#nesretro @ IRCNet

IRCissä keskustelu onnistuu kätevästi reaaliajassa. Alla esimerkkikuva (teksti tarkotuksellisesti hieman epäselvää):

NES-Retromaailmalla on IRCNetissä kanava nimeltään #nesretro jossa ei voi koskaan olla liikaa porukkaa. Koska monet ei varmasti osaa IRCiin omin voimin tulla, niin olen tehnyt valmiiksi konffatun (joskin jo pahasti vanhentuneen) mIRCin ja heittänyt sen nettiin. Tässä silti muutamia ohjeita ongelmien ja muiden varalle:

Nappaa ensin mIRC servulta. Jos osaat itsekin asettaa asetukset, niin hae tietenkin uusin mIRC suoraan täältä. Jos et kuitenkaan tiedä mitä tehdä, niin ota valmiiksi konffattu filuni ja jatka lukemista.

Jos kaikki menee hyvin niin ei muuta kuin purat zipin ja käynnistät mIRC.exen niin saavut automaattisesti kanavallemme (jos näin käy niin hyppää suoraan seuraavaan kohtaan), mutta jos serveri ei yhdistä, sinun pitää luultavasti valita joku toinen, eli: File -> Options -> Connect jonka jälkeen olet ruudussa missä on ns. liukuvalikko josta voit valita haluamasi. Ja jos oman palveluntarjoajasi serveriä ei näy, niin paina Add ja lisää omasi (saat lisää tietoa omalta palveluntarjoajaltasi).

Kun saavut kanavallemme niin kannattaa ensimmäiseksi valita itsellesi nimi, jonka teet yksinkertaisesti kirjoittamalla /nick Omanimi. IRCNetissä nimen maksimipituus on 9 merkkiä, ja jos toisella on jo sama nimi käytössä niin joudut keksimään uuden.

Lisää ohjeita voit sitten kysellä kanavallamme, autamme kyllä. Ja kun olet ensikosketuksen saanut niin suosittelen sen uusimman mIRCin hakemista uusien toimintojen ja tietoturvan kannalta. Myös muita ohjelmistoja voi toki käyttää, mutta mIRC on aloittelijalle ehkä se helpoin.

Jos et jostain syystä halua tai voi käyttää mitään erillistä ohjelmaa, voit kokeilla onneasi myös erillisillä webchateillä osoitteissa http://www.munirkki.com/ircnet.php ja http://webchat.xs4all.nl/. Nämä ovat kuitenkin usein niin hitaita että kannattaa käyttää jotain kunnon softaa mieluummin.

[Takaisin]


Radikus © 2001+