NES MiiKKiZ-Style

Vihdoinkin joku jaksoi viedä NES:in modauksen loppuun asti, pitemmittä puheitta puheenvuoro itse artistille:

Noin pari kuukautta sitten selailin metku.net:n modgalleriaa, ja itseänikin rupesi innostamaan ikkuna tietokoneen kyljessä. Minulla ei kuitenkaan työkaluja sen rakentamiseen olisi ollut, ja muutenkin tietokoneeni on niin syrjäisessä paikassa, ettei ikkunasta mitään hyötyä oikeastaan olisi ollut. Sitten minulle tuli mieleen, että onhan minulla varastossa 4 NES:ä, joista yhteen voisi tehdä yläkanteen ikkunan. Noh, ensin piirsin ikkunan muodon NES:n takapuolelle, ja projekti ikään kuin jäätyi. Tämän jälkeen minun piti kerran avata juuri tuo kone, ja sitten huomasin piirtämäni ikkunan ääriviivat, ja ajattelin, että nyt olisi oikea aika ruveta hommiin. Niinpä rupesi porakone käymään ja NES saamaan uuden ulkonäön.

Pienen porailun jälkeen NES rupesi näyttämään tältä:


Tämän jälkeen viilailin reunoista hieman poranjälkiä pois, jonka jälkeen projekti jäätyi taasen. Vasta 26.9.2004 jaksoin hioa reunat loppuun. Lisäsin internetiin myös seuraavat kuvat projektistani, jotka otin koneen vesihionnan jälkeen:


Seuraava tarkoitukseni oli hakea hienompaa vesihiomapaperia K-Raudasta, pleksinpala tuohon ikkunaan Teollisuus-Etolasta, ledejä valaisemaan sisustaa Kouluelektroniikasta, sekä kromilistaa ikkunan reunoille Varaosahallista, joka kuitenkin oli loppu. Noh, kaikki muut tavarat sain, ja heti samana päivänä (27.9) leikkasin pleksin sopivaan kokoon. Sinä päivänä ei mitään muuta tapahtunut tuon lisäksi, paitsi vakion punaisen virtaledin vaihto siniseen superkirkkaaseen.

28.9 Porasin ikkunan reunoille neljä reikää, joidenka avulla kiinnitin pleksin neljällä kuusiokolopultilla. Samana päivänä pultit piti lyhentää, koska ne olivat liian pitkät, ja näin ollen olisivat näkyneet häiritsevästi ikkunasta. Samalla tajusin, etten enää saisi sitä kromilistaa reunoille, koska pultit ovat niin lähellä ikkunaa. Sinä päivänä ei tullut kuin yksi kuva:

29.9 Liimasin ledit suoraan pleksiin tekemiini koloihin, sekä juotin virtajohdot kyseisille ledeille NES:n sisästä. Vaihdoin myös virtakytkimen, jotta saan ledit toimimaan oikein. Silloin otin pari kuvaa:

30.9 Kävin teettämässä kaksi kuvassa näkyvää kalvoa Karhukopiossa, jossa yhdelle kalvolle tuli hintaa suolaiset 1,5€. Samalla laitoin NES:n yläosan kiinni tekemääni maalaustelineeseen, sekä laitoin maalarinteippiä niihin kohtiin, mihin en maalia halua.

Yläosan maalasin sitten perjantaina, 1.10, ja siitähän tuli sitten tämän näköinen. NES on maalattu punaisella metallinhohtovärillä, mutta kuvissa se ei hohda jostain syystä niin hienosti kuin paljaalla silmällä, oikeastaan kuvissa se ei hohda ollenkaan. Illalla hioin kuoren alaosan paikattujen reikien, joissa joskus sijaitsi ledit, päältä tuotteen nimeltä Plastic Badding tasaiseksi.
02.10 Rupesin sitten alaosan maalaukseen, ja loppuvaiheessa etuosa meni pilalle valumien takia, joten jouduin sitten 03.10 hiomaan etuosasta maalin pois, ja maalaamaan etuosan uudestaan. Noh, eipä siinä mitään... Tältä se kuitenkin näytti ennen maalia ja ennen kuin niitä valumia ilmeni:


Noh, 03.10 sitten hioin alakuoren etuosan suhtkoht tasaiseksi, ja vetäisin maalin sekä lakan uudestaan pintaan, ja onnekseni nyt ei valumia tullut. Otin myös yläosan vihdoin irti maalaustelineestä, ja asetin kasettiluukun ja ne kaksi mustaa palasta kiinni yläosaan. Liimasin myös yhden ledin jo kolmannen kerran pleksiin kiinni, kun sen liimaus on pettänyt jo kahdesti.4.10 Kone olisi ollut valmis, mutta taas kerran pikaliima ei pitänyt ledejä kiinni pleksissä. Laitoin ledit epoksilla kiinni pleksiin.


5.10 Koneesta tuli vihdoinkin valmis! Tällä kertaa ledit pysyivät kiinni pleksissä, mutta pölyjen pyyhinnän takia pleksiin tuli naarmuja, jotka ovat ikävän näköisiä ledivalaistuksessa. Muita miinuksia naarmujen lisäksi ei ole kuin se, että noiden kolmen ledin johdot näkyvät tuosta ikkunasta kun tarkkaan katsoo, pitää vielä joskus laittaa ne paremmin piiloon. Kuviakin tuli:
Noniin, keksiikö joku tavan mennä vieläkin pidemmälle?

[Takaisin]


Radikus © 2001+