Arcade-pelihankinnat

En suosittele noita pihtejä kyllä kuin joidenkin ihan pienten piirien nosteluun, tuollaset pihdin on varmin tapa saada isommista EEPROM:sta jalat mutkalle (ite tein nimittäin täysin saman virheen ja ostin tuollaset alkuun)...

Hommaa vaikka Saksan Amazonista tämmönen Wilhan "taitettu ruuvari" nää on kaikista parhaita noiden isompien (ja pienempienkin) socketissa olevien piirien nosteluun.

EDIT: Itellä tämmönen
IMG_0989.jpeg

Taittaa ite sen ruuvarin.
 
Pakko kompata tota ettei mitään pihtejä ellei ne ole niin monimutkaiset mekaanisesti että ne sirun napattua painaa alaspäin piirilevyä vasten sirun molemmin puolin, eli nostaa itse itseään ja sirua molemmilta puolilta tasaisesti.

Tossa kun noita MSX juttuja räpelsin pari päivää sitten ja kokoajan sai olla testaamassa ja nostamassa yksittäisiä sirujakin niin esimerkiks kaks ohutta lattapäistä ruuvimeisseliä toimii hyvin, molemmilta puolilta sellaiset ja sit nostaa aina ihan vähän toiselta, ja heti perään toiselta puolelta.

Pihdeillä se ongelma mitä tapahtuu liian herkästi on se että sirun jalat päästää toiselta puolelta irti samalla kun ne toiselta puolelta on vielä kannassa ja sit vahingossa nostaa ensin toiselta puolelta liikaa joka vääntää ne jalat.
 

Darksoft's Capcom CPS2 MultiKit​


Tää on taas näitä mun ja stt:n ikuisuusprojekteja joka tais alkaa joskus 2019...

Tarkoitus oli siis, että meikä hommaa A boardit, re-cappaan ne ja stt hommaa molemmille sopivat B boardit, recappaa ne ja asentaa molempiin Darksoftin multikitin :cool:

No meikä hommas ne A-lankut ja vaihdoin niihin konkat, jonka jälkeen lähetin ne stt:lle joka oli hommannu omat puolikkaansa ja kun molempiin oli konkat vaihdettu, ei ne inahtaneetkaan... Selvis, että ne molemmat mun ostaman "state unknown" A-lankut oli paskana ja kun stt sitten sai lopulta toimivat ostettua, niin niissä senkin hommaamissa B lankuissa oli hirveitä graffaglitchejä sun muuuta beyond repairs paskaa :dickhead:

Tässä vaiheessa alkoi tuntua taas siltä, että jaa tää on taas näitä proggiksia missä ei halvalla päästy. No kytättiin uudet "untested" B lankut Yahoo Auctionista, koska toimivista näistä saa maksaa useampaa satasta / kpl riippuen pelistä. No kun ne lopulta saapuivat japanista, niin niissä oli VARTA DESTROYER OF THE WORLDS ampunu vihansa pitkin piirilevyjä ja taas oli verkonpainoa vain tarjolla... No niistä saatiin sentään ehyet kuoret!

Laitoin noista patteridamageista aikoinaan vanhalle foorumillekkin kuvaa ja täältä voi käydä niitä väijymässä jos haluaa nähdä PCB GOREA


Eli taas haukkas paskaa ja vieläkään meillä ei ollu toimivia B-boardeja. Tän jälkeen oli aikaa ja rahaa upotettu jo niin paljon, että seuraavaksi päätettiin ostaa vain varmasti toimivat ja tilattiin Arcade-Projectsin kautta ilman kuoria olevat "testatut" kohtuu edullisesti. stt hoiti tilauksen ja kun näin keneltä se ostos oli tehty niin alkoi Tommi Läntisen Via Dolorosa soimaan päässä, se sama saatana Filippiino tyyppi jolta ostin Tengain joka oli bensassa ja konkkia uupui :ohgawd:

Sitten iskikin COVID ja Filippiinit oli lockdownissa 6kk niin, ettei edes posti liikkunut. Piti lopulta melkein hommata sille ukolle foorumille bannit ennen kuin suostui omasta pussistaan maksaan jonkun helvetin kalliin EMS kuriirin tms. Ja saatiin lopulta lankut Suomeen reilun puolenvuoden viiveellä. No sitten kun ne tuli niin toinen toimi hyvin, mutta toisessa äänet päin helvettiä... :facepalm: No stt vaihtoi molempiin konkat ja ei mitään vaikutusta. Sitten meni taas 3kk kun kumpaakin vitutti koko touhu, ettei tehty mitään. Nyt sitten syksystä ruvettiin vaihtaan piirejä siihen rikkinäiseen äänipuolelta ja sieltähän löytyikin useampi rikkinäinen piiri + konkkakusen tekemät tuhot yhden piirin padeissa. Piti lopulta käyttää Miikan tykönä korjauttamassa se lankku loppuun kun sillä on paremmat vehkeet.

