Muutostyöohjeet

Olen saanut lukuisia kysymyksiä siitä että toimiiko tämän sivun muutostyö, jotta välttäisin jatkossa turhat kysymykset ilmoitan jo valmiiksi että kyseinen muutos toimii ja käytän sitä omissakin koneissani.

Nintendon peleissä on 5 eri markkina-aluetta joiden pelit eivät toimi toisilla alueilla, näihin alueisiin kuuluu:

  • Englanti/Italia/Australia ("Mattel"), PAL

  • Pohjois-amerikka, NTSC

  • Eurooppa (kaikki muut euroopan maat kuin Englanti/Italia), PAL

  • Aasia (Hong Kong, Kiina, Singapore, jne.), PAL

  • Japani, NTSC

NES sisältää piirin nimeltään Nin10, kuvaavammalta nimeltään lukituspiirin, joka estää eri alueiden pelien pelaamisen toisten alueiden koneilla. Nin10 koostuu kahdesta piiristä, joista toinen on koneen sisällä ja toinen kasetissa. Jotta voisit pelata pelejä näiden piirin täytyy kommunikoida keskenään. Helpoin tapa poistaa kyseinen esto selitetään tällä sivulla. Muista että tämä ei vielä anna sinun pelata Japanilaisia Famicomin pelejä, koska ne ovat eri muotoisia kuin PAL- ja NTSC-pelit. Niitä varten tarvitset vielä adapterin.

Älä tee seuraavaa toimenpidettä jos et ole varma että pystyt siihen vaikka kyseessähän ei ole mikään kovin monimutkainen homma. Jos hajotat seuraavilla ohjeilla koneesi, niin en ota mitään vastuuta tumpeloinnistasi.

Tarvitset ainoastaan:

  • Ristipääruuvarin

  • Pienet sivuleikkurit tai vastaavat

  • 2 kättä ja (mielellään) 2 silmää

Ja eikun katkomaan (klikkaamalla kuvia näät niistä suuremman version uudessa selaimessa).

I

Pyöräytä NES ympäri että se makaa ylösalaisin. Poista kaikki 6 ruuvia ja nosta tummanharmaa osa irti NESin toisesta puolesta.


II

Irrota nyt 7 keltaisilla neliöillä merkittyä ruuvia jotka pitävät metallikehikkoa kiinni. Revi kehikko irti.


III

Irrota 6 ruuvia (jotka ovat jälleen merkitty keltaisilla neliöillä). Huomaa että 2 ruuvia on hieman erilaisia ja ne pitää muistaa laittaa täsmälleen samaan kohtaan takaisin. Äläkä irrota niiden vieressä olevia ruuveja ollenkaan.


IV

Sinun pitäisi nyt pystyä nostamaan emolevy (kasettiluukkuineen ja kaikkineen) ja kääntämään sitä 180 astetta että näet kaikki piirit emolevyllä. Sinun ei ole välttämättä pakko irrottaa kolmea johtoröykkiötä, mutta jos haluat lisää tilaa ja muistat laittaa ne takaisin paikoilleen niin ei siitä haittaakaan ole.


V

Noniin, vaikein (ei silti vaikea) osa. Etsi emolta piiri joka on merkitty keltaisella neliöllä (kannattaa klikata kuvaa ja katsoa sitä suurennettuna). Piirissä lukee "3195A" tai jotain samantapaista. Tunnistamista helpottaa myös että se on ainut 16 (8 kummallakin puolella) jalkainen piiri emolevyn siinä kohdassa ja ainut jossa lukee "© 1986 Nintendo". Piste piirissä ilmoittaa 1. pinnin paikan. Nyt sinun pitää leikata neljäs pinni poikki. Katso tässä vaiheessa suurennettua kuvaa vielä kerran ettet missään nimessä katkaise väärää jalkaa.

Varmista katkaisemisen jälkeen että piirin jalka on varmasti poikki eikä enää pääse kosketukseen.


VI

Nyt ei tarvitse muuta kuin koota NES uudelleen, katso aiempia kohtia jos tulee ongelmia.

Nyt omistat koneen jossa toimii ~98% kaikista (PAL/NTSC) NES-peleistä.

[Takaisin]


Radikus © 2001+