Cheetah Men II

Kysyt varmaan "Mikä helv. Cheetah Men II?", mutta en syytä, en usko että kovinkaan moni tietää mistä on kyse. Jatka lukemista jos haluat tietää (en vastaa järkytyksistä).

Harvinaisuus

Heti kun sain tämän kummallisen läpinäkyvän moduulin käsiini, rupesin tietenkin etsimään kuinka harvinainen se on. Yllätyksekseni löysin ympäri nettiä useita nettisivuja jotka kuvailivat sitä yhdeksi harvinaisimmista NES:in peleistä, eikä sitä ole joidenkin lähteiden mukaan koskaan virallisesti julkaistu markkinoille. Sitä myytiin aikoinaan esim. eBayssä hintaan 75 dollaria (oli silloin ~83€). Kiintoisaa, eikun pelaamaan ja katsomaan mistä on kyse.

Laatu

....toinen yllätys, peli on ylivoimaisesti surkeinta puuroa jota olen yrittänyt ohjaimella kontrolloida, heti ensimmäisestä hypystä tiesin ettei hyvää voi olla luvassa, koko hyppyanimaatio oli enemmänkin nykähdys ylöspäin tai bugi koodissa kuin hyppy. Ohjaaminen tahmaa, koko peli nykii ja vilkkuu, animaatio on surkeampaa kuin omat GIF-animaatiot, äänistä en uskalla edes kertoa enkä jaksanut pelata peliä kuin 5 sekuntia jolloin kuolin näkymättömään ilmassa leijailevaan bugiin ja näin "hienon" räjähdyksen jossa neljä neliötä liikkuu hitaasti toisista poispäin. Eikä unohdeta kuinka järkyttävän ruma tämä peli on. Revi siitä sitten huumoria, mutta tottahan se on että jos peli ei myy koska se vastaa viihdyttävyysarvoltaan pahalaatuista kasvainta, niin siitä tulee harvinainen.

Pelikasetti

Mainitsinkin jo että pelikasetti on läpinäkyvä, muistuuko mieleen Action 52-monipelikasetti? Kyseisessä kasetissa oli saman firman tekemää uskomatonta jöötiä monen pelin edestä, tällä kertaa onneksi yksi riitti. Ja kyllä, tämä peli on pistetty niiden ylijäämävaraston kaseteille. Pelin laadusta kertoo lisää se, ettei sille edes tehty omaa etikettiä, vaan siinä on edelleen se sama Action 52-etiketti, jonka joku oli kyllä omasta Cartistani (raivoissaan) repinyt irti. Joihinkin Cartteihin lisättiin jopa kultainen lappu missä luki että mistä pelistä on kyse. Tosin, uskomatonta kyllä, siihenkin oli kirjoitettu nimi väärin. Jotain rajaa Active Enterpraises.

Pelin kotelo

Tämä edustaa selvästi pelin laadukkainta osaa, eli on ainoa joka toimii, siis, se on pahvia eikä siitä tipu kasetti läpi. Uskomatonta Active Enterpraises, voitte siirtyä valmistamaan koteloita. Paketista huomaa selvästi että koko pelin budjetti on laitettu siihen eikä pelisuunnitteluun.


Ohjekirja

Yllätys yllätys, sellaista ei edes ole, pelin valmistanut firma varmaan kuvitteli että kun kuka tahansa henkilö katsoo kotelon takana olevia kuvia pelistä, hän luopuu koko ajatuksesta edes kokeilla sitä. Tai sitten kotelon suunnitteluun palaneet rahat eivät riittäneet enää ohjeiden painamiseen. Ainiin, antoivathan he mukaan Action 52:sen ohjeet jos joku vaikka tarvitsisi niitä.

Loppusanat

Tämän tekstin tarkoitus on selvittää jokaiselle että pelin laatu on aina kääntäen verrannollinen pelin harvinaisuuteen, mietippä vaikka kuinka helppo on saada Super Mario Bros. tai Zelda ja yritä sitten hakea itsellesi Cheetah Men II (älä tee sitä). Keräilijälle harvinaisuus on yleensä tärkeämpää kuin laatu. Toinen tarkoitus on se, että jos et ole himokerääjä, niin kierrä tämä peli niin kaukaa ettei se edes haise enää.

Jos haluat olla masokisti ja katsoa tekemäni pienen videopätkän pelin menosta niin klikkaa tästä (vaatii DivX-koodekin).

[Takaisin]


Radikus © 2001+