Jossain tuossa välissä ne Darksoftin kitit myös myytiin loppuun vaan eipä tässä kiire ollut, kun ne tuli taas myyntiin niin ehti revikkakin nousta ja parantua kahteen kertaan tän meidän projektin aikana :D Eli saatiin nyt tää viimeisin malli. Vaan vittu mikä KILIPOSEN_TYÖMAA taas vaihteeksi. Jos nes-retro on joskus vaikeeta, niin kyllä tää arcadeharrastus vie mennen tullen ja palatessa: EI HEIKOILLE

Noniin ja nyt kun saanut vuodatettua sivullisen stooria, niin itse asiaan: Tänään se vihdoin tuli postissa :love:

IMG_1174.jpeg


Pesin kuoren ja jynssäsin sen niin puhtaaksi kuin lähti. Tää tulee jäämään Tekken kabinetin sisälle niin ei se sieltä mihinkään näy, joten good enough! Tuolle näytölliselle selectorille tilaan 3d printatun kuoren ja pidemmän kaapelin vielä, niin saa vaihdettua peliä kätevästi control panelin/kolikkoluukun kautta. Tuo nykyinen piuha on tarkoitettu vain siihen, jos tuon mounttaa suoraan tähän koteloon. Laitoin sen nyt vaan väliaikaisesti kaksipuolisella teipillä tuohon päälle. Putsasin kotelot myös sisältä ja rasvasin tuulettimen, niin ei huuda niin hirveästi (vaikka ei se mikään hiljainen vieläkään ole)
IMG_1209.jpeg

Vaan aijjai, nyt on kyllä yoko-puolen parhaat pelit yhdessä pakkauksessa, ja aidolla raudalla :win::comicbookguy:

IMG_1207.jpeg

IMG_1178.jpeg

IMG_1188.jpeg

Pelit siis valitaan tällä "UP, DOWN, ENTER" valikolla jonka jälkeen kone lataa rommin muistiin, purkaa sen salauksen ja boottaa CPS2 hardiksen.

IMG_1204.jpeg

Peli pysyy muistissa myös niin kauan kunnes sen tuosta säätimestä vaihtaa. Ei tarvi mitään infinitekeytä tai muita säätöjä, ja tappopatterit on poistettu!

Tässä tuli kyllä itselle mieluisin joululahja :love: Hinnasta en kyllä ala edes arvailua heittään, mutta sanotaanko näin, että pelkkä tuo Darksoftin multikit maksaa yli 500€ ja yksittäistä puolikasta A tai B-lankkua ei alle satasella saa...Noh harrastuksiin menneitä rahoja ei lasketa vai miten se meni :D

Heitetääs vielä yleinen esittely Darksoftin settiin:
 
Viimeksi muokattu:
Ite vähän miettiny tuon Darksoft Multi STV Kitin ostamista mut melkeen 400e posteineen sekin :/

Katsoin tuon Scarlet Spritesin videon. Tolla on ihan jees videoita vaikka tämäkin mutta aina vähän mietityttää noissa se, että saako tubettaja vaikka laitteen ilmaiseksi. Uskon, että nämä @nassekova ongelmat CPS2-lankkujen ovat melko yleisiä. Tuollaista infoa olisi joskus kiva kuulla näiden tubettajien suusta.
 
Viimeksi muokattu:
Ite vähän miettiny tuon Darksoft Multi STV Kitin ostamista mut melkeen 400e posteineen sekin :/

Katsoin tuon Scarlet Spritesin videon. Tolla on ihan jees videoita vaikka tämäkin mutta aina vähän mietityttää noissa se, että saako tubettaja vaikka laitteen ilmaiseksi. Uskon, että nämä @nassekova ongelmat CPS2-lankkujen ovat melko yleisiä. Tuollaista infoa olisi joskus kiva kuulla näiden tubettajien suusta.

Joo, kyllähän nuo monesti saavat tai sitten ostavat valmiiksi tehtyinä. Tässäkin meidän keississä osaksi oli oma vika kun ostettiin halvalla "untested" kampetta, mikä arcade-maailmassa == rikki. Olivat vaan sitten niin pahasti rikki ettei voinut kunnolla edes ruveta itse korjaan. Noh Sakulle jäi tuosta nyt useampi raato, jospa se niistä sais vielä yhden toimivan kasaan niin jäis edes vähän vaivanpalkkaa...

Misterille on jo suurin osa CPS lankuista saatu kuvattua, joten sillä menisin ite jos nyt cabia kasaisin.

