Metal Gearit

Metal Gear oli ensimmäisiä (ellei ensimmäinen) peli jossa käytettiin hiipimistä ja taktiikkaa erittäin suurena osana peliä. Pelissä ei siis käytetty hyväkseen pelkkiä aseita kuten yleensä, vaan enemmän varjoissa piileskelyä. Kyseessä oli myös yksi niistä harvoista NES:in peleistä, jossa sentään yritti olla järkevä juoni. Pelin pohja on pysynyt samana tähän päivään asti, ja selvät yhdenmukaisuudet ovat nähtävissä vielä nykyisistäkin Metal Gear Solideista. Pelin jatko-osa, Snake's Revenge, oli sitä vastoin aika kaukana muista, eikä edes Hideo Kojima (alkuperäisen pelin luoja) ollut mukana luomassa sitä. Pelistä löytyi paljon enemmän toimintaa kuin muista Metal Geareista, joka ei missään nimessä sopinut sarjan tyyliin. Snake's Revenge on vielä tänäkin päivänä sarjan surkein osa.

Metal Gear

(Suomen julkaisu 13.12.1989)

 • Loppukuvat

  On vuosi 1995. Ydinaseiden käytöstä luopuminen on täysi mahdottomuus. Pelko ydinhyökkäyksestä luo paniikkia maailmaan. Syvällä etelä-afrikassa palkkasotilaat oleskelivat omassa tukikohdassaan jonka he olivat nimenneet Outer Heaveniksi. Vuotaneiden tietojen mukaan heillä on mahdollisuus käyttää uudenlaista ydinasetta, joka muuttaisi sodankäynnin mittasuhteet täysin. Erikoisjoukko nimeltään Fox Hound kutsuttiin hankkimaan tarkempia tietoja mahdollisesta ydinuhkasta. He lähettivät parhaan agenttinsa Grey Foxin soluttautumaan Outer Heaveniin ja kertomaan sieltä käsin lisää tietoja. Grey Foxin tiedonanto koostui tasan kahdesta sanasta: "Metal Gear", jonka jälkeen yhteys katkesi. Fox Houndin päällikkö lähetti välittömästi matkaan toisen agentin, eli Solid Snaken Outer Heaveniin etsimään Grey Foxia ja hankkimaan tietoja mysteerisestä Metal Gearistä. • Metal Gear: Snake's Revenge

  (Suomen julkaisu 26.3.1992)

 • Loppukuvat

  Rikas terroristi nimeltään Higharolla Kockamamie on varastanut kasan ydinaseita ja on päättänyt käyttää niitä maailman valloittamiseen. Kuinka omaperäistä. Solid Snaken pitää tietenkin selvittää tiensä räiskimällä Kockamamien tukikohtaan ja tuhota Higharollan aikeet. That's about it.

 • [Takaisin]


  Radikus © 2001+