NES-Retron oma Vinyyli Corner!

Nää on kyl kans näitä jengi elää ihan eri maailmoissa -juttuja, mut en ole ~30 vuoden vinyylilevyjen keräilyn aikana (aloitin nuorena pöllien mutsilta sen levyt) kertaakaan miettinyt, että nyt tarttis kyllä levyille oman pesukoneen. Levyjä mulla on mitähänlie 2000-3000 väliltä, vois kyllä joskus oikeasti laskea noi kaikki.

Never go full Radilys.

Mutta kyllä tolla tosiaan sai sellasista huonommin säilötyistäkin levyistä yllättävän häiriöttömän äänen ulos, kun se imuroi kaiken mahdollisen sälän ulos sieltä urista samalla. Naarmuille ei voi toki mitään.

Totahan suositeltais että käytettäis myös jokaiselle uunituoreelle levyllekin, että saa kaiken valmistuksessa jääneen ylimääräisen sieltä urasta pois, mutta siihen en ole lähtenyt. Mun mielestä vasta valmistetut levyt kuulostaa ihan tarpeeksi hyvälle.
 
Tämmöisellä sudin menemään aina kun laitan levyn lautaselle. Sit jos jotaki pahempaa sotkua on levyllä, ni haalealla vedellä joskus huuhtaissut mutta mitään sen dramaattisempaa likapaskaa ei onneksi ole tullut vielä vastaan.
1615991707862.png

Summon @Radikus ja tonnin vinyylipesukone.

Ei maksanut tonnia! Mutta tällä saa saastaisesta kirppislevystäkin vielä äänen ulos: Pro-Ject VC-S2 ALU -äänilevyjen pesukone (mulla on tosin edellinen versio)

Oon tykännyt, mutta ei tollaseen kannata ihan pienellä innostuksella panostaa. :D Tollanen maxin mainitsema suti on hyvä ajaa aina levyn läpi ennen kuuntelua.

Kiitoksia tiedoistanne arvon palstaveljet!
 
En uskalla edes sanoa mikä kuulostaa mun korvaan tarpeeksi hyvälle.

Kysymys on lähinnä siitä että voisiko tämä levy kuulostaa paremmalta.

Aika usein voi.

Ja vaan ~500 euroa!

...en voi edes unelmoida tollasista rahoista nykyisessä elämäntilanteessani. :D
 
Itellä on tuollanen samanlainen pro-jectin suti millä joka kerta pyyhkäsen lätyt ennen kuin neulaa laitan. Paskaset kirppis yms. levyt vedän IPA + nukkaamaton joku rätti ja sitte mulla o joku semmonen vitu maalareiden_verme, missä on tosi hienoja pehmeitä karvoja, sillä vedän ne paskaisimmat IPA huuhteen kanssa ja kuivaan sitten sillä nukkaamattomalla rätillä.
 
Kysymys on lähinnä siitä että voisiko tämä levy kuulostaa paremmalta.

Aika usein voi.
Eiks sulla ollu kans kaikenmaailman philcollinsseja aika paljo hyllyssä?
Niihin ei kyllä varmaan auta vaikka ois kymppitonnin tiskikone.

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Jos löydän kirppikseltä jonkun likasen levyn niin
laitan fairia tiskialtaaseen ja vettä siihen niin tulee vaahtoa. Sit vaahdolla hankaan levyä ja pesen vaahdon pois. Sitten rätillä kuivaksi.

Jos levy soi hiljaa tai edelleen napsuu niin vien lähi levykauppaan jossa taisi maksaa egen levyn puhdistus mutta saa samalla uuden levypussin.

Sitten mulla on sellanen sametti(?) levynpuhdistaja jolla hankaan pölyt pois.
 
Ens muuttoa ajatellen laitoin tilaten pari laatikkoa vinskoille ja seiskoille:


Hyvä kun omien ~300 vinyylin raahaaminen yläkerran asuntoon vitutti muutossa.

Tosta taitaa tulla muutama kilo.
 
Takaisin
Ylös Bottom