä viiksi vasemmalla, parkkitutkassa mersun pisteet takalasissa näkyy ja vissiin jotain muutakin mersua. Lisäksi tässä on automaattivalaistus joka kertoo auton olevan euroopasta, kun noissa missään vanhoissa ei ollut. Sitten se miinus eurooppalaisuudesta: alusta on jenkiksi melkoisen pintakova, mutta toisaalta stabiili näin isolle autolle. Stratuksessa oli vielä vanha kunnon jenkkipehmeys, kuoppaan ajon huomasi niijauksesta, mutta ei ne missään tuntuneet. Sebringeissä sitten pykälää kovemmat (vissiin mk2 oli vielä aika letku), mutta tähän verrattuna pehmeitä. Eurooppalaisuuden hyvät puolet näkyy viimeistelyssä! Kaikki listat paikallaan, ei irvistele, ei mitään natinaa ja hyvin tehty. Nuo jenkeissä tehdyt on kyllä kasattu hyvin suurpiirteisesti, Stratuksen ovilistat jatkuivat vähän mistä sattui, Sebringeissä muovit joissain paikoissa sinne päin.

Täytyy joo jakaa miten tuon kanssa kulkee! Mut on kyllä erittäin mukavaa kyytiä ja älyttömän hauska ajaa! Tehoa 3hp VÄHEMMÄN kuin 2.4l Sebringissä, mutta näissä uusimmissa C:ssä kovennettu nokkaa tuon tehon kustannuksella. Toki vääntää hemmetin hyvin ja murisee komeasti.

@Wick siisti Wrangler projekti tulossa! Kyllä MacGyver autossa olisi sitä jotain ja varsinkin maastomenijänä erinomainen. Tieliikenteessä välttämättä niin mukava, mutta sitäkin siistimpi!
 
Joo, farkkua tuli kans katseltua, mut ei natsannut kilsojen ja kunnon suhteen oikein ne. Sedanista ehkä enemmän pidänkin, mut oishan se farkkukin ollut komea :D On melkosen kontti siinä, mutta kyllä tonne sedaninkin perään pari ruumist mahtuu. On tosiaankin melkosen iso auto, tuota edeltävä Sebring ei ollut pieni, mutta ihan eriluokkaa kun tämä. Katoin nuo mitatkin, Sebring oli 12cm lyhempi ja 3cm kapeampi. Äkkiseltään kuulostaa hyvinkin pieneltä erolta, mutta ratissa tuntuu ihan toisen kokoluokan autolta.

Sisuta tuossa mielestäni pirun hieno (tätä varmasti selittää entinen autoni Sebring, jossa oli TODELLA muovinen sisusta). Tässä taas mustaa nahkaa, jalopuuta ja hyvin asiallisen näköistä. Täysin sama kello kuin Sebringissä ja radiokin on täysin sama kuin siinä! Tässä vaan se Boston Audio ja 300w digitaalinen vahvistin, ihan järjettömän hyvä äänentoisto ja Sebringissäkin se oli hyvä joka kestää vertailun uusiin eurooppalaisiinkin. Ajotietokone on tosiaan hyvinkin klassinen ledinäytöllinen :D Sama EVIC tuossa on kuin Sebringissä, mutta tässä jo päivitys, eli parempi tarkkuus siinä ledinäytössä :D Perin erikoista tuo 2010 vuoden autossa ja samoin Bluetoothin puute, se ollut lisävaruste niin kuin se kosketusnäytöllinen radiokin. Tähänkin radioon saisi pelkän BT:n lisäyksenä. Toisaalta ihan siistiä ettei sitä kosketusnäyttöä ole, mut hauska miten edessä vanha kunnon nännimankka tyylinen ratkaisu ja takapenkillä sit kosketusnäyttöhässäkät. Tuommoisen kosketusnäyttöradion vois toki ebaysta tilata, jos sen saattaminen toimintakuntoon ei ole vaikea temppu ja harvemmin jenkeissä on. Sit hauska ettei ole BT:tä, mut mm sähköinen ratinsäätö ja sähköpenkit kahdella muistipaikalla. Sebringissä oli kanssa sähköpenkki, mutta ilman muistia. Olisin tuon muistin kyllä BT:hen vaihtanut.

Tosiaan, tämä nyt neljäs Chrysler itsellä. Stratus ja pari Sebringiä ollut. Kaikki palvelleet erittäin hyvin ja vikoja ollut melko vähän. Stratus oli myydessä 300tkm ajettu lousku jo kylläkin ja tällä viimeisellä Sebringilläkin oli se 260tkm rullailtu. Tukivarsia saanut vaihtaa (ja tähän saa vaihtaa yhtälailla) ja jarruremppaa tehdä suht usein. Osat tosiaan pirun halpoja ja aika yksinkertaista tekniikkaa. Ruostevikaa on ollu kaikissa paitsi keskimmäisessä Sebringissä. Tai siinäkin kupli konepellin reuna niin kuin noissa mk3 sebringeissä pakkaa, uudemmassa se ostaessa hiottiin maalattiin. Helmoja saa laittaa, tämä uusin suht vähän ajettu ja niin hienossa kunnossa, että ehkä ruostesuojausta vois harkita. Renkaita näistä ei mikään syö kun kolmiotukivarret edessä ja takana. Tai syö renkaat tasaisesti.

