Lottoa Nintendolla

Mikrobitin numerosta 12/91 löytyy seuraanvalainen uutinen (propsit tekstistä CODEathille):

Minnesotan osavaltion himopelurit pystyvät pian voittamaan täysosuman lotossa liikahtamatta olohuoneen sohvalta. Minnesotan virallinen lottoyhtiö aikoo ensi kesänä kokeilla uutta järjestelmää, joka mahdollistaa lottokuponkien oston ja lottonumeroiden valinnan kotoa Nintendon pelikonsolia käyttäen.

Control Data Corporationin kehittämä "state lottery cart- ridge" on modeemin ja puhelinlinjan kautta yhteydessä lottotietokoneeseen. Nintendon kautta voidaan pelata perusloton lisäksi "Daily 3" ja "Gopher 5" -pelejä. Myös "instant cash" -arpoja voidaan ostaa suoraan Nintendolla.

Lottotietokoneen turvallisuus taataan henkilökohtaisilla salasanoilla ja sellaisella järjestelyllä, että lottoarvat pitää maksaa etukäteen. Vain aikuiset saavat lotota Nintendolla.

32 prosenttia Minnesotan osavaltion perheistä omistaa Nintendo-keskusyksikön. Laitteen käytäjistä n. puolet on yli 18-vuotiaita. Ne jotka haluavat osavaltion ensi kesän Nintendo-kokeiluun, saavat osavaltiolta korvauksetta käyttöönsä keskusyksikön, modeemin sekä lottomoduulin.

Nintendon konsolilla on muitakin hyviä sovellusmahdollisuuksia. Japanissa Nintendolla voi hoitaa pankkiasiat sekä ostaa ja myydä osakkeita pörssissä.

Toteutuikohan kyseinen projekti koskaan? Ainakin Japanissa oli käytössä nuo pankkipalvelut jne., ja kyseinen laitteisto (Network System) on esittelyssä täällä.

[Takaisin]


Radikus © 2001+