Uusimmat kirjastolainasi

Hyvä ketju.

Lapsena parasta oli kirjastot ja haaveammattina joskus kirjaston setä.

Vuosien varrella enemmän tai vähemmän säännöllisesti tullut lainailtua juttuja. Yleisin lainaus nykyisin eri sarjakuvat joita päähesassa varsinkin todella hyvä tarjonta. Viimeksi juuri viimeistelin Walking Dead urakan loppuun. Uusimpana kotona ollut Buffy albumeita ja Luciferin pari kokoomaa.

Kirjoja tulee hieman kausittain luettua. Yleensä luen jostain uutuudesta esim Hesarin artikkelista ja isken varausta sisään kuten parisataa muuta tyyppiä. Sitten joskus puolen vuoden päästä tulee haettavaksi kun on jo melkein unohtanut koko varauksen. Juuri palautin Jarkko Volasen Varjoihmiset kirjan ja hain oheisen Wallun uuden elämäkerran varauksen lukuun.
Nykyään tosiaan välttelen itselle kirjojen ostamista hyllyyn pl erikoistapauksissa että tosiaan haluan teoksen pysyvästi tai tiedän että lukuun menee pidemmän aikaa kuin kirjastolainan kesto.

CE13A0C0-053E-4EB7-897A-50397D23AA73.jpeg
 
Kävin viimeksi kirjastossa n. 1,5v sitten lukemassa Kingin Painajaisen loppuun, mutta muuten ei ole ollut asiaa. En itse asiassa edes omista Turun kirjastokorttia vaikka Rauman löytyy edelleen.

Lapsena tuli ihan perkeleesti lainattua kirjoja mutta sitten se jäi kun jäi kirjatkin. Kirjat on palannut viimeisen muutaman vuoden aikana mutta niitä tulee kuitenkin sen verran vähän hankittua etten jaksa lainata.

Parastahan tässä on se että työskentelen kirjaimellisesti kaupunginkirjaston vieressä.
 
Uusin kirjastolaina taitaa olla raamattu jostain vuoden takaa, eli Seppo Saarion miten sijoitan pörssiosakkeisiin.

Sen verran vanha painos, että Nokiakin oli vielä mukana isommin. Kaikki uudemmat oli lainassa. :rolleyes:

Lähinnä jotain tekniikkahommelijuttukirjoja on tullu lainailtua, ei mitään romaaneja tai semmosia.

Vois kyllä taas käydä kirjastossa pitkästä aikaa!
 
Onhan noita kirjastopalveluita aika paljon tullut käytettyä. Itellä on kuitenkin vähä ongelmana se, että lukeminen menee vähä kausittain. Joskus menee helposti kirja viikkoon ja välillä taas ei kirjat etene moneen kuukauteen. Tuntuuki siis että ei meinaa välillä ehtiä lukea niitä lainojaan laina-aikojen puitteissa.

Viimeisimmät lainat on varmasti jotain 90-2000-lukujen geopolitiikkaopuksia, joita tarvin gradun teoriaosuuden kirjoittamiseen.
 
Margaret Atwood - Orjattaresi
 
Ei varmaan oo ihan joka tuppukylän kirjastossa kuitenkaan.
Ei oo osunu Oulun pääkirjastossakaan silmiin.

Harvemmin mä kirjastoissa kyllä browsailen muutenkaan, vaan tiedän ennalta mitä haen ja haen sen.
 
Millä osastolla pelit ovat yleensä kirjastoissa? Täällä ne ovat lastenosastolla, eli ei olisi varmaan koskaan pistänyt silmään, jos ei lapsille lainattaisi kirjoja.

Joissakin kirjastoissa on jopa retropelejä, ihan NES:iä myöten:

 
Ei varmaan oo ihan joka tuppukylän kirjastossa kuitenkaan.

Helsingin pääkirjasto on perustettu vuonna 1860, mutta meidän tuppukylän kirjasto onkin perustettu jo vuonna 1851 ja täyttää tänä vuonna 170 vuotta. Vitriinissä on myös alkuperäisiä niteitä näytillä, ovat aika rapsakassa kunnossa.

Suomen ensimmäinen kirjasto on perustettu Vaasaan vuonna 1794.
 
Ipanana kirjastossa tuli käytyä melkosen usein, sarjikset ja lovecraftin kirjat on jääny rakkaana mieleen ja tosiaan se kirjaston tuoksu, sillä oli ihan omanlaisensa haju, nykyään kirjastotkin haisee (tai ei haise) vaan steriililtä ilmalta

Kirjaston tuoksukin pilalla, pelkkää ilmaa tilalla
 
Shenmue III. Kuulemma niin kökkö, ettei kannata omia rahoja laittaa. Paras siis olla särkemättä levyä, ettei joudu maksamaan tuota 71, 61€ "hankintahintaa"
IMG_20210204_144242.jpg
Leffoissa ja peleissä kirjastojen hankintahinnat voivat nousta yli sataankin euroon ihan siitä syystä, että noissa maksetaan lainausoikeudesta ekstraa.

Leffavuokraamoilla ymmärtääkseni täysin sama homma.
 
Takaisin
Ylös Bottom