Tämä 300C:hän on rakennettu Steyrin tehtaalla Itävallassa. Merua näkee ainakin cruisen viiksessä (tykkäsin Sebringissä sen sijoittelusta enemmän) tässä siis se pitkä viiksi vasemmalla, parkkitutkassa mersun pisteet takalasissa näkyy ja vissiin jotain muutakin mersua. Lisäksi tässä on automaattivalaistus joka kertoo auton olevan euroopasta, kun noissa missään vanhoissa ei ollut. Sitten se miinus eurooppalaisuudesta: alusta on jenkiksi melkoisen pintakova, mutta toisaalta stabiili näin isolle autolle. Stratuksessa oli vielä vanha kunnon jenkkipehmeys, kuoppaan ajon huomasi niijauksesta, mutta ei ne missään tuntuneet. Sebringeissä sitten pykälää kovemmat (vissiin mk2 oli vielä aika letku), mutta tähän verrattuna pehmeitä. Eurooppalaisuuden hyvät puolet näkyy viimeistelyssä! Kaikki listat paikallaan, ei irvistele, ei mitään natinaa ja hyvin tehty. Nuo jenkeissä tehdyt on kyllä kasattu hyvin suurpiirteisesti, Stratuksen ovilistat jatkuivat vähän mistä sattui, Sebringeissä muovit joissain paikoissa sinne päin.

Täytyy joo jakaa miten tuon kanssa kulkee! Mut on kyllä erittäin mukavaa kyytiä ja älyttömän hauska ajaa! Tehoa 3hp VÄHEMMÄN kuin 2.4l Sebringissä, mutta näissä uusimmissa C:ssä kovennettu nokkaa tuon tehon kustannuksella. Toki vääntää hemmetin hyvin ja murisee komeasti.

@Wick siisti Wrangler projekti tulossa! Kyllä MacGyver autossa olisi sitä jotain ja varsinkin maastomenijänä erinomainen. Tieliikenteessä välttämättä niin mukava, mutta sitäkin siistimpi!
Ai, onko Wick:lläkin Wrangler projekti meneillään? :D :D :D

Toi Mäkkyyveri-prokkis olis ollut ehkä "vähän" liian helppo. Takaata hieman erilainen rollcage-putkikehikko ja ovet veke = valmis :DD
Kävi toki mielessä, mutta kun siinä ei ole mitään mikä erottaisi sen selvästi tavan Wranglereistä :(

Ainahan sitä voi ostaa toki toisen, jos halvalla saa :D
 
Ai, onko Wick:lläkin Wrangler projekti meneillään? :D :D :D

Toi Mäkkyyveri-prokkis olis ollut ehkä "vähän" liian helppo. Takaata hieman erilainen rollcage-putkikehikko ja ovet veke = valmis :DD
Kävi toki mielessä, mutta kun siinä ei ole mitään mikä erottaisi sen selvästi tavan Wranglereistä :(

Ainahan sitä voi ostaa toki toisen, jos halvalla saa :D
Wick koordinoi ja pyörittää kaikkia boardin projekteja nykyään.
 
Ai, onko Wick:lläkin Wrangler projekti meneillään? :D :D :D

Toi Mäkkyyveri-prokkis olis ollut ehkä "vähän" liian helppo. Takaata hieman erilainen rollcage-putkikehikko ja ovet veke = valmis :DD
Kävi toki mielessä, mutta kun siinä ei ole mitään mikä erottaisi sen selvästi tavan Wranglereistä :(

Ainahan sitä voi ostaa toki toisen, jos halvalla saa :D

Eiku sekotin! Mut anyway päheä projekti! Jotenkin @Wick sopis hommaan kun tykkää mennä 8k Radilys joka asiassa. MacGyver toki helppo, mut ajattele sitä fiilistä kun ajat sitä Ray Banit päässä pilottitakki päällä ja takatukka hulmuten auringon paisteessa.
 
Eiku sekotin! Mut anyway päheä projekti! Jotenkin @Wick sopis hommaan kun tykkää mennä 8k Radilys joka asiassa. MacGyver toki helppo, mut ajattele sitä fiilistä kun ajat sitä Ray Banit päässä pilottitakki päällä ja takatukka hulmuten auringon paisteessa.
Takatukka hulmuten kuuluu nimimerkille @Junton :D

Mut joo, kelaa sitä tunnetta kun ajat maastossa ja T-rex ajaa takaa ja jalka poikki paskana makaat takahutlaarissa huutamassa HANAA!! :DD
 
Takaisin
Ylös Bottom