Marion historia

Kannattaa myös vilkaista Nintendo-lehtien Mario Maniat.

Marion luoja

Shigeru Miyamoto on vastuussa Marion ja esim. Zeldan luomisesta.

 • Syntymäpäivä: 16.11.1952

 • Syntymäpaikka: Sonobe cho, Kioto, Japani


Marion syntymä

80-luvulla Shigeru Miyamoto oli kehittämässä ensimmäistä peliään. Pelin nimi oli Popeye (Kippari Kalle) jonka tarkoituksena oli tehdä Nintendosta kuuluisa Amerikankin puolella. Peli saatiin valmiiksi, mutta sitä ei voinutkaan julkaista koska Nintendo ei saanut pidettyä oikeuksia pelin päähahmoon. Miyamotoa pyydettiin seuraavaksi kehittämään uusi peli joka perustuisi täysin hänen omiin ideoihinsa (viereisessä kuvassa ensimmäisiä luonnoksia). Tuloksena syntyi Donkey Kong, jonka toisessa pääosassa oli hahmo nimeltään Jumpman. Myöhemmin joku Nintendolta huomasi että Jumpmanillä oli selvä yhdennäköisyys Nintendon New Yorkin toimistossa työskentelevään Mario Segaliin, ja siitä Mario sai nimensä. Miyamoton seuraavasta pelistä, nimeltään Donkey Kong Jr., löytyi jo Mario, eikä Jumpman, vaikka hahmo oli periaatteessa täysin sama.


Marion ulkonäkö

 • Hattu
  Koneessa ei luonnollisesti ollut tarpeeksi tehoa hiusten liikkumiseen kun Mario hyppää, joten Miyamoto päätti antaa Mariolle hatun.

 • Viikset
  Nintendon resoluutiolla olisi ollut mahdotonta tehdä Mariolle mitään suuta, joten tilalle pistettiin viikset.

 • Vaatteet
  Jotta Marion käsien liikkeet näkyisivät, käsien piti olla eri väriset kuin vartalon. Siksi Miyamoto antoi Mariolle punaiset haalarit. Mariolla oli sininen paita ja punainen haalari peleissä Donkey Kong ja Donkey Kong Jr. Värit vaihtuivat päinvastaisiksi Mario Bros. arcadeversiossa. Super Mario Bros. 1:ssä Marion paita oli poikkeuksellisesti hieman ruskea (kuten kuvassa näkyy), mutta Super Mario Bros. 2:sta eteenpäin vaatteet ovat pysyneet joka pelissä samana.


 • Marion pelit

  Jos haluat nähdä laajan listan (noin 80 ensimmäistä peliä) niin mene suoraan tänne. Jos haluat vaan pikaisen katsauksen niin jatka lukemista.

  Mario on näyttäytynyt pelkästään NESillä ainakin 21. pelissä ja kaikilla koneilla ~100. pelissä, mutta listaan tässä vain Marion alkupuolen uran tärkeimmät:

  • Donkey Kong - 1981 - Arcade
   Mario, tai oikeastaan Jumpman, on puuseppä joka taistelee rakennustelineiden läpi pelastaakseen Paulinen Donkey Kong nimiseltä jättiapinalta.

  • Donkey Kong Jr. - 1982 - Arcade
   Mario ilmestyy nyt oikealla nimellään, mutta on itse pahis. Pelaaja on Donkey Kong Jr. ja Mario on kaapannut isäsi jota yrität pelastaa.

  • Mario Bros. - 1983 - Arcade
   Mario on nyt putkimies ja saa ensimmäistä kertaa avukseen (tai vastaansa) veljensä Luigin tuhotakseen loputtomat määrät kilpikonnia, rapuja ja mitä vaan mitä putkista sattuu lentämään.

  • Super Mario Bros. - 1985 - NES
   Marion ura lähtee suoraan nousuun ja Mariosta tulee tunnetumpi kuin Mikki Hiirestä. Samalla Mario loikkaa ensimmäistä kertaa konsolipeliin.

  • Donkey Kong ja Mario Bros. - 1986 - NES
   Vanhat Arcadehitit ilmestyvät konsolille. Donkey Kong ei ilmesty kuitenkaan täydellisenä käännöksenä, sillä ensimmäisten NES-kasettien tila oli niin vähäistä ettei Donkey Kongin neljäs kenttä mahtunut kasetille.

  • Super Mario Bros. 2 - 1988 - NES
   Tämä Mariopeli eroaa muista lähinnä sen takia, ettei se ollut alunperin Mariopeli vaan sitä kutsuttiin Japanissa nimellä Doki Doki Panic, ja sen hahmot korvattiin Mario-hahmoilla USA:n julkaisua varten.

  • Super Mario Land - 1989 - GB
   Marion ensiesiintyminen Game Boylla. Shigeru Miyamoto ei kuitenkaan ollut mukana luomassa sitä (johtuen varmaan kiireistä Super Mario Bros. 3:n parissa).

  • Super Mario Bros. 3 - 1989 - NES
   Yksi suosituimmista Mario-peleistä kautta aikojen. Edelleen monien mielestä paras, mutta omissa kirjoissa World menee kyllä ohi.

  • Super Mario World - 1991 - SNES
   Marion ensiesiintyminen SNESillä. Mario saa ensimmäistä kertaa kumppanikseen Yoshin.

  • Super Mario World 2: Yoshi's Island - 1995 - SNES
   Yksi oudoimmista Mariopeleistä, jossa palataan takaisin menneisyyteen jolloin Mario oli vasta rasittava rääkyvä vauva.

  • Super Mario 64 - 1996 - N64
   Mario ensimmäistä kertaa 3D-maailmassa (ja N64:llä). Tämän jälkeen Mario on luonnollisesti nähty myös Gamecubella ja Wiillä.

  [Takaisin]


  Radikus © 2001+