Täähän se on, eli jos haluaa vain pelattavaksi eikä hae sitä ihan 100% tukea ja "arcade perfect" purismia niin hommaa vaan Misterin ja sille Mistercaden tai muun JAMMA palikan. Itsellä vaan tää REAL_STEEL autismi liian tiukassa, että pitää olla aitoa rautaa :D Eli lähtisin @godzilla43 miettimään tuon kautta mitä sitä haluaa. Jos haluaa vaan pelata niin tsekkaisin löytyykö pelit misteriltä, ja jos taas aitoa rautaa, niin onhan nää Darksoftin setit kuitekin siinä mielessä "edullisia", että jos rupeat jokaisen STV pelin erikseen ostaan niin aika kalliiksi tulee...
 
JAAHANZ! Tässähän tuli tuplapossoa suddenly!

Työporukan Whatsappiin tuli eilen randomilla viestiä, että eikö täällä joku näitä kolikkopelejä keräilly, nyt ois kasa halvalla! Laittoi jotain epämääräistä kuvaa johon laitoin, että kiinnostaahan nuo! Homma meni vaan niin, että nää oli siis jonkun tyypin joka oli delannut ja sitten sen tyypin isä oli muuttanut sen kämppään. Ja nyt oli se isäkin kuollut, eikä perijät olleet halunneet ollaa missään tekemisissä, niin tän työkaverin taloyhtiö sitten lunasti sen kämpän sisältöineen ja nää löytyi sieltä! Kysyin, että mitä se taloyhtiö niistä haluaa, niin sieltä tuli "tarjoo jotain, niin laitan hallitukselle mailia". No tarjosin 50€ koko kasasta ja tänään tuli viestiä, että tarjous hyväksytty tuu hakee romus :comicbookguy:

Just vasta sain nää tuolta lootasta ulos, niin kunnosta ei oo mitään hajua. En osaa suorilta myöskään sanoa onko nuo isot vihreet lankut bootleggejä vai vaan vanhoja aitoja pelejä, pitää laittaa AP foorumille kyssäriä ja ruveta testaan!

IMG_1234.jpeg

Tekken 3 ja 2 ainakin on aitoja
IMG_1222.jpeg

Tästä ei oo mitään hajua, kolme kerrosta ja iso ku mikä!
IMG_1223.jpeg



R-Type, pliis pliis pliis toimi :comicbookguy:
IMG_1226.jpeg

IMG_1227.jpeg

Yks konkka oli pussissa, eli tätä ei varmaan kannata lyödä virtoihin ennenku löydän mistä tuo uupuu...
IMG_1228.jpeg

Commando N/S
IMG_1230.jpeg

Coolboarders 97!
IMG_1232.jpeg

HUH_HUH ei oo näköjään ihmeiden ajat vielä ohi kun tämmösiä kasoja kävelee vastaa pikkurahalla! Toki ei oo vielä hajua toimiiko näistä mikään, ompahan joulun välipäiville tekemistä!
 
Viimeksi muokattu:
Tänään testailin pelit ja nää toimi suorilta ilman mitään:
  • Tekken 2
  • Tekken 3
  • Coolboarders Arcade Jam
  • Soul Edge
Commando toimi kans, mutta tuossa sen JAMMA adapterissa ei näköjään ollu coin osaa kytketty ollenkaan, niin en saanut kolikkoa sisään ja testattua. Äänet ja kuva kuitenkin toimi niin en nää miksei pelikin toimis kunhan yhdistän tuohon sen kolikkonapin.
commando.jpg

Nuo isommat bootlegi (R-Type ja mysteerilankku) kuitenkin molemmat anto vaan tämmöstä värisekamelskaa. Täytyy purkaa ja puhistaa nuo, vaihtaa konkat ja tsekata eeprommit, eli pajalla nähdään!
bootlegs.jpg
 
Tänään testailin pelit ja nää toimi suorilta ilman mitään:
  • Tekken 2
  • Tekken 3
  • Coolboarders Arcade Jam
  • Soul Edge
Commando toimi kans, mutta tuossa sen JAMMA adapterissa ei näköjään ollu coin osaa kytketty ollenkaan, niin en saanut kolikkoa sisään ja testattua. Äänet ja kuva kuitenkin toimi niin en nää miksei pelikin toimis kunhan yhdistän tuohon sen kolikkonapin.
commando.jpg

Nuo isommat bootlegi (R-Type ja mysteerilankku) kuitenkin molemmat anto vaan tämmöstä värisekamelskaa. Täytyy purkaa ja puhistaa nuo, vaihtaa konkat ja tsekata eeprommit, eli pajalla nähdään!
bootlegs.jpg

En tiedä ootko huomannut, mutta sun Commando on kyljellään.
 
En tiedä ootko huomannut, mutta sun Commando on kyljellään.

Hitto aivan väärä mies ruvennut nyt pöllöksi!

Yritin äsken katsoa niin kuin pöllöt, eli silmiä ei saa liikuttaa ollenkaan, vaan jos haluaa siirtää katsetta muuhun kohtaan, niin täytyy kääntää päätä sen mukaisesti.

Tuli yllättävän nopeasti matkapahoinvoinnin kaltainen huono olo!

336EA04F00000578-0-image-m-9_1461365759073.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on kyl Nassella vuosikymmenen löytö. Näitähän baarien yms. vanhoja kolikkopelejä menny vuosien varrella roskiinkin asti ihan liikaa. Vieläkin harmittaa, kun sain muutamia vuosia sitten liian myöhään tietää, että oli kaatikselle viety House of the Dead 2 kabinetti missä oli näyttö pimeänä. Olivat kerinny painaa kasaan, kun kävin kyselemässä.
 
Vielä kun olis ollut aito R-Type. Toisaalta: jos olisi ollut, niin sehän olisi tarkoittanut sitä, että 1CC on nakutettava taskuun jo periaatteesta. Ja sehän ei ole mitään ihmisen hommaa se tuon pelin ollessa kyseessä.
 
Vielä kun olis ollut aito R-Type. Toisaalta: jos olisi ollut, niin sehän olisi tarkoittanut sitä, että 1CC on nakutettava taskuun jo periaatteesta. Ja sehän ei ole mitään ihmisen hommaa se tuon pelin ollessa kyseessä.

Eipä tuo pelillisesti kai eroa aidosta, nää Philkon bootlegit on Etelä-Koreassa aikonaan täysin reverse engineerattu. Hammy ties tuolla Arcade-Projectsilla kertoo, että noissa on jopa aito Iremin MCU . Täytyy tsekata jos saan tuon toisen pelin toimiin ja se ei oo tuo Legend Of Tonma, niin saattaa olla kokonaan dumppaamatta :p

 
Viimeksi muokattu:
Täytyy tsekata jos saan tuon toisen pelin toimiin ja se ei oo tuo Legend Of Tonma, niin saattaa olla kokonaan dumppaamatta :p

Eilen vaihdoin konkat tähän toiseen Philkon bootleggiin ja sain sen jo boottaan, mutta se jäi vaan ROM & RAM testin jälkeen tähän jumiin :dickhead:

IMG_1459.jpeg

Kysäisin sitten AP-foorumilta neuvoa ja iltapäivästä oli jo ehdotettu, että dumppaan nuo EEPROM:t ja katsotaan onko joku niistä paskana. Nyt kun aloin katsoon sitä, niin toinen neuvo oli "this may sound stupid but..." ja sieltä löytyi kyllä taas oppikirja esimerkki minkä takia kannattaa aina kysyä vaikka saattaisi itsestä tyhmältä kysyä:

"sounds stupid but check make sure none of the dips have put it in test mode or there is no "freeze" dip on."

Kippasin nuo neljä dip-switchiä mitkä oli "off" tilassa "on" tilaan ja eipä mitä, perkele :win:

IMG_1463.jpeg

Kyllähän se Legend Of Hero TONMA oli mitä arveltiinkin, vaan ompahan nyt kaikki tuon kasan pelit toiminnassa! :cool:
 
Itekkin nyt hyppäsin näihin arcade touhuihin mukaan ja ostin itelle Neo Geo MVS MV1A emon + 161 in 1 kasetti. Sitten tuli yksi PCB myös hankittua eli Penta vuodelta 1982. Tämähän on siis bootleg kopio Segan alkuperäisestä Pengo pelistä. Mitä selvittelin niin juurikin tätä Pentaa on enemmän pohjoismaissa esiintynyt aikoinaan. Vielä on tekemättä Segan 22 pinnisestä JAMMA standardiin adapteri, mutta sekin tulee tekaistua, kun tarvikkeet saapuu. Hintaa tuli MV1A:lle ja Pentalle yhteensä 100€ posteineen. 161 in 1 kasetti oli 98€ ja Smallcab Supergun Deluxe V2 oli 60€.

Mitä nyt neo geolla on kerinny pelaamaan niin KOF '98, Last Blade 2, Metal Slug 2 ja Nightmare in the Dark on ollu kovalla peluulla. Crossed Swordsia kokeilin myös, mutta kovin pitkälle en vielä päässyt muutamalla krediitillä.

IMG_20211231_205322300.jpg

269982389_433241128505928_8963745352888744407_n.jpg
 
Takaisin
Ylös Bottom